به گزارش پایگاه خبری ربیع، رضایی با بیان اینکه در حال حاضر حجم ذخیره سد زایندهرود حدود ۳۰۳ میلیون مترمکعب است، اعلام کرد: تأمین آب شرب جمعیت استان اصفهان در اولویت قرار دارد براین اساس با توجه به اقلیم خشک و نیمه خشک استان اصفهان از همه بهرهبرداران انتظار میرود با بهرهگیری از تکنولوژی و استفاده از روشهای جایگزین تأمین آب، مصرف بهینه آب را جدی بگیرند.
وی افزود: بارشها در سال آبی جاری در حوضه آبریز زایندهرود مطلوب نبوده و از میانگین کشوری خیلی پایینتر بوده است، اما امیدوار هستیم در ادامه سال آبی، بارشهای مطلوبی در حوضه آبریز زایندهرود صورت گیرد تا علاوه بر تأمین پایدار آب شرب مردم و رفع نیاز سایر بهرهبرداران، آب در بستر زایندهرود هم جاری شود.
استاندار اصفهان به تغییر الگوی کشت در اصفهان اشاره کرد و تصریح نمود: با توجه به اقلیم خشک استان اصفهان دیگر کشت غرقابی در اصفهان جایز نیست و بهتر است که کشاورزان به کشتهای گلخانهای روی آورند تا شاهد کشاورزی پایدار در استان اصفهان باشیم.
رضایی به تشکیل خیریه مهر کوثر با محوریت مصرف بهینه آب پرداخت و بیان داشت: برای اولین بار در کشور خیریه با محوریت مصرف بهینه آب در کشور در استان اصفهان تشکیل شد که نمایندگانی از همه بهرهبرداران از حوضه زایندهرود در خیریه حضوری فعال دارند.
وی افزود: همه اعضای خیریه با هماندیشی و ارائه تجربیات راهکارهای نوین مصرف بهینه آب را در بخشهای شرب، کشاورزی، صنعت و خدمات عنوان مینمایند.
در ادامه این نشست، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: یکی از چالشهای استان تأمین آب پایدار بهرهبرداران از حوضه آبریز زایندهرود است که در سالهای اخیر استاندار اصفهان با روحیه جهادی برای تأمین پایدار آب مورد نیاز بخشهای مختلف تلاشهای بسیاری را در دستور کار قرار داد.
هاشم امینی راهاندازی سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ را دلیل بر تأمین پایدار آب شرب مردم دانست و خاطرنشان ساخت: در سالهای اخیر با ترغیب مردم به مصرف بهینه آب هم اکنون ۸۷ درصد مشترکین الگوی مصرف را رعایت میکنند و نیز میزان هدررفت آب در استان حدود ۱۶ درصد است که کمترین رقم در کشور به شمار میآید.
وی به کاهش چشمگیر آبدهی چاههای فلمن در سالهای اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: در سالهای اخیر آبدهی چاههای فلمن را از دست دادهایم، در حالیکه در گذشته آبدهی چاههای فلمن به بیش از ۴ هزار لیتر در ثانیه میرسید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: در پیک مصرف برای تأمین پایدار آب شرب جمعیت استان با کمبود ۴ مترمکعب در ثانیه مواجه هستیم. یکی از دلایل اصلی این چالش ظرفیت محدود سامانه آبرسانی اصفهان بزرگ است که معادل ۱۱ مترمکعب در ثانیه میباشد؛ بنابراین ضرورت راهاندازی سامانه دوم آبرسانی بیش از پیش احساس میشود.
لازم به یادآوری است، خیریه مهر کوثر اولین خیریه آب در کشور است که دفتر کار این سازمان مردمنهاد در محل خانه فرهنگ آب شرکت آبفا استان اصفهان است.
استاندار اصفهان در نشست خیریه مهر کوثر با محوریت مصرف بهینه آب عنوان کرد:
کاهش ۳۵ درصدی بارشها در حوضه زایندهرود ضرورت مصرف بهینه آب را میطلبد
استاندار اصفهان در نشست خیریه مهر کوثر که با محوریت مصرف بهینه آب در شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان برگزار شد، گفت: در سال آبی جاری میزان بارندگی در حوضه آبریز زایندهرود حدود ۵۱۰ میلیمتر بوده که بیانگر کاهش ۳۵ درصدی بارشها در سال آبی نرمال است.