به گزارش پایگاه خبری ربیع، اما آنچه توسط کارشناسان بهداشت و درمان ارائه شده است طبق دستورالعملهای وزارت بهداشت و آموزش پزشکی هر دکلی قبل از احداث بایستی با ارایه مستندات سازه و ایمنی از معاونت بهداشت مجوز احداث اخذ و بعد از نصب نیز با ارایه مستندات چگالی سنجی و آزمایشهای مرکز بهداشت، مجوز بهرهبرداری دریافت کند.
ولی آنچه درصحبت های مغفول مانده مسئولان و کارشناسان باید مورد توجه قرارداد آن است که راه اندازی شبکههای سنجش آنلاین امواج رادیویی در هر شهر می تواند تاثیر بسزایی در ارائه آماردرست به مردم داشته باشد تا مردم فکر نکنند آمار و دادههایی که اعلام میشود دروغ است و به گفته افراد غیرکارشناس اهمیت دهند.
اما مسئله دیگری که در بین صحبت های مدیران و متناقض نمودن دلایل آن ها که دکل های مخابراتی برای سلامت انسان ها مضر بوده یا نبوده آن است که مدام مرجع رسیدگی به میزان امواج دکلهای رادیویی و مخابراتی از سوی مدیران مخابرات یا دانشگاه علوم پزشکی عوض می شود و مسئولام بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی اعلام می دارند که مسئله بررسی امواج دکل های مخابراتی ربطی با سازمان انرژی اتمی ندارد، و موضوع بررسی اشعه به معاونت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی مربوط است چرا که این مرجع بهعنوان یکنهاد نظارتی، با پیشرفتهترین دستگاهها قادر به چگالی سنجی امواج رادیویی و الکترومغناطیسی است.
دکل های مخابراتی دراصفهان کارت شناسایی دارند
درهمین رویداد ، مدیرکل مخابرات منطقه اصفهان درباره اشعه و مضرات دکل های مخابراتی به خبرنگار کیمیای وطن گفت: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی تنها نهاد “دفتر حفاظت در برابر اشعه مرکز نظام ایمنی هستهای کشور” مرتبط با سازمان انرژی اتمی و “وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات” بهاتفاق میتوانند در مورد مباحث مرتبط به بهداشت محیط دکلهای مخابراتی اعلام نظر کنند و سایر مراکز و نهادها، مرجع علمی و قانونی برای اعلام نظر در این خصوص نیستند.
اسماعیل قربانی،با اشاره به اینکه تاکنون “دفتر حفاظت در برابر اشعه” سازمان انرژی اتمی و “وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات” گزارشی مبنی بر ایجاد آلایندگی توسط دکلهای تلفن همراه اعلام نکرده اند افزود:ماهیت سرویس تلفن همراه مبتنی بر ارتباطات رادیویی است، که دارای مولفه های فرکانس و قدرت آن است .
وی بابیان اینکه دکلهای مخابرات منطقه اصفهان، برای توسعه شبکه تلفن همراه به کار میروند و کاربرد دیگری ندارند، افزود: مردم میتوانند اطلاعات دکلها را از مخابرات و یا سازمان تنظیم مقررات رادیویی دریافت کنند، همه دکلهای، شرکت مخابرات پلاک توضیحات مشخص و نصب شده دارند و تفکیک آنها براحتی امکانپذیر است.
بیشتر دکلهای شرکت مخابرات منطقه اصفهان مربوط به سایتهای تلفن همراه است
وی افزود: دکلهای متعددی در سطح کلانشهر اصفهان وجود دارند که از بیشتر آنها برای ارتباط “اینترنت بیسیم” استفاده میشود و ارتباطی به شرکت مخابرات ندارند و متعلق به شرکتهای مجوزدار فعال درزمینهٔ اینترنت بیسیم هستند که مجوز فعالیتشان را از سازمان تنظیم مقررات رادیویی دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: بیشتر دکلهای شرکت مخابرات منطقه اصفهان مربوط به سایتهای تلفن همراه است و تعداد کمتری هم برای برقراری ارتباط بین سایتها و مراکز اصلی تلفن همراه کاربرد دارد.برای افزایش ظرفیت و کیفیت، خدمات شبکه همراه در اصفهان نیاز به افزایش تعداد دکلهای BTS وجود دارد.
به گفته وی در بررسیهای انجامشده تاکنون موردی از وجود چگالی بیش از حد استاندارد تشعشعات امواج دکل های مخابراتی در استان اصفهان گزارش نشده است.
آماده گی بهداشت محیط برای چگالیسنجی امواج رادیویی
دراین پیوند کارشناس بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اشاره دارد که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که متولی نصب و اعطای مجوز نصب و بهرهبرداری برای دکلهای مخابراتی است، مجهز به دستگاههای چگالی سنجی امواج است و در بدو استقرار دکل و پسازآن نیز بهصورت دورهای بر شدت امواج دکلهای مخابراتی نظارت دارد.
احمد شماعی ،به کیمیای وطن گفت: دستگاههای چگالی سنجی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، بسیار پیشرفته بوده و تنها تعداد معدودی دانشگاه در کشور از آنها برخوردارند و بتازگی عملیات کالیبراسیون آنها زیر نظر سازمان انرژی هستهای انجام شد است. از این رو بهداشت محیط اصفهان آمادگی اجرای دستورات مقامات قضایی برای چگالیسنجی امواج رادیویی را دارد.
وی گفت:در بیش از ۳۰۰ آزمایش چگالی سنجی که در ۲ سال گذشته در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجامشده است، موردی که قدرت امواج آن بیشتر از استانداردها باشد مشاهده نشده و در بیشتر موارد محدوده قدرت امواج حتی از مقدار استاندارد بسیار کمتر بوده است .
وی ادامه داد: مرکز بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، از طریق استعلام و پاسخ به مراجع قانونی آمادگی آزمایش، چگالی سنجی امواج دکلهای مخابراتی و حتی خطوط انتقال نیروی برق را دارد و تاکنون بارها در موارد شکایت از دکلهای مخابراتی که از مراجع قانونی به این مرکز ارجاع شده است، دکلها را مورد آزمایش و نتایج را به مراکز قانونی اعلام کردهایم.
درپایان ….
به گفته متخصصان، هر شهروندی که نگرانی نسبت به اشعه دکل یا دکلهای مخابراتی مشخصی دارد میتواند به سازمان تنظیم مقررات رادیویی مراجعه کند و این سازمان با ارجاع موضوع به “دفتر حفاظت در برابر اشعه مرکز نظام ایمنی هستهای کشور” مرتبط با سازمان انرژی هستهای آزمایش و بررسیهای لازم را درخصوص تاثیر و میران امواج دکل های مخابراتی انجام خواهند داد.
اما با گسترش دکلهای ۵G که در برخی کشورها نصب شده است ، کارشناسان خطوط هوایی در برخی از فرودگاهها به دلایلی مختلف نگران توسعه این شبکه مخابراتی هستند. دلیل اصلی این نگرانی نزدیک بودن طیف موج مورد استفاده این شبکههای مخابراتی به طول موج مورد استفاده در ابزار ارتفاع سنج وسایل نقلیه هوایی است. همچنین دانشمندان هشدار داده اند نسل پنجم شبکه تلفن همراه میتواند سرطانزا و ضد باروری باشد که باید همه این مسائل درزمینه دکل های مخابراتی مورد توجه قرار گیرد.
زهرا نصیری