به گزارش پایگاه خبری ربیع،

بالا بردن سطح سواد سلامت و ارائه آموزش های لازم در این زمینه و تبیین تفاوت سواد سلامت با سواد آکادمیک، لزوم انتقال مشکلات سلامت محلات به مسئولان و تشکیل مجمع سلامت شهرستان، خانه مشارکت مردمی، کانون سلامت محلات و شناسایی سمن ها و خیریه های حوزه سلامت از الزامات مشارکت اجتماعی و ارتقاء سلامت جامعه است.

به گزارش شاهین پرس؛ واژه سلامت مانند بسیاری از واژه‌های دیگر، به صورت گسترده در گفتگوهای روزمره‌ ما و در نوشته‌ها و مقالات مورد استفاده قرار می‌گیرد، بی آنکه تعریف سلامت و مفهومی که دقیقاً‌ از آن در ذهن داریم مشخص باشد.

برخی کارشناسان سلامت را دارای هفت مولفه و شاخص می دانند که ارتقا سطح آن منوط به مشارکت اجتماعی است چرا که در تمامی کشورها، سیستم بهداشت و درمان در بهترین حالت تنها می تواند به حدود ۲۵ درصد شاخص های سلامت دست پیدا کند با توجه به اینکه سطح سواد سلامت افراد جامعه با میزان شاخص های سلامت آن جامعه ارتباط معناداری دارد، مشارکت همه آحاد جامعه تأثیر بسزایی می تواند بر ارﺗﻘﺎی ﺳﻼﻣﺖ ﻋﻤﻮمی جامعه و افزایش کیفیت زندگی مردم داشته باشد.

ارتقا سطح سواد سلامت جامعه در گرو مشارکت اجتماعی است

دکتر حسن کمالی، با اشاره به لزوم همکاری و تعامل دستگاه های مختلف برای پیشبرد اهداف شبکه بهداشت و درمان، اظهار کرد: می خواهیم سلامت مردم را به دست خود آنان بسپاریم، یعنی مردم خودشان پای کار بیایند و با تأمین سلامت خود و انتقال خواسته های خود به شبکه بهداشت بتوانند در آینده هزینه های دولت را کاهش دهند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شاهین شهر و میمه‏، با بیان اینکه امروز نیمی از افراد مبتلا به دیابت در کشور از بیماری خود خبر ندارند، تصریح کرد: امروز شایع ترین علت قطع عضو در کشور مربوط به دیابت است که آماری بالاتر از تصادفات دارد و مردم می توانند با کسب آگاهی های لازم از این بیماری و پیشرفت آن جلوگیری کنند.

وی فرهنگ سازی را زیرساخت اصلی برای آموزش بهداشتی به مردم دانست و گفت: اگر مردم به آسیب ها و مشکلات خود و منطقه زندگی خود آگاه باشند و این موارد را به شبکه بهداشت منتقل کنند، ما نیز می توانیم سایر دستگاه ها را برای مشارکت در این خصوص هماهنگ کنیم و این وظیفه در شهرستان ها بر عهده فرماندار است که سایر دستگاه ها را برای همکاری با شبکه بهداشت موظف می کند.

کمالی، با اشاره به برنامه جاده سلامت که در شهرستان برگزار می شود، افزود: برنامه جاده سلامت همراه با انجام آزمایش های رایگان قند و چربی خون و تشخیص سرطان روده بزرگ انجام می شود اما متأسفانه مردم استقبال چندانی نمی کنند چرا که سواد سلامت کافی در میان مردم شهرستان وجود ندارد که می طلبد تا فرهنگ سازی لازم در این خصوص انجام شود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شاهین شهر و میمه‏، از وجود ۳۵ مرکز و درمانگاه و پایگاه بهداشت در سطح شهرستان خبر داد ‏و با بیان اینکه افزایش بیماران دیالیزی در چند سال گذشته معلول عدم وجود سواد سلامت کافی و پیشگیری به موقع است، ابراز کرد: رسانه ها می توانند با فرهنگ سازی در حوزه سلامت مردم سبب پیشگیری از ابتلای مردم به بیماری های سخت در آینده شوند.