به گزارش پایگاه خبری ربیع،سرهنگ” علی حسن قیصری”با تخلف خواندن اقدام رانندگان به بوق زدن های مکرر، اظهار داشت: در جدول جرایم رانندگی میزان جریمه برای بوق زدن های غیرضروری مشخص شده است.

وی با بیان اینکه بوق به عنوان وسیله اخطاری- شنیداری در وسیله نقلیه کار گذاشته شده و جز ضروریات است، افزود: موارد میزان استفاده و همچنین نوع صدای بوق در قوانین مشخص است و خارج از این چارچوب مشمول تخلف می شود.

سرهنگ قیصری با اشاره به اینکه زمان استفاده از بوق خودرو مشخص است، ادامه داد: استفاده از بوق برای مطلع کردن راننده دیگر یا عابر پیاده نسبت به حضور خود در صورتی که با سایر علایم اخطاری از جمله چراغ  راهنما یا نور بالا یا پایین نتوانیم نیت خود را اعلام کنیم، به کار می رود.

سرپرست پلیس راهور استان قم با تاکید بر اینکه بوق زدن بایستی از سر اجبار آن هم به صورت منقطع باشد، تصریح کرد: متاسفانه بعضی رانندگان از بوق زدن به عنوان فراخوان مسافر، سلام و خداحاظفی، تشکر یا اعلام اعتراض استفاده می کنند که این موارد نیز ممنوعیت قانونی دارد.

وی با بیان اینکه در جدول جرایم رانندگی میزان جریمه برای بوق زدن های غیر ضروری دیده شده است، خاطرنشان کرد: بوق مجاز طبق قانون بوق ممتد نبوده و از موارد دیگر تخلف و ممنوعیت قانونی می توان به استفاده از بوق های شیپوری، صوت بلبلی یا بوق هایی که صدای احشام و حیوانات است، اشاره کرد.

سرهنگ قیصری با تاکید بر اینکه بوق زدن های غیر ضروری غیر از آلودگی صوتی، استفاده مثبت دیگری ندارند، ابراز داشت: ممکن است یک بوق وحشتناک عامل ترسی برای یک خانم باردار شود در این راستا اگر اتفاقی برای کسی رخ دهد به عنوان مسبب غیر عمد مسئولیت کیفری و مدنی برای فرد خاطی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه گاهاً بعضی از رانندگان سرویس مدارس هم این تخلف را انجام می دهند، ادامه داد: تولید صدای نامتعارف یا ناهنجار از بوق های شیپوری، لوله اگزوز و سامانه صوتی و بلندگو ۴۰ هزار تومان جریمه در پی خواهد داشت.

سرپرست پلیس راهور استان عنوان کرد: استفاده از بوق خودرو در مکان های ممنوع، ۳۰ هزار تومان جریمه دارد و از طرفی اگر افراد از بوق هایی با صدای بلند و غیرمتعارف استفاده کنند، توسط مأموران پلیس راهور برابر جدول راهنمایی و رانندگی،۴۰ هزار تومان جریمه خواهند شد.