به گزارش پایگاه خبری ربیع، البته در ادبیات اجتماعی مقوله مردم سپاری را نباید با مفهوم پیمانکار سپاری هم‌تراز دانست چرا که مفهوم مردم‌سپاری تعامل، مشارکت ،تسهیل‌گری واداره امور به مردم است وآمار ها حکایت از آن دارد که وقتی امور به دست سمن‌ها  و تشکل‌های مردمی سپرده شده است توانسته اند در اجرای بهتر برنامه ها ،ارائه ایده و برآورد نیاز های شهر و محلات بهتر از مجموعه های دولتی ایفای نقش نمایند .

می خواهیم شبکه‌های فرهنگی اجتماعی کاشف مشکلات مردم باشند

روایت مدیریت فرهنگی شهرداری اصفهان به مناسبت روز تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی حاکی از آن است  که باید از هر تشکل حتی آنکه بتواند در حوزه فرهنگی اجتماعی یک شمع روشن کند، حمایت صورت گیرد تا بتوانیم ۷ طرح محوری شهرداری اصفهان را که امسال برای مردم‌سپاری و مشارکت سازمان های مردم نهاد در برنامه های شهر تدارک دیده شده است را عملیاتی کنیم .

مجتبی شاهمرادی،درگفتگوی اختصاصی با خبرنگار کیمیای وطن فراخوان مشارکتی برای مجموعه‌های مردمی را از مهمترین برنامه های شهرداری در سال جاری عنوان کرد و افزود: در این راستا بانک اطلاعاتی خوبی از این مجموعه‌ها، توانایی‌ها و سوابق مشارکت آنها جمع آوری شده است که درصدد هستیم به فراخور موقعیت جغرافیایی تشکل‌ها، پیوند خوبی با آنها برقرار کنیم تا آنها از پشتیبانی مدیران مناطق بهره‌مند شوند و شبکه‌های فرهنگی اجتماعی همگام با این روند کاشف مشکلات مردم باشند.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار کیمیای وطن مبنی براجرای عدالت منطقه ای در توجه به سمن های مردمی گفت: در ایام غدیر ۳۵۰ مجموعه مردمی جشن‌های مختلفی را در محله‌های شهر برگزار کردند، شهرداری با بیش از یک میلیارد تومان از این مجموعه‌ها حمایت کرد، اما این مجموعه‌ها چند برابر رقم حمایتی شهرداری هزینه کردند تا برنامه فرهنگی اجتماعی در عید غدیر در شهر اجرا شود.

هر سال دو محله کم برخوردار شهر ارتقاء می یابند

شاهمرادی تاکید کرد: طبق برنامه‌ریزی شهرداری، قرار است در راستای محله‌محوری هر سال دو محله کم برخوردار مناطق انتخاب و در جهت ارتقای کیفیت این محله‌ها فعالیت شود در کنار خدمات عمرانی و شهری در محلات بسته فرهنگی و اجتماعی نیز  خواهیم داشت و برای هر محله شبکه‌سازی مختلف و رویدادهای مختلف شکل می‌گیرد.

معاون شهرداراصفهان، افزود: در محلات کم برخوردار باید بر مبنای شناسنامه فرهنگی اجتماعی  که به‌روز رسانی می‌شود و معضلات و نقاط قوت در آن مشخص است، فعالیت کنیم.

وی با اشاره به اینکه نزدیک به ۴۰ درصد برنامه‌های مشارکتی شهرداری اصفهان در مناطق کم‌برخوردار انجام می‌شود افزود: در چهار رویداد از نوروز تاکنون بیش از سه میلیارد تومان از مجموعه‌های مختلف مردمی حمایت شد و بیش از ۶۰۰ تشکل مردمی بیش از ۲۰۰۰ برنامه و رویداد را در سطح شهر اجراکردند.

شاهمرادی  در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار کیمیای وطن مبنی بر توجه به محله محوری در اجرای برنامه های مشارکتی افزود: رویکرد عرصه محوری  از دیگر اولویت‌های مدیریت شهر برای اجرای برنامه‌های فرهنگی اجتماعی است، بر این اساس در نظر داریم برنامه‌ها را به دل محله‌ها، پارک‌ها و میدان‌گاه ببریم تا شهروندان از آن بهره‌مند شوند.

۱۱۰ مجموعه شهرداری در اختیارسازمان های مردم نهاد 

شاهمرادی افزود: شبکه سازی تشکل‌های مردم نهاد بسیار بااهمیت است، زیرا اصلی‌ترین اتفاق در آن تجمیع خواسته‌های این تشکل‌ها است و می‌تواند برای مردم‌سپاری اقدامات فرهنگی و اجتماعی گام رو به جلو باشد، اما این پراکندگی‌ها شتاب کار را کم کرده است.

معاون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان ادامه داد: شهرداری تاکنون بیش از ۶ میلیارد تومان حمایت و مشارکت در مجموعه‌ها و سازمان‌های مردمی داشته است، افزود: در سال جاری بیش از ۳۰ میلیارد تومان مشارکت نقدی در حمایت از سمن‌ها در حوزه‌های مختلف خواهیم داشت.

وی با اشاره به روند واگذاری اداره فرهنگسراها و زیرساخت‌های شهری به سمن‌ها، گفت: هم اکنون ۱۱۰ مجموعه ما در اختیار مردم است و طی یکسال اخیر قانونی و شفاف برای واگذاری ۳۰ مجموعه اعم از سالن مطالعه، فرهنگسرا به مردم فراخوان داده شد. طبق قانون هیچ کمکی به دستگاه‌های اجرایی و حاکمیتی نداریم و کمک‌ها، فقط به مجموعه‌های مردمی بر اساس طرح، برنامه و فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی اختصاص داده می‌شود.

معاون شهرداراصفهان افزود: در طرح مردم سپاری محور اول فراخوان‌های مشارکتی با مجموعه‌های مختلف مردمی است که سوابق مشارکت آنها در مجموعه شهرداری موجود است و در گام اول تلاش شد در حوزه‌های خاصی به طور ویژه در رویدادهای ملی و مذهبی به تناسب نیازهای شهر تسهیل گر و پشتیبان مردمی باشیم.

زهرا نصیری