به گزارش پایگاه خبری ربیع، مهران قربانی در ابتدای نشست خبری با اصحاب رسانه و خبر گفت: با توجه به نزدیکی اربعین برنامههای خوبی برای زائرین عزیز در نظر گرفته شده است که در محور جلسه نشست خبری اربعین اشارهای خواهم داشت. نحوه فعالیت، اعزام سرویس و ارائه خدمات شرکتهای مسافربری فعال در خطوط برونمرزی دارای قرارداد حملونقل منظم مسافر به کشور عراق، طی دستورالعملی به ادارات کل راهداری و حملونقل جادهای سراسر کشور ابلاغ شد و شرکتها ملزم به رعایت ضوابط پیشبینی شده در این دستورالعمل هستند.
معاون حملونقل سازمان راهداری با اشاره به اینکه مرز مجاز برای ورود و خروج اتوبوسهای ایرانی و عراقی چذابه است، افزود: در ایام اربعین فقط شرکتهایی مجاز به سفر برون مرزی از مرز چذابه هستند که قبلا با شرکتهای عراقی، قرارداد حملونقل منظم مسافر امضا کرده باشند.
وی با اعلام اینکه حداکثر سن ناوگان ایرانی برای سفر برون مرزی یکسره ۵ سال است، تصریح کرد: ضمن اینکه ناوگان باید دستکم شش سفر سرویس بینالمللی در طول یکسال گذشته داشته باشد.
معاون حملونقل سازمان راهداری با اعلام اینکه شرکتها میتوانند از ناوگان عراقی تحت قرارداد بین شرکت ایرانی و عراقی استفاده کنند، گفت: رانندگان ناوگان اعزامی موظف هستند پس از پیاده کردن زائران در شهر مقصد، حداکثر ظرف ۲۴ ساعت از زمان ورود به عراق به داخل کشور بازگردند؛ از این رو شرکتها متعهد هستند در طول ایام طرح، برنامه زمانبندی سفر را بهگونهای تنظیم کنند که حداکثر تا ۲۵ مهر ماه به کشور بازگشته و در ایام اوج سفرهای بازگشت از تاریخ ۲۵ تا ۲۹ مهر ماه در جابهجایی زائران داخلی مشارکت داشته باشند.
وی در ادامه افزود: شرکتها موظفند دستکم ۴۸ ساعت پیش از عزیمت و انعقاد هرگونه قرارداد برای حمل زائران نسبت به أخذ مجوز از دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی اقدام کنند.
اکیپهای بیشتر در محلها و شرایط بهتر جادهای و راهها نسبت به سال گذشته در نظر گرفته شده است
قربانی در خصوص خانوادههایی که از سرویسهای دربستی استفاده میکنند، گفت: خانوادههای عزیز زائر که دوست دارند دسته جمعی به این مراسم برسند، میتوانند از قراردادهای اتوبوس یکسره استفاده کنند و زمان برگشت با همان اتوبوسها هماهنگ کنند.
وی در خصوص نرخ بلیتهای اتوبوس گفت: نرخ کرایه اتوبوس مثل سال گذشته است و هیچ تغییری نخواهد داشت و این موضوع مصوب شده است و برای جلوگیری از وجود دلالها در نرخها، نمایندگیهای ما در محدودههای مشخص مرزها خواهند بود و اگر شکایت در این خصوص باشد در ماده ۱۱و ۱۲ لحاظ خواهد شد.
وی گفت: شرایط مدنظر برای اجرا و تأمین پارکینگهای شخصی به شدت در حال پیگیری است. با توجه به اینکه فاصله زمانی مرز چزابه ۴ ساعت و نیم، شلمچه ۶ ساعت و مرز مهران ۳ ساعت است، زائرین عزیز به لحاظ هزینه و زمان و جذابیت، بیشتر از مرز مهران استفاده
میکنند.
مهران قربانی در خصوص نرخ بلیت اتوبوسهای اربعین گفت: قیمت بلیت اتوبوسهای اربعین نسبت به سال گذشته تغییری نکرده و اتوبوسها در حال حاضر با همان نرخی که به مقاصد مهران، خسروی، شلمچه یا چزابه سفر میکنند، مبالغ را از زائران دریافت خواهند کرد.
معاون حملونقل سازمان راهداری و حملونقل جادهای درباره بازگشت نیز گفت: زائرانی که از عراق به مهران برمیگردند، باید صرفا به یکی از سه پایانه کرمانشاه، همدان یا اندیمشک منتقل شده و سپس از آنجا به استان محل زندگی خود برگردند.
به گفته وی، قرار است ۸ هزار و ۲۰۰ دستگاه اتوبوس به زائران اربعین خدمترسانی کنند؛ ضمن اینکه امسال امکان استفاده از اتوبوسها به عنوان سرویس دربستی وجود ندارد و فقط اقشار دارای شرایط خاص مانند جانبازان و معلولان، میتوانند از سرویسهای دربستی دوسره استفاده کنند.
قربانی ادامه داد: اگر افرادی بخواهند از سرویس دربستی در غیر از روزهای پیک سفرها شامل ۲۴ تا ۲۹ مهر استفاده کنند، صرفا اتوبوس میتواند ظرف ۲۴ ساعت وارد خاک عراق شده و مجددا به کشور بازگردد.
معاون سازمان راهداری تصریح کرد: مشکلی در هنگام سفرهای رفت اربعین وجود ندارد و معمولا بیشتر مشکلات به سفرهای بازگشت اختصاص دارد؛ از همین رو امسال صرفا سیستم پایانه معین راهاندازی شده و این سیستم فقط به مرز مهران اختصاص دارد.
قربانی افزود: بر این اساس، مسافرانی که از مرز مهران وارد کشور میشوند، فقط به یکی از سه پایانه معین در شهرهای کرمانشاه، همدان و اندیمشک اعزام خواهند شد و از آنجا به شهرهای خود برمیگردند.
وی ادامه داد: زائران مقیم شهرهای قم، ساری، گرگان، مشهد و بجنورد به پایانه همدان، زائران مقیم شهرهای اراک، شهرکرد، یزد، اصفهان و خرمآباد به پایانه اندیمشک و زائران مقیم شهرهای کرج، رشت، سنندج، قزوین، سمنان، زنجان، اردبیل، ارومیه و تبریز به پایانه کرمانشاه منتقل میشوند.
قربانی افزود: زائرانی که مقیم استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر هستند، ترددشان از مرز شلمچه بوده و زائرانی که از استانهای اصفهان، کرمان و فارس هستند نیز میبایست از یکی از دو مرز چزابه و شلمچه تردد داشته باشند.
همچنین در ادامه این نشست حیدر مطاعی، معاون راهداری سازمان راهداری با بیان اینکه بخش مهمی از مسیر ایلام – مهران به صورت بزرگراهی ۴ خطه درآمده است، گفت: مسیر تهران به مرز خسروی به طور کامل بزرگراه ۴ خطه بوده و مسافران مشکلی برای تردد ایمن در محور تهران – خسروی ندارند.
وی تأکید کرد: نقاط پرحادثه محور مهران ایمنسازی شده و روکش آسفالت، رفع نواقص، لکهگیریها و اصلاح شانه و افتادگی جاده انجام و ۱۱۰ کیلومتر محور ایلام – مهران بازسازی شده است.
در نشست خبری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای عنوان شد:
۸۲۰۰ اتوبوس آماده جابهجایی و حمل ونقل زائران اربعین حسینی
معاون حملونقل سازمان راهداری و حملونقل جادهای شرایط حمل یکسره و دوسره زائران اربعین حسینی (ع) به عراق را اعلام کرد.