هر سال ۴ تا ۵ روز ابتدای ماه مبارک رمضان به دلیل رشد تقاضا، نرخ مرغ با افزایش نسبی نسبت به ماههای گذشته در بازار عرضه میشود و پس از یک تصاعد قیمت مقطعی به بهای اولیه بر میگردد، اما رمضان امسال نرخ این محصول در اصفهان دوبار سیرصعودی داشته است.
به گزارش ربیع یه نقل از ایمنا، در آستانه ماه رمضان استاندار اصفهان با اشاره به وفور کالاهای مورد نیاز در انبارها، گفته بود: اصناف و کمیسیون قیمتگذاری برای تثبیت قیمتها، تا پایان ماه مبارک رمضان مجاز به افزایش قیمتها نیستند.
زرگرپور با بیان اینکه وضعیت قیمتها نسبت به دوره مشابه سال گذشته وضعیت متلاطمی ندارد و حتی برخی از کالاها کاهش قیمت داشته است، گفته بود: امیدواریم در ماه رمضان نیز شاهد وفور کالا با قیمت تنظیم شده باشیم که البته با برنامهریزیهای انجام شده اقلامی از قبیل مرغ و گوشت قرمز، برنج، شکر و سایر اقلام مورد نیاز به میزان کافی در انبارها ذخیرهسازی شده است.
پیش از این بهزاد پاکزاد دبیر انجمن مرغداران گوشتی استان اصفهان اعلام کرده بود: قیمت مرغ در ۴ تا ۵ روز اول ماه مبارک رمضان افزایش نسبی خواهد داشت، اما به بهای اولیه ماههای گذشته بر میگردد.
با وجود قولهایی که مدیران برای نظارت بر بازار ماه رمضان دادند تا بر قیمتها و کیفیت کالا نظارت شود، اما کنترل بازار مرغ غیر ممکن شده و در روزهای اخیر مرغ در بازار اصفهان به قیمت ۷۳۰۰ تومان عرضه میشود که پیش از این قیمت آن ۵۸۰۰ تومان بود.
افزایش تقاضا قیمت مرغ را گران کرد/ ارزانی پس از رمضان
از سوی دیگر دبیر انجمن مرغ گوشتی در تهران درباره افزایش قیمت مرغ در ماه مبارک رمضان، گفت: اکنون قیمت مرغ ۶۶۸۰ تومان است، اما بعد از ماه مبارک به دلیل کاهش تقاضا قیمت کاهش خواهد یافت.
مهدی یوسفی با بیان اینکه در حال حاضر قیمت مرغ به میزان واقعی خود نرسیده است، اظهار داشت: قیمت واقعی مرغ کیلویی ۷ هزار تومان است و تا زمانی که قیمت این محصول پایینتر از این قیمت عرضه شود، تولیدکننده رغبتی برای تولید بالا ندارد.
وی افزود: ۳ سال گذشته نرخ مرغ را ۷ هزار تومان تعیین کردند، اما با عرضه زیاد، در مدت زمان کوتاهی این محصول با قیمت واقعی توزیع شد و در مابقی زمانها شاهد فروش مرغ با بهای پایین بودیم.
دبیر انجمن مرغ گوشتی تهران با تأکید بر اینکه به دلیل کاهش تقاضا قیمت مرغ بعد از ماه مبارک رمضان کاهش مییابد، بیان داشت: به همین دلیل به دنبال راهکاری برای صادرات مرغ هستیم.
وی با بیان اینکه صادرات مرغ باعث ایجاد تعادل در بازار عرضه و تقاضا میشود، خاطر نشان کرد: وزیر جهاد کشاورزی به ما قول دادهاند که مشوقهایی را برای صادرات مرغ در نظر بگیرند.
یوسفی در ادامه یادآور شد: چنانچه قبول کنند که یارانه صادراتی کیلویی۱۰۰۰ تومان تحقق یابد، با صادرات مرغ تا حدی، عرضه در بازار داخلی کمتر شده و تناسبی بین تقاضا و عرضه ایجاد میشود.
کاهش تولید قیمت مرغ در اصفهان را گران کرد
دبیر انجمن مرغداران گوشتی استان اصفهان با بیان اینکه هر ساله در ۲ تا ۳ روز ابتدای ماه رمضان قیمت مرغ افزایش نسبی دارد، گفت: امسال کاهش تولید در استان باعث گرانی مرغ در نیمه ماه مبارک رمضان شده است.
بهرام پاکزاد اظهار داشت: اصفهان روزی بزرگترین تولیدکننده مرغ در کشور بود و مرغ با کیفیت به بازار عرضه میکرد، اما امروز به دلیل شکلگیری شرکتهای بزرگ مالک که تسهیلات بسیاری با امکانات جدیدی به آنها دادند و اکثر این شرکتها در شمال کشور قرار دارند، سبب نابسامانی در وضعیت تولید مرغ شدند.
وی با بیان اینکه اکنون بازار تولید مرغ دچار آشفتگی است و تنها تولیدکنندگان در حال زیان هستند، افزود: معتقدم مرغداران تا زمانی که جوجهها را برای کشتار آماده میکنند هزینههای زیادی را متحمل میشوند.
دبیر انجمن مرغداران گوشتی استان اصفهان با تاکید بر اینکه قیمت مرغ هنوز به نرخ واقعی خودش نرسیده است، اضافه کرد: هزینه تمام شده برای تولیدکننده در حال حاضر ۴۵۰۰ تومان است و با قیمتی که اکنون در بازار وجود دارد میتوان بیان کرد مرغ تازه به قیمت واقعی خود رسیده و تولیدکنندگان متضرر نمیشوند.
وی با اشاره به وجود بیش از ۲ هزار مرغداری در شهر اصفهان، بیان داشت: این تعداد مرغداری اکنون با ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت میکنند.
پاکزاد با بیان اینکه میانگین جوجهریزی در استان اصفهان به دو دوره کاهش یافته است، ادامه داد: واحدهای مرغداری که در سال ۴ دوره جوجهریزی داشتهاند اکنون به دو بار در سال رسیده و برخی از آنها هم اصلا جوجهریزی ندارند.
وی با اشاره به افزایش ۱۸ درصدی نرخ ذرت، تصریح کرد: قیمت این محصول از اواسط بهمن سال گذشته تاکنون با متوسط ۱۲۰ تومان افزایش نرخ به دست مرغداران میرسد.
دبیر انجمن مرغداران گوشتی استان اصفهان یادآور شد: قیمت سویا هم نسبت به سال گذشته ۶ تا ۷ درصد افزایش داشته است.
وی تاکید کرد: اگر میخواهیم مرغ ارزان قیمت به دست مردم برسد باید تولید مافیا در بخش واردات مرغ را از بین برد.
با وجود ادامهدار شدن این گرانی به نظر میرسد شهروندانی که در این سالها قدرت خریدشان به شدت کاهش یافته باید همچنان مرغ ۷ هزار تومانی بر سر سفرههای خود ببرند.
بیشک نمیتوان منکر حقیقت تلخ کاهش قدرت خرید مردم شد. افزایش قیمت هر محصول غذایی یا مصرفی میتواند تأثیر قابل توجهی براقتصاد خانواده داشته باشد. با این حال باید روی دیگر سکه را دید. سکهای که یک سویش به نفع مصرفکننده و سوی دیگر آن به نفع تولیدکننده است.
کارشناسان اقتصادی معتقدند که باید لبه سکه را به مردم نشان داد. به عبارت دیگر در قیمتگذاریها به گونهای اعمال قانونی انجام شود که نه تولیدکننده متضرر شود و نه مصرفکننده مجبور شود گوشت مرغ که غذایی پر مصرف به حساب میآید را از سبد غذایی خود خارج کند.
زرگرپور با بیان اینکه وضعیت قیمتها نسبت به دوره مشابه سال گذشته وضعیت متلاطمی ندارد و حتی برخی از کالاها کاهش قیمت داشته است، گفته بود: امیدواریم در ماه رمضان نیز شاهد وفور کالا با قیمت تنظیم شده باشیم که البته با برنامهریزیهای انجام شده اقلامی از قبیل مرغ و گوشت قرمز، برنج، شکر و سایر اقلام مورد نیاز به میزان کافی در انبارها ذخیرهسازی شده است.
پیش از این بهزاد پاکزاد دبیر انجمن مرغداران گوشتی استان اصفهان اعلام کرده بود: قیمت مرغ در ۴ تا ۵ روز اول ماه مبارک رمضان افزایش نسبی خواهد داشت، اما به بهای اولیه ماههای گذشته بر میگردد.
با وجود قولهایی که مدیران برای نظارت بر بازار ماه رمضان دادند تا بر قیمتها و کیفیت کالا نظارت شود، اما کنترل بازار مرغ غیر ممکن شده و در روزهای اخیر مرغ در بازار اصفهان به قیمت ۷۳۰۰ تومان عرضه میشود که پیش از این قیمت آن ۵۸۰۰ تومان بود.
افزایش تقاضا قیمت مرغ را گران کرد/ ارزانی پس از رمضان
از سوی دیگر دبیر انجمن مرغ گوشتی در تهران درباره افزایش قیمت مرغ در ماه مبارک رمضان، گفت: اکنون قیمت مرغ ۶۶۸۰ تومان است، اما بعد از ماه مبارک به دلیل کاهش تقاضا قیمت کاهش خواهد یافت.
مهدی یوسفی با بیان اینکه در حال حاضر قیمت مرغ به میزان واقعی خود نرسیده است، اظهار داشت: قیمت واقعی مرغ کیلویی ۷ هزار تومان است و تا زمانی که قیمت این محصول پایینتر از این قیمت عرضه شود، تولیدکننده رغبتی برای تولید بالا ندارد.
وی افزود: ۳ سال گذشته نرخ مرغ را ۷ هزار تومان تعیین کردند، اما با عرضه زیاد، در مدت زمان کوتاهی این محصول با قیمت واقعی توزیع شد و در مابقی زمانها شاهد فروش مرغ با بهای پایین بودیم.
دبیر انجمن مرغ گوشتی تهران با تأکید بر اینکه به دلیل کاهش تقاضا قیمت مرغ بعد از ماه مبارک رمضان کاهش مییابد، بیان داشت: به همین دلیل به دنبال راهکاری برای صادرات مرغ هستیم.
وی با بیان اینکه صادرات مرغ باعث ایجاد تعادل در بازار عرضه و تقاضا میشود، خاطر نشان کرد: وزیر جهاد کشاورزی به ما قول دادهاند که مشوقهایی را برای صادرات مرغ در نظر بگیرند.
یوسفی در ادامه یادآور شد: چنانچه قبول کنند که یارانه صادراتی کیلویی۱۰۰۰ تومان تحقق یابد، با صادرات مرغ تا حدی، عرضه در بازار داخلی کمتر شده و تناسبی بین تقاضا و عرضه ایجاد میشود.
کاهش تولید قیمت مرغ در اصفهان را گران کرد
دبیر انجمن مرغداران گوشتی استان اصفهان با بیان اینکه هر ساله در ۲ تا ۳ روز ابتدای ماه رمضان قیمت مرغ افزایش نسبی دارد، گفت: امسال کاهش تولید در استان باعث گرانی مرغ در نیمه ماه مبارک رمضان شده است.
بهرام پاکزاد اظهار داشت: اصفهان روزی بزرگترین تولیدکننده مرغ در کشور بود و مرغ با کیفیت به بازار عرضه میکرد، اما امروز به دلیل شکلگیری شرکتهای بزرگ مالک که تسهیلات بسیاری با امکانات جدیدی به آنها دادند و اکثر این شرکتها در شمال کشور قرار دارند، سبب نابسامانی در وضعیت تولید مرغ شدند.
وی با بیان اینکه اکنون بازار تولید مرغ دچار آشفتگی است و تنها تولیدکنندگان در حال زیان هستند، افزود: معتقدم مرغداران تا زمانی که جوجهها را برای کشتار آماده میکنند هزینههای زیادی را متحمل میشوند.
دبیر انجمن مرغداران گوشتی استان اصفهان با تاکید بر اینکه قیمت مرغ هنوز به نرخ واقعی خودش نرسیده است، اضافه کرد: هزینه تمام شده برای تولیدکننده در حال حاضر ۴۵۰۰ تومان است و با قیمتی که اکنون در بازار وجود دارد میتوان بیان کرد مرغ تازه به قیمت واقعی خود رسیده و تولیدکنندگان متضرر نمیشوند.
وی با اشاره به وجود بیش از ۲ هزار مرغداری در شهر اصفهان، بیان داشت: این تعداد مرغداری اکنون با ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت میکنند.
پاکزاد با بیان اینکه میانگین جوجهریزی در استان اصفهان به دو دوره کاهش یافته است، ادامه داد: واحدهای مرغداری که در سال ۴ دوره جوجهریزی داشتهاند اکنون به دو بار در سال رسیده و برخی از آنها هم اصلا جوجهریزی ندارند.
وی با اشاره به افزایش ۱۸ درصدی نرخ ذرت، تصریح کرد: قیمت این محصول از اواسط بهمن سال گذشته تاکنون با متوسط ۱۲۰ تومان افزایش نرخ به دست مرغداران میرسد.
دبیر انجمن مرغداران گوشتی استان اصفهان یادآور شد: قیمت سویا هم نسبت به سال گذشته ۶ تا ۷ درصد افزایش داشته است.
وی تاکید کرد: اگر میخواهیم مرغ ارزان قیمت به دست مردم برسد باید تولید مافیا در بخش واردات مرغ را از بین برد.
با وجود ادامهدار شدن این گرانی به نظر میرسد شهروندانی که در این سالها قدرت خریدشان به شدت کاهش یافته باید همچنان مرغ ۷ هزار تومانی بر سر سفرههای خود ببرند.
بیشک نمیتوان منکر حقیقت تلخ کاهش قدرت خرید مردم شد. افزایش قیمت هر محصول غذایی یا مصرفی میتواند تأثیر قابل توجهی براقتصاد خانواده داشته باشد. با این حال باید روی دیگر سکه را دید. سکهای که یک سویش به نفع مصرفکننده و سوی دیگر آن به نفع تولیدکننده است.
کارشناسان اقتصادی معتقدند که باید لبه سکه را به مردم نشان داد. به عبارت دیگر در قیمتگذاریها به گونهای اعمال قانونی انجام شود که نه تولیدکننده متضرر شود و نه مصرفکننده مجبور شود گوشت مرغ که غذایی پر مصرف به حساب میآید را از سبد غذایی خود خارج کند.