به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل ازشبکه تله سور ونزوئلا، ‘خوزه لوئیس رودریگز زاپاترو’ نخست وزیر سابق اسپانیا پس از شرکت در اجلاسی در برزیل تصریح کرد: تحریم های اقتصادی آمریکا، کانادا و اتحادیه اروپا در افزایش مهاجرت ها از ونزوئلا ارتباط مستقیم دارد.
وی افزود: زمانی که تحریم های اقتصادی و مالی اعمال می شود بیشتر از دولت ها مردم کشورهای تحریم شده هستند که بهای این تحریم ها را می پردازند. عامل بیشتر تشدید مهاجرت از ونزوئلا طی ماه های گذشته مربوط به تحریم های اقتصادی آمریکا و دیگر کشورها علیه کاراکاس بوده است.
نخست وزیر سابق همچنین از طرح مذاکره میان گروه های سیاسی در ونزوئلا به عنوان تنها راه احیای ثبات سیاسی و اقتصادی در این کشور یاد کرد. وی اخیرا به عنوان میانجی گر در مذاکرات میان دولت کاراکاس و مخالفان فعالیت کرده بود اما این مذاکرات به نتیجه نرسید.
دولت ‘نیکلاس مادورو’ رئیس جمهوری ونزوئلا اعلام کرده که کشورش درگیر جنگ اقتصادی تحت هدایت آمریکا است و کاخ سفید را عامل بروز بحران ها در ونزوئلا خوانده اما مخالفان، دولت کاراکاس را به سوءمدیریت و مواجهه این کشور با بدترین بحران های چند دهه اخیر متهم کرده اند.
زاپاترو قرار است به زودی برای بررسی اوضاع به ونزوئلا سفر کند و سناریوهای متحمل برای مذاکره میان طرف های مناقشه در این کشور را در اینده بسیار نزدیک مورد بررسی قرار دهد.
پیش از این ‘الفرد مائوریس دزایاس’ یک گزارشگر سازمان ملل طی گزارشی در مورد علل وقوع بحران اخیر ونزوئلا از چهار عامل کلیدی نام برد که سه عامل آن مرتبط با تحریم های اقتصادی آمریکا بود و عامل چهارم وابستگی ونزوئلا به صادرات نفت عنوان شد.
شبکه تله سور عنوان کرد: وابستگی ونزوئلا به نفت یک مشکل اقتصادی ساختاری این کشور محسوب می شود که حتی دولت کاراکاس این مسئله را پذیرفته اما هنوز نتوانسته بر آن غلبه کند.
به گزارش ایرنا، همزمان با تداوم بحران اقتصادی و اجتماعی در ونزوئلا به دلیل کمبود شدید مواد غذایی و دارو و همچنین تورم بسیار شدید، شمار زیادی از ونزوئلایی ها همچنان در حال فرار به کشورهای همسایه هستند.
موج مهاجرت شهروندان ونزوئلا، کشورهای همسایه همچون پرو، اکوادور و کلمبیا را با چالش هایی مواجه کرده است.
براساس اعلام سازمان ملل بیش از ۲.۳ میلیون نفر از جمعیت ۳۰.۶ میلیونی ونزوئلا از سال ۲۰۱۴ میلادی از این کشور خارج شده اند که ۹۰ درصد آنها به کشورهای آمریکای لاتین رفته اند.