به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، مهندس علی معیری در برنامه “مخاطب خاص” رادیو سلامت درخصوص پرونده الکترونیک سلامت بیمه شدگان تامین اجتماعی اظهار داشت: شکل گیری پرونده سلامت آرزوی ایرانیان است و قطعا کاهش هزینه های درمان و مدیریت بهینه فرایندها از جمله اثربخشی این پروژه است.
وی با بیان اینکه از لحاظ زیرساختها وضعیت خوبی داریم، گفت: با ایجاد زیرساختها و شبکه های ارتباطی مختلف، مراکزی که در دسترس نیستند، بسیار کاهش پیدا کرده و استفاده از بسترهایی از جمله موبایل این امکان را فراهم کرده تا در دورترین نقاط نیز تصور سرویس را داشته باشیم و خود را توانمند ببینیم.
معیری ادامه داد: طی ماه های گذشته اقدامات خوبی در این راستا صورت گرفت و اتصال سامانه های وزارت بهد اشت با سایر سامانه ها شکل گرفت.
وی گفت: در پروژه آی تی، سه فاز اصلی، آماده سازی زیرساختها، مباحث نرم افزاری و ارتقاء سامانه ها و پکپارچه سازی و استاندارد سازی آنها و بحث یکپارچه کامل سیستم و جمع آوری اطلاعات و ارائه سایر سرویس ها و خدمات بر روی زیرساختها و شبکه را ایجاد کردیم.
مدیرکل دفتر راهبری سیستم های سازمان تامین اجتماعی در خصوص طرح شناسایی همپوشانی دفترچه های درمانی گفت: بحث همپوشانی با سایر سازمانهای بیمه گر از سال ۹۵ آغاز و تفاهم نامه ای در سال ۹۷ بین سازمان تامین اجتماعی، بیمه سلامت، نیروهای مسلح و کمیته امداد امام خمینی (ره) منعقد شد.
وی افزود: به طور کلی در این طرح، بیش از ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار همپوشانی کشف شد، ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار از آن رفع هموشانی و ۳میلیون و ۶۰۰ هزار از آنها در حال رفع است.
وی اظهار امیدواری کرد در صورت اجرای فاز بعدی این طرح که توسط بیمه سلامت انجام می شود، ۷ میلیون همپوشانی حذف شود.
معیری با بیان اینکه بیماران خاص با اینکه جمعیت کوچکی را شکل می دهند عمدتا افرادی هستند که بیشترین هزینه ها را دارند، گفت: با شکل گیری پرونده الکترونیک برای آنان تلاش کردیم این موضوع به خوبی کنترل شود.
وی افزود: همچنین با راه اندازی نسخه الکترونیکی در سال ۹۵ و تسریع آن در سال ۹۷ به سایر مراکز طرف قرارداد، کنترل های فرایندی زیادی از جمله؛  تداخلات دارویی، حذف خطای نسخه نویسی و نسخه خوانی بر روی این سیستم برقرار شد.
وی ادامه داد: همچنین با ارائه وب سرویس به مراکز درمانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر مراکز درمانی، زمینه حذف دفترچه های بیمه ای فراهم شد و وب سرویس های دیگری نیز توسعه داده شد.
معیری با اشاره به هوشمند بودن سیستم نوم افزاری به عنوان یکی از اتفاقات خوب در پروژه نسخه الکترونیک گفت: در کنار تبدیل فرایندهای سنتی به دیجیتال و نسخه نویسی الکترونیک، با همکاری ۸۲۰۰ پزشک سازمانی و بیش از ۲۰ هزار پزشک طرف قرارداد سازمان، بیش از ۱۴۰ میلیون نسخه الکترونیکی شکل گرفت که دیتای بسیار ارزشمندی بود و پایه ای شد برای پرونده الکترونیک که در آن اطلاعات بیماران، بیماری آنان و داروهایی که دریافت کردند، ثبت و ضبط می شود.
مدیر کل دفتر راهبری سیستم های سازمان تامین اجتماعی گفت: در نسخه نویسی سنتی امکان تخلفات احتمالی بدون کنترل می تواند صورت بگیرد اما در نسخ الکترونیکی در هنگام صدور نسخه فرایندهای احتمالی کنترل می شوند.
وی درخصوص دیگر مزایای طرح پرونده الکترونیک سلامت گفت: با راه اندازی نسخه الکترونیک در پایان روز ۶۰ درصد از هزینه پزشکان (ویزیت) به حساب آنان به صورت آنلاین واریز می شود.
معیری گفت: سامانه رسیدگی الکترونیکی به اسناد پزشکی با وزارت بهداشت نیز راه اندازی و بر اساس تفاهم نامه مشترکی که منعقد شد مقرر گردید اطلاعات به صورت الکترونیکی در اختیار سازمان قرار بگیرد که منجر به هوشمندی بیشتر در این سیستم می شود.
وی تصریح کرد: همچنین تفاهم نامه ای با معاونت علوم و فناوری ریاست جمهوری منعقد شده است که بر اساس آن تلاش کردیم مرکز نوآوری و شتاب دهی سازمان تامین اجتماعی را داشته باشیم.
معیری اضافه کرد:  با انعقاد این تفاهم نامه اتفاقات خوبی افتاد و مدل های مختلف کسب و کار که قابلیت پیاده سازی در سازمان را داشتند، امضاء شد و بیش از ۲۹۰ شرکت استارت آپی شناسایی شدند که مقرر شد با سازمان همکاری داشته باشند.