تولیدی » سیاست خارجی » سیاسی » گزارش-مصاحبه » نفیسه الله دادی
کد خبر : 523498
چهارشنبه - 23 آبان 1397 - 11:45

ایجاد ناامیدی ظلم به مردم است

حسـن روحانی، رئیـس‌جمهـور، صبح سه‌شنبه ۲۲ آبان‌ماه در جلسه شورای عالی اجتماعی کشور، اقدامات انجام‌شده در حوزه پیشگیری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی طی سال‌های اخیر را امیدوارکننده دانست و اظهار کرد: موضوع آسیب‌های اجتماعی از مسائل بسیار حساس برای مردم است و چنانچه آمار بهبود شاخص‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی به مردم منتقل شود، می‌تواند دلگرم‌کننده باشد.

ایجاد ناامیدی ظلم به مردم است

به گزارش پایگاه خبری ربیع، حسـن روحانی، رئیـس‌جمهـور، صبح سه‌شنبه ۲۲ آبان‌ماه در جلسه شورای عالی اجتماعی کشور، اقدامات انجام‌شده در حوزه پیشگیری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی طی سال‌های اخیر را امیدوارکننده دانست و اظهار کرد: موضوع آسیب‌های اجتماعی از مسائل بسیار حساس برای مردم است و چنانچه آمار بهبود شاخص‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی به مردم منتقل شود، می‌تواند دلگرم‌کننده باشد.
وی افزود: فناوری‌های نو و دستاوردهای علمی جدید در کنار مصائبی که می‌تواند داشته باشد، برای مردم تسهیلات، امنیت و آرامش خاطر ایجاد می‌کند و خانواده‌ها با استفاده از امکانات دیجیتالی و تلفن همراه می‌توانند به‌راحتی از وضعیت فرزندان خود آگاهی یابند؛ ضمن اینکه مردم با استفاده از این فناوری‌ها می‌توانند بسیاری از امور و کارهای روزمره خود را انجام دهند.
وی با اشاره به اهمیت تقویت امید به آینده در برخورد با مسائل اجتماعی اظهار کرد: بدون تردید اگر امید به آینده نباشد، ناهنجاری‌ها و جرایم اجتماعی افزایش می‌یابد؛ بنابراین همه به‌ویژه رسانه‌های اجتماعی باید امید به آینده را در بین مردم تقویت کنند.
روحانی بیان کرد: اگرچه امروز مردم به واسطه تحریم با مشکلاتی در حوزه اقتصادی و معیشتی مواجه شده‌اند
و مشکل کسانی که حقوق ثابت دارند، دوچندان است، اما مطمئنیم مشکلات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی قابل حل و فصل بوده و به فضل الهی برطرف خواهد شد و چنین نیست که این مشکلات حل‌نشدنی باشد؛ بنابراین باید به رفع این‌گونه مشکلات امیدوار بود.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه گاهی بعضی از رسانه‌ها و روزنامه‌ها واقعیات تلخ را بیش از آنچه هست، بزرگ جلوه می‌دهند، اظهار کرد: این‌گونه بزرگ‌نمایی‌ مشکلات و ناامیدکردن مردم، ظلم بزرگی به مردم است و همه باید در این زمینه هوشیارانه عمل کنند.
روحانی خاطرنشان کرد: رفع بعضی آسیب‌های اجتماعی ازجمله فقرزدایی، نیازمند اقدامات عملی و اجرایی است که باید در این حوزه با قوت تصمیم‌گیری و عمل کرد؛ اما بخشی از این مسائل جنبه روانی دارد و ناشی از بزرگ‌نمایی بعضی از مشکلات است که در این زمینه اگر امید و نشاط در جامعه افزایش یابد، می‌تواند در برطرف‌کردن مشکلات و پیشگیری از آسیب‌ها تأثیرگذار باشد؛ برای نمونه چه ایرادی دارد که بخشی از استادیوم ورزشی که هیچ منافاتی با قانون و شرع و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ندارد،
به بانوان اختصاص یابد.
روحانی در بخشی از سخنان خویش ادامه داد: امروز باید همه تلاش کنیم آمار طلاق هرچه بیشتر کاهش پیدا کند. اگرچه بعضی موارد ادامه زندگی برای زوجین امکان‌ناپذیر و وقوع طلاق لازم به نظر می‌رسد؛ اما تا جایی که امکان دارد، باید با مشاوره و رفع مشکلات خانواده‌ها را به ادامه زندگی تشویق کرد؛ زیرا طلاق نه‌تنها برای زن و مرد، بلکه آثار سوئی نیز برای فرزندان و جامعه دارد.
رئیس‌جمهور اقدامات فرهنگی را اولین گام در مواجهه با مسائل اجتماعی دانست و تأکید کرد: معمولا در فعالیت‌های فرهنگی مردم بهتر از نهادهای دولتی عمل می‌کنند؛ بنابراین در این حوزه باید سازمان‌ها و جمعیت‌های مردم‌نهاد اصیل پیشتاز باشند.
روحانی با اشاره به نقش آموزش و پرورش در اصلاح کشور گفت: آموزش و پرورش، یکی از مهم‌ترین نهادهایی است که می‌تواند در اصلاح امور کشور بسیار مؤثر باشد.
رئیس شورای عالی اجتماعی «امر به معروف» و «نهی از منکر» را به عنوان یکی از وظایف اجتماعی و تأثیرگذار برای اصلاح جامعه مورد تأکید قرار داد و گفت: اگر «امر به معروف» و «نهی از منکر» به‌درستی سامان داده شود، می‌تواند از بسیاری از منکرات جلوگیری و مردم را به انجام رفتارهای درست تشویق کند و معتقدم «امر به معروف» و «نهی از منکر»، یک وظیفه مهم همگانی است؛ اما گاهی به‌درستی مورد استفاده قرار نگرفته و چه بسا نتیجه معکوس داشته است.