نماینده مردم فریدن، فریدون‌شهر، چادگان و بوئین و میاندشت در مجلس گفت: خواسته مردم از استاندار اصفهان این بود که یک تغییر اساسی در مدیریت شهرستان فریدن ایجاد کنند.

به گزارش ربیع به نقل از صاحب نیوز ، علی اصغر براتی رئیس شورای اسلامی شهر داران در یاداشتی خواستار پیگیری جدی مشکلات شهرستان شد.

متن این یاداشت را در ادامه با هم می خوانیم:
شهروندان گرامی
آب، آن هم از نوع شرب، مساله ای نیست که مسئولان شهرستان و متولیان آب و شبکه بهداشت به سادگی آن را نادیده بگیرند و آب نیترات دار، آن هم بالای ۸۰!!! میلی گرم را به خورد مردم بدهند. اگر مساله آب چنین حاد باشد و سلامتی مردم را تهدید نماید حداکثر می توان صادقانه به مردم اعلام کرد که مثلا برای شرب از آبهای معدنی استفاده کنید. یا مثلا چند انشعاب در سطح شهر تعبیه کنند تا آب با نیترات پایین را که توسط دستگاه نیترات زدا تامین می شود در دسترس مردم قرار دهند.

واقعا فکر می کنید شبکه بهداشت و درمان، به حداقل وظایف قانونی خود عمل نمی کند و اجازه می دهد که آب با نیترات بالاتر از حد مجاز به مصرف مردم برسد؟ آخرین آزمایشات در مورد نیترات آب وضعیت را پایین تر از میزان استاندارد و سالم نشان می دهد به علاوه اینکه:
– به علت کاهش سطح کشت سیب زمینی در سالهای اخیر و کاهش مصرف کود نیترات، برآوردها نشان می دهد که نیترات آب در چاههایی که مصرف شرب مردم را تامین می کند بین ۱۰ تا ۱۲ میلی گرم در لیتر کاهش یافته است.
– دستگاه نیترات زدا مستقر در اداره آب اخیرا بازسازی شده و بازدهی مناسبی دارد.
– کاهش نیترات آب و رسیدن آن به پایین تر از حد مجاز، یکی ازدلایلی بود که اداره آب، چاه هنرستان کشاورزی سروش را از مدار مصرف خارج نمود، ضمن اینکه مسئولان آموزش و پرورش هیچگونه ممانعت و محدودیتی برای در اختیار گذاشتن آب نداشته و ندارند، گر چه با اصرار و پیگیری های فرماندار محترم و حساسیت امام جمعه محترم، آب چاه هنرستان که از کیفیت بهتری برخوردار است بزودی به چرخه مصرف اضافه می شود تا دغدغه مردم از این بابت نیز کاهش یابد.
– پیگیری آب پایدار از خروجی چشمه لنگان، که مرهون پیگیری های نماینده محترم سابق، امام جمعه محترم و بخصوص فرماندار محترم شهرستان می باشد و با شدت و حساسیت نیز ادامه دارد برنامه بلند مدت و زمان بری است که با تخصیص اعتبارات لازم به امید خدا محقق خواهد شد.
اما بعد؛
آب، کالای ارزشمندی است که متاسفانه از آن به خوبی استفاده نمی کنیم، به طوری که مصرف سرانه آب در شهر ما دو برابر استاندارد جهانی است. و این بدان معناست که اگر فقط بتوانیم با ارائه راهکارهای مناسب میزان مصرف را کاهش دهیم ، به کاهش میزان نیترات که به روش رقیق سازی تهیه می شود کمک شایانی کرده ایم. در بسیاری از کشورهای پیشرفته وکلان شهرها، کاهش سطح چمن را که آب بسیاری مصرف می کند و بازدهی مناسبی نیز در شاخصهای زیست محیطی ندارد پیش گرفته اند.

ترمیم شبکه های فرسوده و اینکه مردم آب را ارزشمند بدانند و بیهوده مصرف نکنند از این جمله است. باید به آب به چشم کالایی گرانبها نگاه کنیم که برایمان رفاه و درآمد اقتصادی به ارمغان بیاورد نه اینکه فرش و ماشین و کوچه و خیابان را با آن بشوییم.
اما؛ اینجا فریدن است با بارش حدود ۳۲۸ میلیمتر، در حالی که میزان بارش شهر اصفهان ۶۳ میلیمتر می باشد. بنابر این حتی فکر کردن به ناسالم بودن و نیتراته بودن آب حق مردم ما نیست، از همه مسئولان، نماینده محترم، امام جمعه محترم و بخصوص فرماندار محترم درخواست می نماییم که مساله تامین آب سالم و پایدار را جدی بگیرند، آب، بیکاری، اعتیاد، مساله مردم اینهاست! لطفا وقتتان را صرف حاشیه ها نکنید!
(علی اصغر براتی دارانی_ رییس شورای اسلامی شهر داران)