اصغر قلندری

به گزارش ربیع به نقل از روزنامه کیمیای وطن ، متین سهران، نوجوان با اخلاق، متین وموقرشنای اصفهانی رکورد دارهفت ماده شنای انفرادی در رده سنی ۱۳ ــ ۱۴ سال پدیده نوظهور شنای اصفهان اینک کجاست و برای کدام تیم وکدام شهر و استانی افتخار می‌آفریند؟! نوجوانی که به تأیید اکثر کارشناسان ورزش شنا، پدیده ایست که اگر مقامات و مسئولین شنای کشورمان کمترین توجه ای به این شناگر مستعد و با انگیزه نوجوان داشته باشند که از پتانسیل بالایی برخوردار می‌باشد (مایکل فلپس) ایران نامیده خواهد شد. اما متاسفانه مسئولین ورزش وجوانان استان اصفهان قدر چنین استعدادهای ناب وبی بدیل (شنا) تنها رشته ورزشی که پیامبراکرم (ص) فرموده‌اند: به فرزندانتان شنا بیاموزید، را نمی‌دانند تا جایی که متین سهران رکور دار ۷ ماده شنای انفرادی ایران ناچارشده برای تیم نفت تهران به آب بزند. اما در این مقال صحبت از نوجوانی است که به تشویق پدر ومادر علاقه مند خود به ورزش شنا از ۹ سالگی شنا را زیر نظرمجید بابا شاهی آموزش دید ودر سایه تلاش وهمت بی دریغ گامر دیلان چیان مربی جوان وتحصیلکرده اصفهانی که افتخارات زیادی در شنای اصفهان وایران آفریده ودرحال حاضر مربی تیم ملی شنای کشورمان است تعلیم دید و با شنای نوین دنیا آشنا شد و پرورش یافت که امروز جزو نوادر شناگران نوجوانی است که برخی او را مایکل فلپس ایران می‌نامند.

درخشش متین

متین سهران اولین بار در مسابقات آموزشگاه‌های کشورکه در نیشابور برگزارشد، در سن ۱۱ سالگی یک مدال طلا ویک برنز گرفت وسرآغازی شد برای پیمودن راه‌های موفقیت آمیزرقابت های بزرگ‌تر، سهران که ازرهنمود های دلسوزانه مربی با دانش و زحمتکش خود (گامر دیلان چیان) سود می‌برد ودر تمرینات گسترده‌ای (روزانه دوساعت) فعالانه حضور پیدا می‌کرد، درسن ۱۱ سالگی مدال طلا را در استعداد یابی بدست آورد، ۱۲ سالگی رتبه اول را در کشور دارا شد و موفق به کسب مدال طلای انفرادی درمواد ۵۰ متر پروانه، ۵۰ مترقورباغه، ۵۰ متر کرال سینه گردیدودر درمسابقات کشوری شهریورماه امسال که درتبریزبود در رده سنی ۱۳ تا ۱۴ سال هفت رکورد کشوررا ارتقاء بخشید که نه تنها از اهمیت فوق العاده ای حکایت داشت که جزو بهترین خاطره‌های این شناگرنوجوان اصفهانی شد که موفقیت‌های خود را مرهون زحمات دلسوزانه مربی خود و مدیون حمایت وتشویق پدر ومادرمی داند.

 

وی درگفت وگوی کوتاهی که با خبرنگارما داشت گفت: تنها آرزوی ورزشیم رسیدن به مسابقات المپیک است و برای دستیابی به المپیک ۲۰۲۰ با جدیت تمام تمرین می‌کنم تا خود را آماده رقابت با شناگران خوب دنیا بکنم.

حسرت داشتن برنامه‌های اساسی

اما آیا مقامات و مسئولان وزارت ورزش وکمیته ملی المپیک قدرچنین استعدادهای ناب وگوهران درون صدف را می‌دانند؟ و بسترمناسبی برای دستیابی امثال متین سهران وعلیرضا یاوری به مسابقات المپیک هموار است؟ آیا اسپانسری پیدا می‌شود که حاضر باشد روی ورزش شنا سرمایه گذاری کند؟ که دارای پتانسیل بالا واستعدادهای فراوانی می‌باشد؟ یا باید شناگران ما همچنان درحسرت داشتن برنامه‌های اساسی واسپانسر بسربرند واز نداشتن تیمی در لیگ کشورمحروم بمانند؟! به یقین اگر برنامه ریزی اصولی وتوجه لازمه به عمل نیاید رسیدن به این اهداف میسر نخواهد بود وما از دسیابی شناگرانمان به المپیک باز خواهیم ماند و استعداها به هدر خواهند رفت.