سیاست خارجی » سیاسی
کد خبر : 781312
یکشنبه - 6 مرداد 1398 - 15:15
نوذر شفیعی:

آمریکا به دنبال آسیب زدن به ایران از طریق منابع درونی خود کشور است

یک کارشناس مسائل سیاسی می‌گوید آمریکایی‌ها استراتژی “دون متعارف”را در مورد ایران به کار گرفته‌اند و به دنبال این هستند که مردم، دولت و نظام را در مقابل هم قرار دهند.

آمریکا به دنبال آسیب زدن به ایران از طریق منابع درونی خود کشور است

به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از ایسنا، نوذر شفیعی ، در پاسخ به این سوال که با توجه به تحریم‌های آمریکا و تلاش‌های آنها جهت ایجاد فاصله و شکاف بین مردم و نظام چگونه می‌توان این تلاش‌ها را ناکارآمد کرد و اعتماد عمومی مردم به عنوان یک سرمایه اجتماعی را حفظ کرد، گفت: غربی‌ها به ویژه آمریکایی‌ها به دنبال تغییر رفتار ایران در عرصه‌های بین المللی و حتی بعضا تغییر رژیم هستند و تلاش دارند که این موضوع را با تاثیرگذاری بر روی مردم انجام دهند. آنها در این ارتباط از استراتژی “دون متعارف” استفاده می کنند، در این استراتژی تلاش بر این است که از طریق خود مردم یک کشور به حاکمیت آن ضربه وارد کرده و آن را ناکارآمد کنند.

وی افزود: این استراتژی در مورد ایران همچون یک مثلث دارای سه ضلع است که این اضلاع  شامل سه ضلع دولت، نظام و مردم هستند. استراتژی در گام اول تلاش دارد دو ضلع دولت و ملت را در برابر ضلع سوم یعنی نظام قرار دهند و در گام بعدی پس از ایجاد شکاف‌های لازم، بین دولت و مردم فاصله ایجاد کنند و روز به روز مردم را نسبت به عملکرد دولت بدبین‌تر و ناامیدتر کنند.

شفیعی با بیان این که از رفتار آمریکایی‌ها می‌توان فهمید که آنها این استراتژی را در مورد ایران با برنامه‌ریزی در حال پیش بردن هستند، اظهار عقیده کرد: متاسفانه بعضا برخی مسئولان نیز با برخی از رفتارهای خود به این موضوع دامن می‌زنند و در مسیر بازی که آمریکایی‌ها طراحی کرده‌اند، حرکت می‌کنند.

وی با وارد کردن انتقادهایی به عملکرد برخی مسئولان در زمینه‌های مختلف به خصوص حوزه اقتصادی اظهار کرد: در حال حاضر به نظر می‌رسد دولت در برخی از حوزه‌ها ناکارآمد است. اگرچه مردم در انتخابات گذشته با امید به ایجاد تغییراتی به پای صندوق‌های رای رفتند ولی اکنون با توجه به برخی عملکردها و مشکلات موجود دل‌سردی‌هایی پیش آمده است.

این نماینده پیشین مجلس همچنین با اعتقاد به این که دستگاه سیاست خارجی کشور بعضا از فرصت‌های پیش‌رویش به خوبی استفاده نکرده است، معتقد است: خیلی از تحولاتی که اخیرا در حوزه خلیج فارس رخ داده پاس گلی بوده که به وزارت خارجه داده شده ولی در نهایت این پاس به گل تبدیل نشده است.

وی با بیان این که مردم تاکنون صبورانه پای آرمان‌ها و ایده‌های انقلاب ایستادگی کرده و در برابر مشکلات از خود صبوری نشان دادند، گفت، البته باید به این موضوع هم توجه داشت که مردم به رفاه، توسعه و امنیت غذایی نیاز دارند.

شفیعی در مورد راه‌های حفظ اعتماد مردم به عنوان یک سرمایه اجتماعی گفت: ما باید این را قبول کنیم که در درون کشور فساد وجود دارد و تاکنون مقابله با فساد ضعیف بوده است. آقای رئیسی به عنوان رئیس جدید قوه قضاییه اگر بتواند با این فساد مقابله کند می‌تواند خودش را به مردم نشان دهد البته در مرحله اول این قوه باید در درون خود پاکسازی‌هایی انجام دهد و در ادامه به برخورد قاطع به فسادهای اقتصادی موجود در جامعه بپردازد.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که دومین راه برای حل مشکلات کنونی کشور و حفظ اعتماد مردم و وجود اراده و سخت‌کوشی در دولت برای حل مشکلات است.

وی با اعتقاد بر این که دولت باید پوست اندازی کند و تکاپوی جدیدی در خود ایجاد کند، در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطر نشان کرد: یکی دیگر از راهکارها، در پیش گرفتن سیاست خارجی توسعه‌گرا  از سوی دستگاه دیپلماسی کشور است. در حال حاضر سیاست خارجی ایران امنیتی و سیاستی است و این باعث شده که ما هر روز در این عرصه با چالش‌های جدیدی مواجه شویم با این نوع سیاست نمی‌توان توسعه و رفاه برای مردم  ایجاد کرد.

 شفیعی تصریح کرد: در سیاست خارجی می‌بایست در کنار توجه به مقوله امنیت به توسعه نیز توجه داشت؛ چرا که امنیت و توسعه هر دو سر یک طیف هستند.

وی در پایان گفت: این تغییرات صرفا توسط یک دستگاه و قوه ایجاد نمی‌شود بلکه باید حاصل برآیند تصمیم گیری در سطح کلان کشور باشد.