به گزارش پایگاه خبری ربیع، بیستوششمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با شعار «نفت دانشبنیان، تولید ایرانی و صادرات جهانی» در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز بهکار کرد.
این مراسم با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی وزیر نفت نمایندگان مجلس دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز ، سفیرهای کشورهای خارجی و مدیران و فعالان مختلف این حوزه برگزار شد.
۴۴ شرکت خارجی با وجود تحریمهای اقتصادی علیه ایران به ویژه صنعت نفت، در بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز و پتروشیمی حضور یافته اند.
آقای محمد حامل دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز در افتتاحیه این نمایشگاه گفت: ایران دارای یکی از بزرگترین ذخایر گاز طبیعی اثباتشده در جهان و گاز طبیعی بهعنوان سوخت هیدروکربنی دارای سریعترین رشد فزاینده در جهان شناخته شده که ۲۶ درصد در دهه گذشته افزایش داشته و آینده روشنتری دارد.
به گفته دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز، گاز تا سال ۲۰۵۰ با سهم ۲۷ درصدی به سوخت شماره یک در ترکیب انرژی اولیه جهانی تبدیل خواهد شد و همراه با انرژیهای تجدیدپذیر، بستر تولید برق را تشکیل خواهد داد.
او می گوید، جمعیت جهانی ۱.۹ میلیارد نفر رشد خواهد داشت و تقاضای جهانی برای انرژی با وجود بهبود بهرهوری انرژی، همچنان افزایش خواهد یافت. نیاز به سرمایهگذاری در صنعت گاز بسیار زیاد است و برآورد میشود تا سال ۲۰۵۰ به حدود ۸ تریلیون دلار سرمایهگذاری نیاز داشته باشیم.
آقای جواد اوجی وزیر نفت نیز در این مراسم گفت: اولویت اصلی صنعت نفت، دانش بنیان کردن این صنعت است.
به گفته او، وزارت نفت برنامه جامع حمایت از شرکتهای دانش بنیان و فناور را تدوین کرده که به زودی با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری به تصویب میرسد. از ابتدای دولت سیزدهم فراخوان همکاری با شرکتهای دانشبنیان برای افزایش تولید نفت برگزار شده و در حال انعقاد قرارداد با آنها هستیم.
وزیر نفت گفت: دومین اولویت وزارت نفت، جذب سرمایهگذاری است که به علت عدم سرمایهگذاری در سالهای گذشته، اگر انجام نشود، با کسری تراز تولید و مصرف انرژی در کشور مواجه خواهیم شد. در ۹ ماه نخست دولت سیزدهم، موفق شدیم با استفاده از ظرفیتهای گوناگون داخلی و خارجی، بالغ بر ۵۰ قرارداد و تفاهمنامه با ارزش بیش از ۱۶.۷ میلیارد دلار منعقد کنیم.