مدیران محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان در نشست مشورتی با رسانه ها عنوان کردند:

هیچ مسئول اصفهانی از حقابه آب زاینده‌رود کوتاه نمی‌آید/تا ۸ سال دیگر ۸۵ درصد چمن‌های شهراصفهان تعویض می‌شود/در نصف جهان بی انضباطی شهروندان توسط ماموان مدیریت شهری رصد میشود

۱۵۰ مأمور برای شناسایی پسماندهای خارج از نوبت استخدام شده اند، اگر پس از جمع‌آوری پسماندها، زباله‌ای خارج از نوبت وجود داشته باشد، به آن منزل تذکر داده می‌شود، سپس اخطاریه ارسال و تعهد گرفته می‌شود، در اخطار سوم موضوع به همراه عکس به سیستم قضائی ارجاع داده می‌شود.

هیچ مسئول اصفهانی از حقابه آب زاینده‌رود کوتاه نمی‌آید/تا ۸ سال دیگر ۸۵ درصد چمن‌های شهراصفهان تعویض می‌شود/در نصف جهان بی انضباطی شهروندان توسط ماموان مدیریت شهری رصد میشود

به گزارش پایگاه خبری ربیع، ۱۵۰ مأمور برای شناسایی پسماندهای خارج از نوبت استخدام شده اند، اگر پس از جمع‌آوری پسماندها، زباله‌ای خارج از نوبت وجود داشته باشد، به آن منزل تذکر داده می‌شود، سپس اخطاریه ارسال و تعهد گرفته می‌شود، در اخطار سوم موضوع به همراه عکس به سیستم قضائی ارجاع داده می‌شود.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان، با اشاره به وضعیت موجود در منابع و مصارف آب و اقدامات در راستای کاهش مصرف آب در فضای سبز و جایگزینی گونه‌های مناسب اقلیم، افزود: در حال حاضر نیاز آبی مطلوب ۵۶ میلیون متر مکعب و حداقل نیاز آبی در شرایط خشک‌سالی ۳۶ میلیون متر مکعب است، در افق سال ۱۴۱۰ تأمین ۵۶ میلیون متر مکعب آب از پساب قرار دارد، رینگ پساب در شهرداری ۹۰ کیلومتر است.

 مهدی بقایی ، در نشست هم‌اندیشی و مشورتی با رسانه‌ها  که به همراه معاونانش  با موضوع بهینه‌سازی، تعمیرات و نگهداری تاسیسات شهری برگزار شد با اشاره به اینکه افق سازمان خدمات شهری در حوزه‌های مختلف تا سال ۱۴۱۰ ترسیم شده است، اظهار کرد: مهم‌ترین ابعاد حوزه محیط زیست بر اساس شرح وظایف این معاونت، منابع آب، فضای سبز، انرژی، مدیریت پسماند و هوشمندسازی است، امیدوارم در سال ۱۴۱۰ شهر از لحاظ آیتم‌های محیط زیست به افق خوبی رسیده باشد.

با بیان اینکه در این کلان‌شهر با کمبود سرانه فضای سبز مواجه هستیم، گفت: هدف ما حفظ سرانه اکولوژیک فضای سبز است و در این راستا احداث پارک‌ها و تعویض چمن‌ها از جمله راهکارها برای جبران این کمبود است.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان با اشاره به اینکه تصفیه‌خانه نانو ازن طی چهار ماه تأسیس شد، تصریح کرد: با کمبود سرانه فضای سبز در شهر اصفهان مواجه هستیم، هدف ما این است که سرانه اکولوژیک فضای سبز را حفظ کنیم، احداث پارک‌ها و تعویض چمن‌ها از جمله راهکارها برای جبران این کمبود است.

چمن آفریقایی در اصفهان

وی با بیان اینکه تا سال گذشته ۲۵ درصد از چمن فضای سبز شهر اصفهان به گونه‌های کم آب آفریقایی تغییر یافت، افزود: تا سال ۱۴۱۰ باید ۸۵ درصد از چمن شهری با گونه‌های کم آب جایگزین شود.‌

وی با بیان اینکه در حوزه انرژی چشم‌انداز سال ۱۴۱۰ تأمین کل دیماند شهرداری از انرژی خورشیدی است، ادامه داد: تا سال ۱۴۱۰ باید رفت‌وروب به‌صورت تمام مکانیزه باشد که برای این منظور نیاز به ۲۵۰ عدد جاروی کم‌عرض خواهیم داشت؛ با توجه به موجودی حال حاضر، نیاز به اضافه شدن ۲۴۰ جاروی دیگر است.

به گفته بقایی امسال نظافت شهری و رفت و روب به صورت مکانیزه به ۶۰ درصد خواهد رسید و تا سال ۱۴۱۰ این مهم به طور ۱۰۰ درصد مکانیزه خواهد بود.

هیچ مسئول اصفهانی از حقابه آب زاینده‌رود کوتاه نمی‌آید

بقایی با بیان اینکه جریان مادی‌ها تمام بدنه شهر را سرزنده نگه می‌دارد، علاوه بر آن چاه‌ها پر و از فرونشست زمین در اصفهان جلوگیری می‌شود، گفت: هیچ مسئول اصفهانی از حقابه آب زاینده‌رود کوتاه نمی‌آید.

وی با بیان اینکه در شهر اصفهان ۳۰ هزار چاه جذبی وجود دارد، اما نیاز به احداث ۱۶ هزار چاه جذبی دیگر است، افزود: آب باران باید به مادی‌ها انتقال پیدا کند، ۳۰۰ کیلومتر کانال‌های کنار خیابانی به سوی مادی‌ها و جوی‌ها هدایت می‌شود، سال گذشته در یک شبانه‌روز ۹۲ میلی‌متر بارش رخ داد، اما هیچ شیوه‌ای برای استحصال این آب وجود نداشت‌.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان با بیان اینکه گروه سیلاب دو هفته یک‌بار تشکیل می‌شود، افزود: این کارگروه در دو حوزه درون‌سازمانی و برون‌سازمانی فعال است، تعدادی از اقدامات وابسته به مطالباتی است که باید از سایر سازمان‌ها پیگیری شود.

۴۰۰ هزار تجهیز الکتریکی در اصفهان

در ادامه نیز مدیر بهینه‌سازی، تعمیرات و نگهداری تاسیسات شهری معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان گفت: حدود ۴۰۰ هزار تجهیز الکتریکی و مکانیکی در شهر وجود دارد که همه کدبندی شده است، برنامه روزانه برای نگهداری و تعمیرات این دستگاه‌ها وجود دارد.

سیدمهدی حسینی ، با اشاره به اینکه مرکز مدیریت تعمیرات و نگهداری تأسیسات شهری در شهرداری اصفهان میان شهرهای کشور منحصر به فرد است. افزود:  مدیریت مصرف انرژی در اشتراکات و انشعابات مناطق، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، نگهداری، تأسیسات و تجهیزات الکتریکی، مکانیکی مبلمان شهری در عرصه‌های فضای سبز شهری، توسعه و تجهیز سرویس‌های بهداشتی عمومی سطح شهر، مساجد و اماکن متبرکه، هماهنگی شرکت‌های خدمات‌رسان بافعالیت‌های شهرداری، ایمنی و بهداشت عمومی در تأسیسات شهری، بهینه‌سازی آب‌نماها و تأسیسات موتورخانه‌های آبیاری و نورپردازی ابنیه تاریخی، از جمله وظایف این مدیریت است.

وی با اشاره به اینکه در حوزه مصرف انرژی در ماه‌های دی و بهمن و اواسط اردیبهشت تا مهر شاهد ناترازی در مصرف انرژی هستیم، گفت: در مجموع ۱۸۰۰ اشتراک برق وجود دارد، از سال ۱۳۹۲ تا کنون تراز برق تغییر نکرده است؛ سال گذشته مصرف برق شهرداری ۹۳ هزار مگاوات ساعت بوده که پیک مصرف در تیرماه است، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده برق شهرداری منطقه پنج است و بیشترین تعداد انشعاب به منطقه سه تعلق دارد.

وی با بیان اینکه سهم مصرف برق آبیاری ۳۶ درصد و آب‌نما ۲۹ درصد است، ادامه داد: کاهش قیمت تمام شده برق اهمیت زیادی دارد، سال جاری شهرداری کمک شایانی در کنترل مصرف برق انجام داد و قطعی برق به منازل نرسید، بخش عمومی می‌تواند بخش خانگی را نجات دهد.

اصفهان جزو  ۴۳ شهر دنیا است که برای رسیدن به انرژی صفر برنامه‌ریزی دارد

حسینی با اشاره به اینکه شهرداری اصفهان موفق به کسب جایزه ملی مدیریت انرژی کشور شد، خاطرنشان کرد: رنگ انرژی هر منطقه مشخص است و ذیل آن برنامه منطقه مشخص می‌شود تا به بهترین رده انرژی برسد، در حال حاضر درصد سهم انرژی تجدیدپذیر ۱۰.۷ درصد است که بر اساس چشم‌انداز سال ۱۴۱۰ باید به ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه در دنیا ۴۳ شهر برای رسیدن به انرژی صفر برنامه‌ریزی دارند که یکی از شهرها اصفهان است، افزود: کاهش مصرف دی‌اکسید کربن به این روند کمک شایانی می‌کند، ساختمان خدمات شهری منطقه هشت اولین ساختمان انرژی صفر و ساختمان خدمات شهری منطقه ۱۳ اولین ساختمان انرژی مضاعف در کشور است.

مدیر بهینه‌سازی، تعمیرات و نگهداری تأسیسات شهری معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان با بیان اینکه حدود ۴۰۰ هزار تجهیز الکتریکی و مکانیکی در شهر وجود دارد که همه کدبندی شده است، تصریح کرد: برنامه روزانه برای نگهداری و تعمیرات این دستگاه‌ها وجود دارد، ثبت تجهیزات منجر به تشخیص به موقع خرابی‌ها می‌شود و به نگهداری این تجهیزات کمک می‌کند، هدف از این اقدام به حداقل رساندن میانگین خرابی از تعداد ۲۹۰۰ مورد خرابی در ماه به ۲۱۰۰ مورد است.

۵۰ میلیارد تومان هزینه تجهیز سرویس‌های بهداشتی

وی ادامه داد: شهروندان می‌توانند از طریق کدهای ثبت شده و تماس با سامانه ۱۳۷، خرابی‌ها را اطلاع‌رسانی کنند، همچنین این امکان به سامانه اصفهان من نیز افزوده شده است.

حسینی با بیان اینکه انتقال، تصفیه و توزیع پساب شهری از سپاهان‌شهر تا سازمان آرامستان‌ها به طول ۴۰ کیلومتر قرار دارد، گفت: پساب هزینه بر است و باید به آبی تبدیل شود تا بتوان برای آبیاری فضای سبز استفاده کرد، در شهر ۶۱ هزار متر مکعب مسیر ذخیره وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه ۳۰۰ دستگاه سرویس بهداشتی عمومی در شهر اصفهان قرار دارد، اظهار کرد: تمام شهرها درگیر مشکل سرویس‌های بهداشتی هستند، هر ۱۰ هزار نفر در شهر نیاز به یک دستگاه سرویس بهداشتی دارند، درواقع در اصفهان نیاز به حدود ۲۲۰ دستگاه داریم که با وجود ۳۰۰ دستگاه از لحاظ تعداد مشکلی وجود ندارد.

سالانه ۱۰ درصد از تأسیسات شهری سرقت و تخریب میشود

مدیر بهینه‌سازی، تعمیرات و نگهداری تأسیسات شهری معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان با بیان اینکه هزینه نگهداری ۳۰۰ دستگاه سرویس بهداشتی ۵۰ میلیارد تومان است، ادامه داد: هنوز با کیفیت مورد نظر فاصله داشته و نیاز به ارتقای تجهیزات و کیفیت داریم، سال گذشته طبق توافق با تعدادی از مساجد و پرداخت کمک هزینه به آن‌ها، سرویس‌های بهداشتی این اماکن در اختیار شهروندان قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه سه اپراتور همراه در کشور فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: در گذشته علاوه بر اپراتورها شرکت‌های خدمات اینترنتی هرکجای شهر دکل نصب می‌کردند، اما در حال حاضر در قالب کارگروهی نصب دکل‌ها ساماندهی شده است و برای نصب نیاز به مجوز این کارگروه دارند، همچنین سعی می‌شود دکل‌ها در مناطق مسکونی نصب نشود و بیشتر در مکان‌های عمومی باشد.

حسینی با اشاره به ایمنی و بهداشت تأسیسات شهری تصریح کرد: برای نصب وسایل بازی باید مجوز دریافت و ایمنی آن‌ها تأیید شود، تخریب و سرقت تجهیزات شهری معضل بزرگی برای مدیریت شهری است که تلاش می‌کنیم با روش‌هایی همانند استحکام‌سازی آسیب‌ها را به حداقل برسانیم.

نورپردازی میدان امام (ره) ۱۰ میلیارد تومان

وی با بیان اینکه سالانه ۱۰ درصد از تأسیسات شهری مورد سرقت و تخریب قرار می‌گیرد، افزود: تعداد حوادث رخ داده در محوطه‌های بازی و سرگرمی طی یک دوره پنج‌ساله بررسی می‌شود، در دوره ۵ ساله بررسی شده که در مناطق چه تعداد حادثه در محوطه‌های بازی و سرگرمی رخ داده است و استانداردسازی انجام می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در شهر اصفهان ۴۹۹ آب‌نما وجود دارد، گفت: نگهداری و نظافت این آب‌نماها به‌صورت روزانه انجام می‌شود، البته مصرف برق برای روشنایی از پل بزرگمهر تا سی‌وسه پل به اندازه کل مصرف آب‌نمای میدان خواجو است.

وی با اشاره به نگهداری، بهینه‌سازی و افزایش کیفی نورپردازی ابنیه تاریخی، اظهار کرد: این اقدامات برای ۵۵ پروژه تاریخی، ۶۷ پل، زیرگذر و تقاطع غیر همسطح و ۱۵ نورپردازی فضای سبز شهری انجام می‌شود. همچنین هزینه نورپردازی میدان امام (ره) ۱۰ میلیارد تومان است.

زهرا نصیری