به گزارش پایگاه خبری ربیع، وی به اهداف تعین شده برای برگزاری این مسابقات اشاره و اظهارکرد: ایجاد بستر مناسب جهت پیشبرد اهداف صنعت آب و فاضلاب، تهیه استانداردهای لازم، ایجاد روحیه نشاط در بین کارکنان، توسعه مشارکت جمعی، پرورش افراد جهت افزایش سرعت، دقت و کیفیت انجام کار، یافتن استعدادهای ویژه، تبادل افکار و روشهای اجرای کار در بین شرکت کنندگان، تبادل فرهنگی در بین استانها و ایجاد انگیزه در بین کارکنان صنعت آب و فاضلاب از اهداف برگزاری این مسابقات بود.
طباطبایی با بیان اینکه دستورالعمل، آئین نامه و روشهای اجرایی فراوانی تولید شده و ارسال کردهایم، تصریح کرد: هیچ مکانیزیمی نمیتوانست سرعت نفوذ این دستورالعمل و آئین نامهها را در میان کارکنان شرکتهای آب و فاضلاب تا این حد بالا ببرد.
مدیر دفتر بهره برداری آب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه این مسابقات در دو بخش تئوری و عملی برگزار شد، اظهارکرد: در جریان برگزاری این مسابقات، کارکنان آب و فاضلاب در کنار هم یاد گرفتند و یاد دادند.
وی همچنین با اشاره به برگزاری مسابقات در سه مرحله، بیان داشت: در هر مرحله نقاط ضعف به مراتب کمتر از مراحل قبلی و نقاط قوت تقویت شد.
طباطبایی با بیان اینکه مسابقات در پنج بخش برگزار شد، توضیح داد: تعمیرات خطوط لوله و انتقال در قالب تیمهای سه نفره، نصب انشعاب آب و نصب انشعاب فاضلاب در قالب تیمهایی با یک سرپرست، استاد کار و کارگر ماهر، عیب یابی تابلوهای فرمان و بهداشت و کنترل کیفی با دو نفر کارشناس در هر تیم برگزار شد.
وی با بیان اینکه این مسابقات در سه سرفصل برگزار شد، بیان داشت: شرکت کنندگان در قالب ۳ هزار و ۱۰۹ نفر در ۱۲۹۵ تیم ساماندهی شدند. این درحالی است که مسابقات در بخش منطقهای یا بلوکی در ۷ بلوک شامل ۳۷۸ نفر در قالب ۱۶۱ تیم برگزار شد و در مرحله کشوری ۱۶۸ نفر در قالب ۷۰ تیم مسابقه دادند.
مدیر دفتر بهره برداری آب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور درخصوص نحوه داوری و قضاوت بر عملکرد شرکت کنندگان نیز توضیح داد: داوران با فرمتهایی که تغیرات اساسی نسبت به مراحل قبل داشت داوری مسابقات را به عهده داشتند و تقریباً تمام شرکت کنندگان مرتبط با حوزه بهره برداری شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی در مسابقات حضور داشتند.
وی با یادآوری اینکه این مسابقات در دو بخش تئوری و عملی برگزار شد، گفت: مرحله تئوری به صورت سیستمی و با بهره گیری از آئین نامهها و دستورالعملها برگزار شد. همچنین مسابقات نصب انشعاب آب، فاضلاب و تعمیر خطوط در سطح ملی، صبح روز گذشته با ۱۴ تیم در یک مرحله برگزار شد. بخش کیفیت و عیب یابی فرمان نیز با دو تیم ۷ نفره در صبح و بعدازظهر دیروز برگزار شد که تقریباً ساعت یک نیمه شب دیشب نتایج بدست آمد و جمع بندی شد.
طباطبایی همچنین با یادآوری اینکه سایت آموزشی ظرف ده روز در اصفهان راه اندازی و به صورت شبانه روزی کار شد، گفت: جای قدردانی از شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان دارد که منشأ خیر شد و امیدوارم شاهد حضور کارکنان صنعت آب و فاضلاب کشور در سطح جهانی باشیم.
ایجاد شور و نشاط و دوری از رخوت مهمترین دستاورد این رقابتها بود
حمیدرضا کشفی معاون راهبردی و نظارت بر بهره برداری شرکت آب و فاضلاب کشور در اختتامیه اولین دوره مسابقات کشوری مهارتهای فنی تخصصی بهره برداری شرکتهای آب و فاضلاب در مجتمع آموزشی صنعت آب و برق اصفهان، اظهارداشت: بزرگترین دستاورد برگزاری این مسابقات این بود که در این رویداد برای خدمت رسانی بهتر به مردم با یکدیگر به رقابت پرداختیم.
وی با بیان اینکه همه کارکنان شرکتهای آب و فاضلاب در مسیر خدمت رسانی به مردم گام بر میدارند، افزود: در این مسابقات تلاش کردید خدمت رسانی به مردم را ارتقا دهید و بنابراین همه شرکت کنندگان در این مسابقه برنده هستند.
کشفی با اشاره به اینکه تقریباً همه شرکتهای آب و فاضلاب روستایی و شهری کشور تیمهای خوبی به مسابقات اعزام کردند، تصریح کرد: در روزهایی که به دلیل محدودیت منابع مالی در کشور و عدم پیشرفت مناسب در پروژهها، ایجاد شور و نشاط و دوری از رخوت مهمترین دستاورد این رقابتها بود.
وی صنعت آب و فاضلاب کشور را یک تیم واحد دانست و اظهارامیدواری کرد که در سال آینده شاهد ارتقا این رویداد باشیم و با سرفصلهای جدید و موضوعات جدید اقدام به برگزاری مسابقات کنیم.
معاون راهبردی و نظارت بر بهره برداری شرکت آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه خروجی مسابقات نشان میدهد برخی دستورالعملها نیاز به بازنگری دارد، تصریح کرد: با کمک متخصصان از طریق کمیتههای مشترک این دستورالعملها را بازرسی میکنیم.
وی با اشاره به شورای سیاست گذاری که متولی برگزاری این مسابقات بود، تصریح کرد: اعضای این شورا از همه شرکتهای کشور بودند و تمام تصمیمات جمعی گرفته و ارسال شد که تمرین بسیار خوبی برای یک کار گروهی موفق بود.
کشفی بار دیگر با قدردانی از تلاش مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان و همکاران وی در این شرکت، اظهارکرد: در شرایطی که این شرکت کار بزرگ خدمات رسانی به مردم را به عهده دارد برگزاری این رویداد اتفاق بسیار بزرگی بود.
ارتقا خدمات شرکتهای آب و فاضلاب با برگزاری مسابقات ملی مهارت
محمد صالح اولیاء معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو با اشاره به سی امین سالگرد تأسیس شرکتهای آب و فاضلاب و برگزاری نخستین دوره مسابقات کشوری مهارتهای فنی تخصصی بهره برداری شرکتهای آب و فاضلاب به میزبانی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان، اظهارداشت: از همه دست اندرکاران و برگزارکنندگان و نیز مشارکت کنندگان در این دوره از مسابقات قدردانی میکنیم.
وی از نیروی انسانی به عنوان مهمترین سرمایه هر سازمانی یاد کرد و افزود: هرچه به سمت سازمانهای دانش بنیان تر میرویم، نقش نیروی انسانی مهمتر میشود. این نقش در دو جنبه دانش و انگیزش خود را نشان میدهد که در توانمندی خلاصه میشود. موضوع مهارت نیز به این مهم کمک کرده و در توانمندی نیروی انسانی تأثیر میگذارد که در نهایت در موفقیت هر سازمانی مؤثر است.
اولیاء با اشاره به اینکه این مسابقات یک رویداد نمادین است که در آن هم به کارکنان انگیزه میدهیم و هم سعی میکنیم دانش و مهارت آنها را تقویت کنیم، تصریح کرد: الگو دهی و شناسایی استعدادها از دیگر نتایج این مسابقات است که امیدوارریم در سالهای بعد تقویت شده و جایگاه خود را تثبیت کند.
معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو در مورد سیاستهای وزارت نیرو هم گفت: خوشبختانه همیشه یک مزیت نسبی به لحاظ نیروی انسانی در وزارت نیرو داشتهایم و براین اساس هر حرکتی که کمک به تقویت نیروی انسانی بکند مورد توجه و حمایت خواهد بود.
وی با اعلام اینکه نظام نامه صلاحیت حرفهای نیروهای پیمانکاری که قرار است با شرکتهای وزارت نیرو کار کنند در دست تصویب است، گفت: تمام افرادی که قرار است فعلاً به عنوان پیمانکار و بعد از آن شرکتها با وزارت نیرو همکاری کنند، حتماً باید این گواهینامه را احراز کنند و این مهمترین مشوق است تا شاهد حضور افراد فنی و دارای صلاحیت باشیم.
اولیاء همچنین با اشاره به تاثیری که افزایش مهارت نیروهای انسانی در بهبود کیفیت خدمات و کاهش هزینهها میگذارند، اظهارداشت: این مهم میتواند کلیه خدمات را تحت تأثیر قرار دهد. براین اساس این مسابقات میتواند مشوق خوبی برای کارکنان صنعت آب و فاضلاب باشد و خدمات این شرکتها را ارتقا دهد.
وی با بیان اینکه هم اکنون مجموعه اقدامات و برنامه ریزیها را باید به لحاظ آئین نامهای، حمایتها و شرایط ورود وارتقا و تبدیل وضعیت افراد دنبال کنیم، بیان داشت: یکی از مشکلات فعلی ما نظامهای مختلف پرداخت است، در این راستا با ساماندهی نیروهای حرفهای، این مقدمه فراهم میشود که نظام تبدیل وضعیت و استخدامی وزارت نیرو را ساماندهی کنیم و شاهد این باشیم که روز به روز سازمانی قویتر با نیروهای ماهر داشته باشیم.
معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو با اشاره به این شعار که نباید از قطار سریع السیر فناوری عقب ماند، خاطرنشان کرد: این مسابقات از این جهت ارزش دارد که هر مهارتی باید همراه با فناوریهای جدید تعریف شده و آموزش داده شود. شاید الان نتوان با روشهای قدیمی کار کرد بنابراین باید امکانات لازم را فراهم کرده و آموزشهای لازم را بدهیم تا تحول و پویایی در صنعت آب و فاضلاب کشور حفظ شود.
معرفی برگزیدگان اولین دوره مسابقات کشوری مهارتهای شرکتهای آب و فاضلاب
اولین دوره مسابقات کشوری مهارتهای فنی تخصصی بهره برداری شرکتهای آب و فاضلاب در مجتمع آموزشی صنعت آب و برق اصفهان، با حضور مدیر دفتر بهره برداری آب شرکت مهندسی آب و فاضلاب، معاون راهبردی و نظارت بر بهره برداری شرکت آب و فاضلاب کشور، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان و شرکت کنندگان در این دوره از مسابقات در مجتمع آموزشی صنعت آب و برق اصفهان، با معرفی برگزیدگان به پایان رسید.
در بخش نصب انشعاب فاضلاب، رتبه اول به استان فارس رسید که اعضای این تیم کاووس سرکاری، جبار محمدی و عبدالرضا فرجی بودند.
رتبه دوم در این بخش به استان اصفهان رسید که اعضای این تیم مرتضی جمشیدی، رضا رضایی و داود رمضانی بودند.
رتبه سوم به استان قزوین رسید که اعضای تیم معین افتخاری، مرتضی نوروزی و امیر نوروزی بودند.
در بخش نصب انشعاب آب، رتبه اول به استان همدان رسید که اعضای این تیم فاطمه صلح میرزایی و مسلم جمشیدی بودند.
رتبه دوم در این بخش به استان زنجان رسید که اعضای این تیم فریبا خلجی و رضا کریمی ارقینی بودند.
رتبه سوم به استان اصفهان رسید که اعضای این تیم رضا شیخی و علی اصغر دهقان بودند.
در بخش عیب یابی مدار فرمان در تابلو برق، رتبه اول به استان لرستان رسید که اعضای این تیم مرتضی یاراحمدی و حسین جعفری فرد بودند.
رتبه دوم در این بخش به شهر کاشان رسید که محمد تجویدی و محمد نبی گلکار اعضای این تیم بودند.
رتبه سوم به شهر مشهد رسید که اعضای این تیم سید حسن حسینی و امیر هدایت انجام انجام بودند.
در بخش تعمیرات خطوط لوله آب، رتبه اول به اصفهان رسید که اعضای این تیم علی عباسی، محسن یزدانی و محمدرضا قرمزی بودند.
رتبه دوم در این بخش به استان اردبیل رسید که فریدون سمین، میرمحمد بهمنیار و بهنام عالی پور آقبولاغ اعضای این تیم بودند.
رتبه سوم به استان البرز رسید که اعضای این تیم غدیر نوروزی، حامد لطفی و ابراهیم شکوری بودند.
در بخش پارامترهای شیمیایی آب، رتبه اول به استان تهران رسید آزاده میرزا خلیلی و مینا نوروزی رسید.
رتبه دوم این بخش به استان البرز رسید که اعضای این تیم محمد گرجیدرونکلائی و مونا دربهایی بودند.
رتبه سوم به استان هرمزگان رسید که اعضای این تیم سحر حافظ نژاد و وحید جعفری بودند.
تیم برگزیده اخلاق این دوره از مسابقات نیز استان آذربایجان شرقی در رشته تعمیرات خطوط لوله آب معرفی شد که اعضای این تیم کریم عبدالمحمدی، یعقوب اسلامی هروی و حسین رضازاده بودند.
گفتنی است، به برگزیدگان این بخشها تندیس اهدا شد، همچنین به رتبههای اول لوح افتخار یونسکو نیز اعطا شد.
همچنین مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در این مراسم اظهارداشت: از تمام کسانی که در این چند روز میزبان آنها بودیم میخواهیم اگر قصوری در میزبانی داشتیم عذرخواهی میکنیم. همکاران ما در شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان به صورت ۲۴ ساعته تلاش کردند این مسابقات به بهترین شکل و با میزبانی خوب برگزار شود.
مهندس هاشم امینی با اشاره به آماده سازی سایت آموزشی برای ایجاد ظرفیت آموزش و نشاط نیروی انسانی، گفت: شاید سال اولی که این پیشنهاد را دادیم فکر نمیکردیم بتوان برای افرادی که ۲۴ ساعته در معرض تنش و استرس کار هستند بتوان چنین فضایی فراهم کرد و کسانی که در سطوح پایین این صنعت فعالیت میکنند و دیده نشده بودند امروز کارشان دیده شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد که امروز در شرایط اقتصادی و فشارها و تنشهایی که در صنعت آب و فاضلاب داریم خداوند پدر و مادر کسی را بیامرزد که بتواند حال همکارش را خوب کند و لبخند را به چهره همکارش بنشاند.