به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس، فروشگاه‌های لوازم‌خانگی مخصوصاً فروش کولرهای دوتیکه و پنجره‌ای با توجه به کاربرد آن‌ها در استان خوزستان شاید در چند ماه گذشته یکی از پرترددترین و شلوغ‌ترین مکان‌های شهر به شمار می‌رفت و خیابان‌ها و کوچه‌های منتهی به این فروشگاه مملو از کارگران حمل بار این فروشگاه‌ها بود اما اکنون رفت‌وآمد نه‌تنها در بازار کالاها خانگی بلکه در کل بازار تحت تأثیر نوسانات ارز و قیمت بازار قرارگرفته است.

وارد بازار که می‌شویم در ظاهر همه‌چیز عادی به نظر می‌رسد و کرکره هیچ مغازه‌ای پایین نیست، اما زمانی که به فروشگاه‌ها و نمایندگی‌های رسمی مراجعه کنیم، تا آنجایی که امکان دارد کلمات “نداریم”، “نیست”،”نمی‌فروشیم” و موجود نیست و چند روزی موجود نیست را از صاحبان فروشگاه‌ها می‌شنویم.

محمد بابادی یکی از فروشندگان بازار امام است، وی در رابطه با افزایش بی‌سابقه قیمت کالاها در بازار می‌گوید: بنده حدود ۲۵ سال است که در بازار فعالیت می‌کنم و انواع نوسانات ارز را در زمان‌های مختلف تجربه کردم، اما این روزها قیمت بازار بدون نظارت بالا می‌رود.

قیمت کنترل کولر میتسوبیشی ۹۰۰ هزار تومان

وی افزود: امروز به‌منظور خرید کنترل کولر اسپلیت ۲۶ هزار مارک میتسوبیشی به نمایندگی آن در کیانپارس مراجعه کردم که قیمت آن ۹۰۰ هزارتومان بود.

این بازاری گفت: برای اطمینان از صحت قیمت به نماینده شرکت میتسوبیشی در تهران زنگ زدم و موضوع را با آن در میان گذاشتم؛ که نماینده شرکت در جواب پیشنهاد داد با همین قیمت خریداری کنم، چراکه ممکن است در روزهای آینده قیمت آن به یک‌میلیون و ۶۰۰ هزارتومان هم برسد.

بابادی بابیان اینکه اگر فرض بر واردات این مارک کنترل با دلار ۱۵ هزار تومان باشد، تا رسیدن به دست مشتری تا این حد قیمت افزایش پیدا نمی‌کند، عنوان کرد: بنده قیمت کنترل را با دلار ۵۰ هزارتومان هم حساب کردم دیدم از قیمتی که دادند بالاتر است.

کنترل کولر مسجد را قرض کردم

وی با بیان اینکه نمایندگی میتسوبیشی چون انحصاری دست این نمایندگی است از این شرایط سوءاستفاده می‌کند، گفت: تنها نمایندگی کولر میتسوبیشی این وضعیت را دارد و قیمت مابقی کنترل‌ها بین ۸۰ تا ۱۲۰ هزارتومان است.

بابای بیان کرد: ازآنجایی‌که کنترلی ندارم که کولر منزل را با آن روشن کنم مجبور شدم برای روشن کردن آن کنترل مسجد را قرض بگیرم.

قیمت کالای خارجی متاثر از نوسانات دلار

سعید گمراوی رئیس اتحادیه کالای خانه اهواز در رابطه با افزایش تدریجی قیمت کالاهای خانگی در بازار اظهار کرد: اکنون حدود ۵۰ درصد کالاهای بازار، خارجی است، البته الان در حال کم شدن است چراکه دیگر برای کسی صرف نمی‌کند که کالای خارجی وارد کند.

وی افزود: و ۵۰ درصد دیگر که کالای ایرانی هستند، به‌تدریج قیمت‌ها آن‌ها بالا می‌رود، چراکه بستگی به عملکرد شرکت عرضه‌کننده کالا دارد و زمانی که عرضه کمتر از تقاضا باشد خودبه‌خود قیمت‌ها بالا می‌رود.

رئیس اتحادیه کالای خانه اهواز بیان کرد: درگذشته واردکننده پس از واردات کالای خود را در گمرک اظهار می‌کرد، اما الان قبل از واردات کالا ابتدا باید ثبت سفارش کند و سپس در نوبت دلار معطل شود تا درنهایت کالای موردنظر خود را وارد کند.

گمراوی گفت: واردکننده‌ای که کالای خارجی وارد کرده قطعاً کالای خود را به دلار خریداری کرده و برای فروش کالای خود مجبور است با توجه به نوسانات دلار تصمیم بگیرد تا متضرر نشود.

نوسانات قیمت دلار در روزهای گذشته به بالاترین حد خود رسیده است و کل بازار از کالاهای ضروری تا کالای خانگی را تحت تأثیر خود قرار داده است تا آنجایی که برخی فروشگاه‌ها به شکل نیمه تعطیل درآمده‌اند برخی نیز از شرایط سوءاستفاده کرده و حتی قیمت کالای خرید قدیم خود را باقیمت جدید دست مشتری می‌دهند.

انتهای پیام/