آغاز فصلی خوشمزه در روابط ایران و اندونزی
سفیر اندونزی، رستورانهای ایران را مکانی جذاب برای دیدار خارجیها دانست و گسترش ارتباط با ایران در زمینه گردشگری و تبادل خوراک و محصولات کشاورزی را خواستار شد و از آغاز همکاریهای دو جانبهی بخش علمی دو کشور در زمینه گردشگری خوراک خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از ایسنا، اوکتاویان علیمالدین ـ سفیر اندونزی در ایران ـ در ضیافت آغاز دوره آموزشی «تشریفات و پذیرایی» که با مشارکت یک شرکت خصوصی ایرانی و استادان اندونزیایی برگزار شده است، با اشاره به تجربههای خویش از رستورانهای ایرانی که تلاش کردهاند هویت خاصشان را حفظ کنند و پذیرایی متفاوتی از مهمانان داشته باشند، آنها را مکانهایی جذاب برای دیدار خارجیها دانست.
وی بیان کرد: آنچه برای مردم اهمیت دارد، کیفیت غذا است نه کمیت آن. برای همین برگزاری نشستهای تخصصی در زمینه غذا و پذیرایی میتواند به تبادل تجربیات میان متخصصان دو کشور در زمینه شناخت، معرفی و بازاریابی غذاهای ایران و اندونزی کمک کند.
سفیر اندونزی گفت: حمایتها و همکاریهای این حوزهها میتواند در سطوحی بالاتر بین وزارت توریسم اندونزی و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری انجام شود.
وی توجه به تبادلات تجربیات در حوزه خوراک، تشریفات و پذیرایی را ازجمله بندهای جدید تفاهمنامههای همکاریهای گردشگری میان مراکز علمی دو کشور عنوان کرد.
علیمالدین همچنین بر ادامه و گسترش همکاریهای حوزه کشاورزی میان دو کشور تأکید کرد و افزود: خرمای مضافتی ایران یک محصول شناخته شده در میان مردم اندونزی است و این اتفاق میتواند در مورد دیگر محصولات کشاورزی ایران مثل زعفران و پسته بیافتد، همانطور که ایرانیها میتوانند از ادویههای اندونزی استفاده کنند یا از میوههایی مثل موز که موردعلاقه ایرانیها است و یا دیگر میوههای استوایی. بنابراین وقتی از کشاورزی، تجارت و گردشگری صحبت میکنیم باید روی ترکیب آنها باهم تمرکز کنیم و با گسترش ارتباطات بین سازمانها، مراکز علمی مرتبط و وزارتخانهها، علم خوراک و تغذیه را بهعنوان یکی از زمینههای اصلی همکاری قرار دهیم.
علی زمانی ـ استاد دانشگاه و دبیر علمی ایده بازار صنعت خوراک و نوشابه در دانشگاه امیرکبیر ـ نیز با تأکید بر همکاریهای مشترک این کشورها، یادآور شد: ایران و اندونزی دو کشور مسلمان هستند و میتوانیم با تأکید بر اشتراکات فرهنگی تعاملاتمان را گسترش دهیم.
وی گفت: این دیدار به بهانه آغاز دورههای آموزشی تشریفات و پذیرایی برگزارشده و فرصت مناسبی است تا بتوانیم از امکانات این کشور درزمینه توسعه دانش و تربیت نیروی متخصص استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: متأسفانه ما در تربیت نیروی انسانی متخصص در ارائه خدمات گردشگری فاصله زیادی با استاندارهای جهانی داریم. سالها است که مؤسسات آموزشی و دانشگاههای ما روی موضوع نوشیدنی و خوراک کار میکنند بیآنکه توجهی به موضوع مهمانداری و مهماننوازی داشته باشند.
این استاد دانشگاه افزود: هرچند در سالهای اخیر تلاشهایی برای آموزش نیروی انسانی انجام شده ولی بهندرت شاهد برگزاری سمینارها و دورههای آموزشی مرتبط با آشپزی و پذیرایی با همکاری یک دانشگاه خارجی در ایران بوده و هستیم.
او با اشاره به نحوه پذیرایی هتلها و رستورانها، گفت: نیروهای خدماتی گردشگری کشور هنوز نمیدانند منظور از پذیرایی چیست. از آنجاکه آموزشهای استانداردی در این خصوص انجام نمیشود، افراد با حداقل دانش پذیرایی با مهمانان مواجه میشوند و با برداشت شخصی خود با مهمان رفتار میکنند، درحالیکه برای تکتک رفتارهای نیروهای خدماتی قواعد و استاندارهایی علمی وجود دارد.
وی در ادامه گفت: غذای اقوام، سفیر فرهنگی هر کشوری میتواند باشد، ولی ما با وجود منابع و فرهنگ غنی در این زمینه، بسیار عقب هستیم و توسعه بدون آموزش هم امکانپذیر نخواهد بود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در چند سال گذشته با انعقاد تفاهمنامهای با دانشگاه جنارو ناپل از تجربه آنها درزمینه غذا و خوراک، توریسم و هتلینگ استفاده کردیم. این اتفاق سال گذشته با اتحادیه شمال یونان نیز افتاد و به برادرخواندگی گروه علمی ۲۴ با این اتحادیه منجر شد. همچنین تفاهمنامهای با انستیتو بینالمللی گردشگری بالی اندونزی یکی از مراکز معتبر در زمینه مهماننوازی، خوراک، نوشابه و توریسم امضا کردیم. بر اساس همین تفاهمنامه تا امروز دو رویداد آموزشی با حضور اساتید مجرب اندونزی در ایران برگزارشده که سومین دوره آن در حال برگزاری است.
زمانی بیان کرد: تلاش ما این است بتوانیم با استفاده از تجارب خوب کشور اندونزی دانش خود در زمینه خوراک، نوشابه، تشریفات و پذیرایی را مطابق با استانداردهای جهانی توسعه داده و اطلاعاتمان را بروز کنیم.
انتهای پیام/