مدیر امور اجتماعی و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان با بیان اینکه ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان، میانگین درآمد روزانه متکدیان در اصفهان است، گفت: ۹۰ درصد متکدیان نیازمند واقعی نیستند.

به گزارش ربیع به نقل از تسنیم؛ مسعود مهدویان‌فر با بیان اینکه براساس مصوبه شورای عالی اداری کشور در سال ۷۸ و آئین‌نامه آن در سال ۹۳، ساماندهی متکدیان برعهده سازمان‌ها و نهادهایی همچون نیروی انتظامی، سازمان تبلیغات اسلامی، اداره‌کل بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی، اداره‌کل زندان‌ها، دانشگاه علوم پزشکی، اداره‌کل اتباع خارجی، صداوسیما و شهرداری است، اظهار داشت: در این مصوبه برای هر یک از دستگاه‌های متولی شرح وظایف مشخصی تعریف شده است.

وی گفت: براساس مصوبه یاد شده برای ساماندهی متکدیان باید مجتمع‌های نگهداری موقت محلی با ظرفیت حداقل ۵۰ نفر تأسیس شود و ۱۲ سازمان و نهاد متولی در ساماندهی متکدیان در این مجتمع‌ها به وظیفه تعریف شده خود عمل کنند.

مدیر امور اجتماعی و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان افزود: در اصفهان بهزیستی و شهرداری، مرکزی را با عنوان (فضیلت) برای متکدیان بالای ۱۸ سال و مرکز (هدایت) برای متکدیان زیر ۱۸ سال راه‌اندازی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه شهرداری اصفهان در موضوع تأمین مکان و اداره‌کل بهزیستی استان برای پوشش‌های حمایتی از متکدیان، تاکنون بر اساس وظایف تعریف شده عمل کرده‌اند، گفت: اگر متولیان امر همکاری لازم را در ساماندهی متکدیان داشته باشند بی‌ترید می‌توان این معضل اجتماعی را مهار کرد.

مهدویان فر به افزایش آمار متکدیان در ۱۰ ماهه سال ۹۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن اشاره کرد و افزود: در ۱۰ ماهه سال ۹۴ فقط شهرداری اصفهان ۱۵۰۰ متکدی را دستگیر کرد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، شمار متکدیان دستگیر شده حدود ۲۰ درصد افزایش داشته است. بر‌اساس آمارهای احصاء شده در ۲ سال گذشته ۸۰ درصد متکدیان شهر اصفهان غیر‌بومی بودند که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد آنان اتباع بیگانه و مهاجران بوده‌اند.

مدیر امور اجتماعی و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان با بیان اینکه متکدیان در شهر اصفهان بیشتر در مناطق مرفه‌نشین و مراکز خرید، اطراف بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی و در مناطق شهرداری یک، ۵ و ۶ و تمرکز دارند افزود: درآمد روزانه آن‌ها به‌طور متوسط بین ۲۰۰ تا۵۰۰ هزار تومان است.

وی ادامه داد: نزدیک به ۹۰ درصد متکدیان دستگیر شده نیازمند واقعی نیستند و یا چون معتاد به مواد مخدر هستند و یا  پول بدون زحمت به‌دست می‌آورند، گدایی می‌کنند.