در نشست هفتمین المپیاد فیلم‌سازی نوجوانان ایران در اصفهان عنوان شد:

حضور پر شور اصفهانی ها درالمپیاد فیلم سازی نوجوان/ نسل کنونی آینده سینمای ایران را رقم خواهند زد/ المپیاد فیلم سازی نوجوانان ایران یک کارگاه آموزشی موفق است

در راستای استمرار المپیاد فیلم‌ نوجوانان، ایده‌ای تحت عنوان باشگاه فیلم‌سازی وجود دارد و این باشگاه باید متشکل از نوجوانانی باشد که هر سال در المپیاد شرکت می‌کنند.

حضور پر شور اصفهانی ها درالمپیاد فیلم سازی نوجوان/  نسل کنونی آینده سینمای ایران را رقم خواهند زد/ المپیاد فیلم سازی نوجوانان ایران یک کارگاه آموزشی موفق است

به گزارش پایگاه خبری ربیع، در راستای استمرار المپیاد فیلم‌ نوجوانان، ایده‌ای تحت عنوان باشگاه فیلم‌سازی وجود دارد و این باشگاه باید متشکل از نوجوانانی باشد که هر سال در المپیاد شرکت می‌کنند.

مدیر هفتمین المپیاد فیلم‌سازی نوجوانان ایران، با بیان اینکه با نسلی مواجه هستیم که آینده سینمای ایران را رقم خواهد زد، تصریح کرد: باید بتوانیم به‌گونه‌ای عمل کنیم که نوجوانان با گذشته، فرهنگ و هویت خود آشنا شوند.

وحید ملتجی، در نشست با رسانه‌ها با محوریت هفتمین المپیاد فیلم‌سازی نوجوانان ایران، با اشاره به اینکه در این دوره از جشنواره فیلم‌سازی ۱۰۵۹ نفر از ۲۸ استان و ۷۵ شهر شرکت کرده‌اند، افزود: تعداد شرکت‌کنندگان بیش از دو برابر دوره قبل است، همچنین تعداد کل آثار ۱۲۶۴ اثر است که از میان آن‌ها آثاری انتخاب شده است.

وی با بیان اینکه این دوره از المپیاد در دو حوزه فیلم و ایده برگزار می‌شود، افزود: ۲۶۱ اثر در حوزه فیلم و ۱۰۰۳ اثر نیز ایده بوده است، در واقع ایده نگاه بچه‌ها نسبت به کاری است که می‌خواهند انجام دهند و در قالب یک داستان کوتاه ارائه می‌شود.

ملتجی با بیان اینکه از میان آثار، ۳۱ اثر توسط هیئت انتخاب برگزیده شده است، ادامه داد: ۱۲ اثر در حوزه ایده و ۱۹ اثر در حوزه فیلم انتخاب شده است، ۲۰ دختر و ۱۱ پسر انتخاب شده‌اند، نگاه ویژه به دختران فیلم‌ساز جزو سیاست‌های این دوره جشنواره بود، ۳۱ نفر از ۱۱ استان در این مرحله حضور دارند.

وی با اشاره به اینکه چهار گروه در این بخش نوجوانان را همراهی می‌کنند، گفت: هیئت انتخاب در بخش ایده و فیلم به‌صورت جداگانه همراهی خواهند داشت، در حوزه فیلم چهره‌های شناخته شده‌ای همچون مرتضی علی‌عباس میرزایی و مهدیه‌سادات محور و در حوزه ایده وحید نیکخواه‌آزاد و علی شاه‌محمدی حضور خواهند داشت که پس از برگزاری جلسه اولیه اهداف ارائه و بر آن اساس شاخص‌ها انتخاب شد.

مدیر هفتمین المپیاد فیلم‌سازی نوجوانان ایران با اشاره به اینکه دسته دوم مربیان هستند که برای تولید بهترین اثر نوجوانان را همراهی می‌کنند، تصریح کرد: پس از انتخاب، افراد برگزیده در زمان مشخص باید به‌صورت گروهی اثر تولید کنند و به رقابت بپردازند، این رقابت میان شش گروه برگزار می‌شود.

المپیاد فیلم سازی نوجوانان ایران یک کارگاه آموزشی موفق است

ملتجی با بیان اینکه این المپیاد یکی از بهترین کارگاه‌های آموزشی ایران در حوزه فیلم‌سازی است، تاکید کرد: این افراد در کنار یک استاد قرار می‌گیرند تا به بچه‌ها کمک کنند کار خود را به بهترین نحو بسازند، یکی از امتیازات ویژه هفتمین المپیاد این است که این مربیان از میان افراد درجه یک ایران هستند و از روز اول تا آخر بچه‌ها را همراهی می‌کنند.

وی با بیان اینکه در انتخاب مربیان جوان بودن آن‌ها در نظر گرفته شده است تا حوصله همراهی با نوجوانان را داشته باشند، گفت: علاوه بر این جنبه هویتی مربیان مدنظر قرار داشت که به هویت و فرهنگ ایران احترام بگذارند و اعتقاد داشته باشند، محمدعلی باشه‌آهنگر، مرتضی علی‌عباس میرزایی، مهدی خرمیان، نادره ترکمانی، مریم بحرالعلومی و لیلی عاج شش نفر از مربیان حاضر در این دوره هستند.

 بیشترین تعداد شرکت‌کنندگان  درالمپیاد فیلم سازی نوجوانان از استان اصفهان هستند

مدیر هفتمین المپیاد فیلم‌سازی نوجوانان ایران با بیان اینکه از دو استاد هویتی در حوزه‌های جامعه‌شناسی و معماری دعوت شده تا نوجوانان را همراهی کنند، تصریح کرد: این اساتید به‌عمد اصفهانی انتخاب شدند تا با هویت شهر آشنا باشند، برای اولین بار به جای اینکه بچه‌ها در طول دوره در اردوگاه حضور داشته باشند، در شهر و بافت تاریخی اصفهان به فعالیت می‌پردازند، احمد مهرشاد در حوزه جامعه‌شناسی و رسانه و مژگان ابراهیمی در حوزه معماری در این بخش حضور دارند.

ملتجی گفت: روز نخست المپیاد برای ۳۱ نفر برنامه شهرگشتی فراهم شده است تا با اصفهان و فرهنگ و هویت آشنا شوند و سپس وارد مسائل فنی شوند.

ایجاد تغییرات در المپیاد فیلم‌سازی نوجوانان ایران برای سال آینده

وی با تاکید بر اهمیت لزوم حمایت از فیلم‌سازان نوجوان تصریح کرد: بر اساس آسیب‌شناسی‌های انجام شده برای سال آینده تغییراتی خواهیم داشت که بیشتر در رابطه با شیوه برگزاری و انتخاب است، در واقع در سال‌های آینده انتخاب‌ها حرفه‌ای‌تر انجام می‌شود تا نخبگان فیلم‌ساز نوجوان ایران در این مرحله شرکت کنند.

ملتجی با بیان اینکه در راستای استمرار این المپیاد، ایده‌ای تحت عنوان باشگاه فیلم‌سازی وجود دارد، ادامه داد: باشگاه باید متشکل از نوجوانانی باشد که هر سال درالمپیاد شرکت می‌کنند، اگر این اتفاق رخ دهد می‌توانیم درباره آینده راحت‌تر صحبت کنیم، منتخبان باید به سینمای کشورمتصل شوند.

ملتجی، با اشاره به اسامی داوران هفتمین دوره المپیاد فیلم‌سازی نوجوانان گفت: وحید نیکخواه‌آزاد، حامد جعفری و انسیه شاه‌حسینی سه داور حاضر در این دوره از المپیاد هستند. افتتاحیه به‌صورت محدود، بیست‌وهشتم دی و اختتامیه دوم بهمن در هنرسرای خورشید برگزار می‌شود.

 بُلد شدن المپیاد فیلم‌سازی نوجوان  

همچنین دبیر اجرایی سی‌وپنجمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان گفت: المپیاد فیلم‌سازی نوجوانان ایران همچون المپیادهای شیمی، فیزیک و ریاضی در کشور دارای رتبه بالایی است و امیدواریم در تراز این المپیادها قرار بگیرد و برگزیدگان آن به‌عنوان نخبگان کشور مطرح شوند.

میثم بکتاشیان گفت: جشنواره سی‌وپنجم فیلم کودک و نوجوان مرحله پایانی را در اصفهان سپری می‌کند و تاکنون بسیار پرقوت پیش رفته است.

وی با بیان اینکه یکی از اتفاقات بسیار خوب جشنواره سی‌وپنجم این بود که المپیاد فیلم‌سازی در هیاهوی جشنواره از بین نرفت، افزود: با توجه به تغییراتی که در بنیاد سینمایی فارابی و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان انجام گرفت، تصور می‌شد که مهم‌ترین گام و دستاورد برای نوجوانان سرزمین با هیاهوی جشنواره دچار خدشه شود که این موضوع مدیریت شد.

وی با اشاره به تشکیل دبیرخانه فیلم کودک و نوجوان تصریح کرد: با تلاش همکارانم در اصفهان و همکاری بنیاد فارابی تصمیم گرفته شد المپیاد فیلم‌سازی در اصفهان به‌صورت مجزا برگزار شود و با تبلیغات شهری و ملی بتوانیم از این فضا بهره ببریم.

وی با بیان اینکه از آن‌جا که جشنواره فیلم کودک و نوجوان ابعاد گوناگونی دارد ادامه داد: در جشنواره سال ۹۳، ۴۳ فیلم کوتاه در اصفهان تولید و در بخش جنبی اکران شد، اما این دوره به دلیل محدودیت زمانی این اتفاق رخ نداد.

وی با اشاره به میزبانی سی‌وپنجمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان از کودکان مناطق کم‌ برخوردار ادامه داد: در این دوره برای اولین بار در طول ۳۵ دوره گذشته تعداد داوران کودک و نوجوان از یک تعداد حدود ۹۵۰ نفر بود که تعداد دختران و پسران نیز یکسان بود.

زهرا نصیری