تولیدی » روزنامه سراسری کیمیای وطن » سرمقاله » مظفر حاجیان » یادداشت و سرمقاله
کد خبر : 1040019
شنبه - 29 اردیبهشت 1403 - 12:55

جهش تولید

در اولین لحظات سال و همگام با تحویل سال طبق روال سا ل های گذشته مقام معظم رهبری سال نو را به سال جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری کردند.این نامگذاری استمرار سال های گذشته است چرا که وجه اشتراک این نامگذاری با سال های قبل تمرکز بر یک مسئله محوری و مهم به نام اقتصاد است که ارزش جلب توجه عموم مردم و سیاست‌گذاران و مجریان را دارد؛ مسئله‌ای که ممکن است در ظرف یک سال به سرانجام نرسد و بایستی در سال‌های بعد نیز پی‌گیری و بدان اهتمام شود

جهش تولید

مظفر حاجیان

به گزارش پایگاه خبری ربیع، در اولین لحظات سال و همگام با تحویل سال طبق روال سا ل  های گذشته مقام معظم رهبری سال نو را به سال جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری کردند.این نامگذاری استمرار سال های گذشته است چرا که وجه اشتراک  این نامگذاری با سال های قبل تمرکز بر یک مسئله محوری و مهم به نام اقتصاد است که ارزش جلب توجه عموم مردم و سیاست‌گذاران و مجریان را دارد؛ مسئله‌ای که ممکن است در ظرف یک سال به سرانجام نرسد و بایستی در سال‌های بعد نیز پی‌گیری و بدان اهتمام شود. اگر به نامگذاری‌های سال‌های گذشته یعنی از سال ۱۳۹۷ تا امسال بنگریم، توجه به اشتغال و اقتصاد و تولید بیشترین سهم را به خود اختصاص می‌دهد. امسال هم در ادامه سال‌های گذشته سال “جهش تولید و با مشارکت مردم” نامگذاری شده تا پازل نام‌گذاری‌های سالانه کامل‌تر شود و سیاست‌های اجرایی و عملیاتی سمت و سو پیدا کند. آنچه بر اهمیت نام‌گذاری امسال می‌افزاید توجه به عمق مسئله تحریم‌ها است. وقتی آمریکا به عنوان دشمن شماره یک ملت ایران در نبردی نابرابر اتاق جنگ تشکیل می‌دهد و با بسیج همه جانبه امکاناتش در آن سوی مرزها و این سوی مرز و به کارگیری تمام ظرفیت‌ها و طرح‌های عملیاتی روانی و رسانه‌ای و فضای مجازی و جنگ روانی، با هدف ایجاد درد و فشار بر ملت بزرگ ایران برای به تسلیم کشاندن آن وارد کارزار می‌شود در مقابل تکِ های ‌دشمن، پاتکِ آن اهتمام به اقتصاد ملی و اقتصاد مقاومتی و تولید و اشتغال و نهایتاً سال جهش تولید از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی اعلام می‌شود. این سیاست همان سیاست قرآنی است که برگرفته از آیه ۱۱۲سوره هود است:

«فَاستَقِم کَما أُمِرتَ وَمَن تابَ مَعَکَ وَلا تَطغَوا إِنَّهُ بِما تَعمَلونَ بَصیرٌ؛ پس همان‌گونه که فرمان یافته‌ای، استقامت کن و هم‌چنین کسانی که با تو به سوی خدا آمده‌اند (باید استقامت کنند) و طغیان نکنید که خداوند آنچه را انجام می‌دهید می‌بیند.» همچنین در آیه ۶۰ سوره الأنفال میفرماید: « وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّهٍ وَمِن رِباطِ الخَیلِ تُرهِبونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّکُم وَآخَرینَ مِن دونِهِم لا تَعلَمونَهُمُ اللَّهُ یَعلَمُهُم ۚ وَما تُنفِقوا مِن شَیءٍ فی سَبیلِ اللَّهِ یُوَفَّ إِلَیکُم وَأَنتُم لا تُظلَمونَ؛

هر نیرویی در قدرت دارید، برای مقابله با آنها [دشمنان‌]، آماده سازید و (هم‌چنین) اسب‌های ورزیده (برای میدان نبرد)، تا به وسیله آن، دشمن خدا و دشمن خویش را بترسانید و (هم‌چنین) گروه دیگری غیر از این‌ها را که شما نمی‌شناسید و خدا آنها را می‌شناسد و هر چه در راه خدا (و تقویت بنیه دفاعی اسلام) انفاق کنید، به طور کامل به شما بازگردانده می‌شود و به شما ستم نخواهد شد.»

در نقطه مقابل تحریم همه جانبه، تلاش و فعالیت همه جانبه در تمام عرصه‌ها است. استقامت و آماده‌باش دائمی و آمادگی برای ساختن ایران قوی و سرافراز با تکیه بر دانش بومی و جوانان برومند این مرز و بوم، بهره‌گیری از علوم و تکنولوژی روز دنیا علی‌رغم تحریم‌های علمی و فنی، برخورداری از توان مندی‌های داخلی و هم‌افزایی همه اقشار و آحاد ملت در این نبرد سرنوشت‌ساز، تنها راه پیروزی به شمار می‌آید. دشمن با ایجاد فشار حداکثری  و حتی استفاده از هر فرصتی قصد دارد روحیه مقاومت ملت ایران را به شکست بکشاند. تحریم صادرات نفتی و مواد پتروشیمی ایران، تحریم بانک‌ها و جلوگیری از انتقال پول به ایران به هرشکل ممکن و بستن راههای رفع نیاز ملت ایران در تامین دارو و …، موجب گردید تا برای اولین بار بند ناف اقتصاد ایران از نفت و مشتقات نفتی بریده شود، کاری که  سال ها رهبری معظم بر آن تاکید می فرمودند اما با تاخیر بوقوع پیوست و این هم از استقامت ملت ایران در مقابله با تحریم های سنگین دشمن به دست آمد موجب عبور سرافرازانه ملت ایران از این گردنه(تحریم همه جانبه دشمن) خطرناک خواهد شد.

تحقق سیاست جهش تولید نیازمند برنامه‌ریزی و آینده‌نگری و به کارگیری الزامات و سیاست‌هایی است که موجب تسهیل تولید و سرمایه‌گذاری و اشتغال گردد و برای مردم ملموس باشد از طرفی بایستی ابزار و مکانیسمی را به کار گرفت که موانع تولید را از پیش پای فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و یانهادهای امین نظام بردارد.

لازمه تحقق سیاست جهش تولید، اولاً اعتماد سازنده به بخش خصوصی است. فعال‌سازی شرکت‌های دانش‌بنیان و توانمندسازی آنان در مرحله دوم اهمیت قرار دارد. رقابتی کردن فضای کسب و کار و کم رنگ کردن شرکت‌های عظیم رانتخوار خصولتی راه را در مرحله سوم برای راه‌اندازی مجدد واحدهای تولیدِ از نفس افتاده و افزایش تولید و بهره‌وری و ایجاد اشتغال پایدار هموار خواهد ساخت. در مرحله چهارم اصلاح برخی قوانین دست‌و‌پاگیر با ارایه لوایح کارشناسی شده و قوی از سوی دولت و ریل‌گذاری مجلس شورای اسلامی در تصویب آن می‌تواند نقش سازمان‌های امور مالیاتی، بیمه، بانک‌ها و گمرکات را در امر تسهیل سرمایه‌گذاری و یا تراز و توازن صادرات و واردات مثبت و پویا سازد.در نهایت در کشور پهناور ایران بدون توجه به معادن و منابع عظیم خدادادی آن (علاوه بر نفت و گاز)، جهش تولید ممکن نیست.بهره‌برداری از منابع آبی کشور و استفاده از سواحل خلیج فارس و دریای عمان که به طول صدها کیلومتر بالاترین ظرفیت را برای کشور ما ایجاد کرده است، از شرایط تحقق جهش تولید است و این همه فقط در سایه وحدت و هم‌آهنگی و هم‌افزایی سران سه قوه و انسجام در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها و نفی و طرد عناصر نفوذی و بندباز میسرخواهد شد. این اتحاد و انسجام و همدلی زمانی بین قوای تصمیم‌ساز کشور رخ خواهد داد که بازی های سیاسی از سیاست کشور رخت بربندد که البته نسبت به گذشته بسیار کمرنگ شده است. فقط کافی است آنچه صلاح ملک و مملکت امام زمان (عج) است، به اجرا درآید. ما باید بدانیم در شرایط بحرانی کنونی که دشمن شماره یک ملت ایران چنگ و دندان نشان می‌دهد، ایجاد یاس و نومیدی و تلقین ناکارآمدی در ایران و مسئولان اجرایی کشور و نهایتاً ناکارآمد نشان دادن نظام جمهوری اسلامی صرفاً عامل شادمانی آمریکا و اسرائیل است.

امروز جهش تولید درگرو تولید و افزایش سرمایه اجتماعی است. به هر میزان و به هر نسبتی که سطح اعتماد عمومی مردم به کارآمدی نظام بیشتر شود، احساس هم‌گرایی و علاقه به مشارکت در مسئولیت‌پذیری و نفی واگرایی و شایعه‌پذیری بیشتر خواهد شد و یقیناً با جهش در امر تولید و تقویت سرمایه اجتماعی، جهش تولید در سایه اخلاص و توکل بر خداوند متعال و دعای خیر حضرت صاحب الامر(عج) و مشارکت واقعی مردم محقق خواهد شد انشاء الله.

مظفر حاجیان