استانها » خراسان شمالی
کد خبر : 710527
یکشنبه - 22 اردیبهشت 1398 - 18:45

اجرای طرح خانواده سالم گامی مؤثر برای کمک به پایداری زندگی زوجین است

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان‌شمالی با اشاره به اجرای طرح خانواده سالم در استان و ارائه دوره آموزشی تخصصی مهارت‌های زندگی به زوجین در بدو ازدواج اظهار کرد: اجرای این طرح، گامی مؤثر برای کمک به پایداری زندگی زوجین است.

اجرای طرح خانواده سالم گامی مؤثر برای کمک به پایداری زندگی زوجین است

به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از  فارس از بجنورد به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی خراسان‌شمالی، دکتر رضا شاهین فر، اظهار کرد: طی تفاهم‌نامه منعقده میان جهاد دانشگاهی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی و دادگستری استان، از سال ۹۵ اجرای طرح خانواده سالم در استان آغازشده که طی این طرح تاکنون ۱۵ هزار و ۵۲۶ نفر در قالب ۱۲۴ هزار و ۲۰۸ نفر ساعت آموزش‌های مهارت‌های زندگی را آموخته‌اند.

وی ادامه داد: در قالب اجرای این طرح افراد پس از مراجعه به محضر جهت دریافت نامه معرفی به آزمایشگاه و انجام آزمایش در مرکز بهداشت، به مرکز آموزش تخصصی جهاد دانشگاهی مراجعه و پس از گذراندن ۸ ساعت دوره آموزشی تخصصی، معرفی‌نامه جهت دریافت جواب آزمایش را دریافت می‌کنند.

شاهین فر بابیان اینکه تاکنون فقط ۲۲۴ میلیون اعتبار برای برگزاری این کارگاه‌های تخصصی، هزینه شده است، ادامه داد: دادگستری کل استان و استانداری خراسان‌شمالی این رقم را تأمین اعتبار کرده‌اند.

وی بابیان اینکه خوشبختانه برگزاری این کارگاه‌ها در استان به مطالبه‌ای عمومی تبدیل‌شده است، تأکید کرد: به دلیل کیفی بودن و اثرگذاری کارگاه‌ها، ۵۸ درصد زوجینی که در این دوره شرکت کرده‌اند، پس از عقد مجدد برای بهره‌مندی از دوره‌ها مراجعه می‌کنند که جهاد دانشگاهی فرصت بهره‌مندی رایگان از کلاس‌ها و دریافت برنامه‌های مشاوره‌ای را برای آنان فراهم کرده است.

وی اضافه کرد: یکی دو درصد احتمالی انصراف زوجین از ادامه شرکت در کارگاه نیز به علت مشکل آزمایش خونی و نیاز مراجعه مجدد آنان به مرکز بهداشت است.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان‌شمالی بابیان اینکه این طرح اکنون در بجنورد، شیروان، اسفراین و آشخانه برگزار می‌شود، اظهار کرد: با توجه به تأکید دکتر حیاتی، معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان‌شمالی، هدف این است این طرح در سایر شهرستان‌های استان نیز اجرا شود و همچنین ارائه دوره‌ها به زوجین در به دور ازدواج به سال‌های پس از ازدواج و پیش از ازدواج نیز تسری یابد.

دکتر شاهین فر بابیان اینکه افزایش آمار طلاق زنگ خطری برای جامعه است، تأکید کرد: افزایش آمار طلاق علل مختلفی دارد اما بی‌تردید ارائه آموزش‌های مختلف به افراد در سن ازدواج است در کاهش این پدیده و یا کم کردن شیب آن بسیار مؤثر است.

وی ادامه داد: بررسی آمار ازدواج و طلاق در جامعه، ارائه دوره‌های آموزش مهارت‌های زندگی را به زوجین ضروری می‌نماید و اگرچه آمار طلاق رو به افزایش باشد اما به‌طور حتم ارائه چنین دوره‌هایی به زوجین روند وقوع طلاق را در جامعه کند خواهد کرد و نقش بازدارنده خواهد داشت.

وی تأکید کرد: باید با آموزش مهارت‌های لازم، روش‌های ارتباط و برخورد زوجین با یکدیگر را افزایش داد و چه‌بسا علت اختلافات در سال‌های نخست زندگی، نداشتن آگاهی و مهارت است که ممکن است آنان را در کوچک‌ترین موارد نیز دچار اختلاف کند.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان‌شمالی بابیان اینکه درزمینه آموزش مهارت‌های زندگی قبل از ازدواج و بدو ازدواج باید الزام قانونی ایجاد شود، ادامه داد: خوشبختانه در استان خراسان‌شمالی این امر تا حدودی محقق شده و قطعاً جامعه و خانواده‌ها از تأثیرات مثبت آن بهره‌مند خواهند شد.

وی کارنامه جهاد دانشگاهی را در این عرصه موفق خواند و خواستار مشارکت هر چه بیشتر سایر دستگاه‌های مرتبط برای توسعه این طرح شد و افزود: خوشبختانه استان خراسان‌شمالی در اجرای این طرح الگو شده است و سایر استان‌ها درصدد الگو گیری از آن هستند.

انتهای پیام/