به گزارش پایگاه خبری ربیع، ایجاد مهدها برای کودکان به انقلاب صنعتی و اشتغال مادران در کارخانهها برمیگردد. در حال حاضر مهدهای کودک بیشتر از اینکه مکانی برای نگهداری کودکان هنگام اشتغال والدین باشد، به مکانی برای آموزش مهارتهای اولیه زندگی به کودکان تبدیل شده است.
به گفته کارشناسان تحقیقاتی که درزمینه رشد شناختی و عقلانی کودکان انجام شد، نشان داد کودکانی که سابقه حضور در مهدکودک داشتهاند، پیشرفت تحصیلی بیشتری در مدارس دارند.
کودکان اجتماعیشدن را در مهدکودک فرامیگیرند
معاون اجتماعی بهزیستی استان اصفهان در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار کیمیای وطن در پاسخ به این پرسش که چه سنی برای فرستادن کودکان به مهد مناسبتر است، گفت: توصیه میشود کودکان پیش از سه سالگی به مهد نروند؛ زیرا بچهها تا زیر سه سال نیازمند توجه متمرکزتر در خانواده هستند؛ اما پس از ۳سالگی میتوانند در مهدکودک تعامل با دیگران و اجتماعیشدن را تجربه کنند.
مجتبی ناجی درباره ویژگیهای یک مهدکودک خوب گفت: یک مهدکودک خوب باید به ازای هر ۳ کودک ۶ تا ۱۴ ماهه یک کارمند داشته باشد. این نسبت برای کودکان ۱۸ تا ۲ساله، ۱ به ۴ و برای کودکان ۲ تا ۳ساله، ۱ به ۷ است. مهم است که تعداد مربیان کودکان زیر ۳ سال باید بیشتر از تعداد مربیان کودکان بالای ۳ سال باشد.
وی با اشاره به اینکه تحقیقات نشان میدهد کودکانی که به مهد میروند به دلیل تعدد بازیها و همبازیهای بیشتر، نسبت به سایر کودکان فعالتر و پرتحرکترند، افزود: در مقابل برخی کودکانی که به مهد نمیروند بیشتر بازیهای نشسته انجام میدهند و از همه بدتر بسیاری از وقت خود را به تماشای تلویزیون میگذرانند که میتواند بر سلامت جسمی و روانی آنها تأثیرات منفی و بلندمدت بگذارد. مهدهای کودک علاوه بر این میتوانند به ارتقای مهارتهای اجتماعی و تقویت هوش کودکان کمک کنند.
ساعات حضور در مهدکودک نباید زیاد باشد
ناجی بیان داشت: کودکانی که به مهد میروند، از خود خلاقیتهایی نشان میدهند؛ البته باید توجه داشت ساعات ماندن کودک در مهد نباید بیش از حد باشد؛ زیرا باعث میشود کودک به جای مادر به مربی خود وابستگی پیدا کند و دچار مشکلاتی شود.
معاون اجتماعی بهزیستی استان اصفهان درباره آمار مهدهای کودک استان اظهار کرد: ۶۰۰ مهدکودک شهری، ۱۵۰ مهد روستایی و ۵۰ آدینه مهد (به طور کلی ۸۴۰ مهد) در استان فعال است. در همین زمینه نیز در استان ۲۲۰ هزار کودک سه تا شش سال داریم که فقط ۳۶ هزار نفر از این کودکان از مهدهای کودک بهزیستی استفاده میکنند و این آمار فقط ۱۵درصد جامعه هدف است و حداقل باید به ۲۰درصد افزایش یابد.
هزینه مهدهای کودک
ناجی با اشاره به درجهبندی مهدها گفت: تعرفه مهدهای کودک بدون ستاره از حداقل ۱۵۰ تا حداکثر ۲۳۰ هزار تومان در ماه بسته به درجهبندی و روستایی و شهریبودن مهدها متفاوت است.
وی همچنین از ارائه مجوز مهد کودک به داوطلبان و همچنین دادن مجوز به مردان خبر داد و گفت: در گذشته فقط زنان میتوانستند مهد کودک تأسیس کنند و امروز این امکان برای مردان هم محقق شده است. مردان تنها صاحب امتیاز هستند و مدیریت مهد کودک باید به عهده یک خانم با تحصیلات مرتبط باشد.
این مقام مسئول درباره دادن یک وعده غذای گرم در مهدهای کودک گفت: امسال حدود ۵ هزار و ۸۰۰ کودک در روستامهدها از این خدمت بهرهمند میشوند. در قالب این طرح هر روز یک وعده غذایی در مهد کودک در نظر گرفته شده است که به کودکان داده میشود.
همکاری حوزه علمیه اصفهان و بهزیستی برای تدوین کتابهای مهدهای کودک
کارشناس مسئول امور کودکان و نوجوانان اداره کل بهزیستی نیز در پاسخ به پرسش خبرنگار کیمیای وطن مبنی بر نظارت بر محتوای آموزشی مهدهای کودک گفت: در استان ۴۲ هزار کودک در مهدهای کودک مشغول تحصیل هستند. محتوای آموزشی مهدهای کودک از بهزیستی کشور مشخص میشود و اداره کل بهزیستی استان و مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان با همکاری هم در حال تدوین کتابهایی در زمینه آموزههای دینی برای کودکان هستند که پس از تدوین، کتابها را در اختیار مهدهای کودک استان قرار میدهیم.
عفت نجفپور ادامه داد: برای مناطق محرومی که سرمایهگذاری خصوصی کمی وجود دارد، درصددیم با استفاده از هزینههای بلاعوض سازمان بهزیستی برای گسترش مهدهای کودک در مناطق محروم و آسیبپذیر اقدام کنیم.
کودکان پیش از سه سالگی به مهد نروند

ایجاد مهدها برای کودکان به انقلاب صنعتی و اشتغال مادران در کارخانهها برمیگردد. در حال حاضر مهدهای کودک بیشتر از اینکه مکانی برای نگهداری کودکان هنگام اشتغال والدین باشد، به مکانی برای آموزش مهارتهای اولیه زندگی به کودکان تبدیل شده است.