استانها » تهمینه دباغ چی » تولیدی » مرکزی
کد خبر : 943885
سه شنبه - 6 اسفند 1398 - 12:01
معاون مهندسی و توسعه آبفای کشور خبر داد:

اتصال هفت میلیون روستایی به منابع آب پایدار

مرکزی معاون مهندسی و توسعه آبفای کشور گفت: در سال ۹۲ جمعیت روستایی کمتر از یک میلیون نفر به آب پایدار دسترسی داشتند اما امروز بیش از هفت میلیون نفر جمعیت روستایی در کشور به آب پایدار متصل شده‌اند.

اتصال هفت میلیون روستایی به منابع آب پایدار

به گزارش پایگاه خبری ربیع، مرکزی معاون مهندسی و توسعه آبفای کشور گفت: در سال ۹۲ جمعیت روستایی کمتر از یک میلیون نفر به آب پایدار دسترسی داشتند اما امروز بیش از هفت میلیون نفر جمعیت روستایی در کشور به آب پایدار متصل شده‌اند.

شاهین پاکروح در آیین معارفه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی با اشاره به اقدامات خوب انجام شده در استان در عرصه خدمات آب و فاضلاب شهری و روستایی اظهار کرد: شرکت آبفای شهری استان مرکزی جزو شرکت‌های برتر کشور بوده و آبفای روستایی نیز همواره رتبه مناسب و رده‌های یک تا پنج کشوری را به خود اختصاص داده است که این ظرفیت‌ها نشان دهنده ساختار نیروی انسانی، برنامه‌ریزی و اجرا در قالب شرکت‌هایی است که خدمات را در قالب لیتر بر ثانیه ارائه می‌دهند و علاوه‌بر موضوعات کمی، کیفیت نیز به عنوان خط قرمز این خدمات مطرح است.

معاون مهندسی و توسعه آبفای کشور در خصوص اقدامات انجام شده در عرصه آبرسانی روستایی اضافه کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی اقداماتی فوری در این حوزه توسط جهاد سازندگی وقت در عرصه‌های مختلف تأمین آب، برق، مخابرات و … انجام شد اما طبیعتاً خشکسالی بسیاری از منابع آبی روستاها را دچار تنش کرد.

پاکروح ادامه داد: در سال ۹۲ برای جمعیتی کمتر از یک میلیون نفر در کشور از منابع عمرانی، طرح‌های تأمین آب پایدار انجام شده بود اما امروز با توجه به توجه دولت و مجلس به این موضوع و تأمین منابع مالی مورد نیاز برای پروژه‌ها، بیش از هفت میلیون نفر جمعیت روستایی در کشور به آب پایدار متصل شده‌اند و پیش‌بینی می‌شود تا پایان دولت این رقم به مرز ۱۰ میلیون نفر برسد.

وی خاطرنشان کرد: امروز در انتهای دهه سوم طبیعتاً می‌طلبد ساختارهای متناسب با دغدغه‌های موجود به روز شوند و تشکلی در ساختار اداری و نظام اجرایی تعریف شود که بتواند دغدغه‌های موجود را برطرف کند.

به گزارش ایسنا، معاون اقتصادی استاندار مرکزی نیز در این جلسه گفت: یکپارچه‌سازی آب و فاضلاب شهری و روستایی در استان مرکزی اقدام خوبی بود که سبب انسجام خدمات قابل ارائه در مجموعه آب و فاضلاب انجام شد.

سعید فرخی بیان کرد: در سال جاری مردم شاهد کمترین تنش در حوزه ارائه خدمات آب و برق بوده‌اند. با وجود سختی برخی معابر در کوچه‌های شهر اراک، اما در حال حاضر ۱۰۰ درصد منازل شهری اراک به شبکه جمع آوری فاضلاب متصل شده‌اند.

فرخی در پایان بر حضور حداکثری مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان مرکزی نیز گفت: در استان مرکزی از مجموع یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت شهری و روستایی، ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۸۵ درصد جمعیت روستایی از پوشش شبکه توزیع آب بهره‌مند هستند این در حالی است که میانگین ضریب بهره‌مندی جمعیت روستایی کشور از این شبکه ۷۵ درصد است.

مهندس عرفانی نسب مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی طی ارائه گزارشی از وضعیت ارائه خدمات آب و فاضلاب در شهرها و روستاهای استان مرکزی بیان داشت: جمعیت تحت پوشش آب شهری در استان مرکزی ۹۸/۹۹ درصد و نسبت بهره‌مندی جمعیت روستایی استان مرکزی از آب شرب ۸۵ درصد است این در حالیست که میانگین کشوری بهره مندی روستاها از آب شرب ۷۵ درصد می‌باشد.

وی ضمن اشاره به مزایای یکپارچه سازی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی استان‌ها بیان داشت: ارتقاء سطح خدمات رسانی و پاسخگویی سریع به مشترکین، هم افزایی ظرفیت‌های فنی، اجتماعی و اقتصادی آبفای شهری و روستایی، رفع مسائل مشترک و کاهش هزینه‌های اداری و مدیریتی این شرکتها، سهولیت مدیریت و نظارت عالی شرکت مهندسی آبفای کشور و زارت نیرو و همچنین تعدیل ساختار وزارت نیرو از طریق کاهش ۳۱ شرکت دولتی در راستای چابک سازی دولت از مزایای یکپارچه سازی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی می‌باشد.

مهندس عرفانی نسب تصریح کرد: استان مرکزی ظرفیت تولید ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب را دارد در حالی است که نیاز سالانه استان ۱۱۰ میلیون مترمکعب می‌باشد.