زهرا نصیری

به گزارش پایگاه خبری ربیع، در اوایل بهمن ماه امسال بود که با سرمایه گذاری فولاد مبارکه؛ عملیات اجرایی بزرگترین نیروگاه متمرکز خورشیدی کشور در شهرستان کوهپایه در شرق اصفهان با سرمایه اولیه ۱۶ هزار و ۴۵۰ میلیارد تومانی آغاز شد.

این نیروگاه در زیربنایی به وسعت هزار و ۲۰۰ هکتار و در طول سه سال با استفاده از پیمانکاران داخلی ساخته می‌شود و تا پایان سال آینده حدود ۱۰۰ مگاوات از آن به بهره‌برداری می‌رسد.

دادهای اطلاعاتی حاکی از آن است که وزارتخانه‌های صمت، نیرو وکشوردر سال جاری آستین همت را برای عملیاتی کردن طرح نیروگاه‌های تجدید پذیر بالا زده‌اند به گونه‌ای که در یک برنامه عملیاتی بایستی درمرحله نخست ۴ هزار مگاوات برق خورشیدی تولید شود که از این همت؛ سهم استان اصفهان در تولید انرژی از محل‌های تجدید پذیرساخت مجتمع خورشیدی ۱۰۵۷ مگاواتی است که البته بخش مهمی از تحقق این آرمان برعهده شرکت‌ها وکارخانه های فعال (پالایشگاه، فولاد میبارکه، ذوب آهن، و غیره) در استان اصفهان است تا بتوانند انرژی پاک، سبز و بهره وررا برای مردم این استان به ارمغان بیاورند.

در روزهای مختلف سال شاهد آن هستیم که آلودگی ناشی ازنیروگاه ترکیبی شهید منتظری وسپاهان ریه‌های مردم این شهر را می‌آزارد، برقی که از رهاورد سوزندان مازوت برای مصرف خانگی و صنعت خرج می‌شود اما به گونه‌ای بازی با مرگ برای شهروندان است چرا که در این قصه هیچ حرکتی به جز استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر نمی‌تواند جبران کمبود برق و گاز رادر کشور داشته باشد.

 خوشبختانه با اقبال خوبی که دولت سیزدهم نسبت به استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر در کشور داشت، مدیران اصفهانی نیز برآن شدند تا با شناسایی بهترین مکان‌ها بتوانند سهم تولید برق از محل انرژی‌های پاک را افزایش دهند و منطقه شرق اصفهان بهترین گزینه برای استفاده از انرژی خورشیدی مشخص گردید. این منطقه به سبب مشکلاتی که از محل خشک شدن زاینده رود برای کشاورزان آن ایجاد کرده است می‌تواند محلی برای توسعه مزرعه‌های گلخانه‌ای و خورشیدی باشد لذا مقامات استان در تلاش هستند تا با گرفتن اعتبارات و پایان دادن چانه زنی‌ها با وزارت نیرو این موضوع را در ۴ شهرستان شرق اصفهان محقق کنند.

سرمایه گذاری ۳۵۰ میلیون یورویی فولاد مبارکه برای استفاده ازانرژی های تجدید پذیر

 در همین پیوند با مدیر عامل فولاد مبارکه گفتگویی در رابطه با تعهدات این شرکت برای تولید انرژی‌های پاک داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

محمد یاسرطیب نیا، با اشاره به اینکه تلاش گران فعال در بخش صنعت استان اصفهان در دوران مختلف نشان داده‌اند که می‌توانند کنشگران مهمی در عرصه ملی باشند گفت: تولید ۱۰۵۷ مگا وات برق از محل انرژی‌های تجدید پذیر که به عهده این استان گذاشته است سهم قابل توجهی از آن توسط شرکت فولاد مبارکه با راه اندازی نیروگاه ۶۰۰ مگا واتی از محل انرژی‌های تجدید پذیر در شهرستان کوهپایه محقق خواهد شد.

 وی با اشاره به اینکه از دههای گذشته در دنیا بحث استفاده از انرز یهای تجدید پذیر مورد توجه قرار گرفته است و دولت سیزدهم نیز اقبال خود را برای استفاده از این انرژی‌ها نشان داد افزود: اگر چه موانعی در این زمینه وجود دارد ولی ما نیاز به استفاده از انرژی‌های نو و تجدید پذیر داریم از جمله انرژی خورشیدی، هسته‌ای. چرا که دنیا دنیای انرژی است و ما برای پیشرفت و آبادانی کشور به این نوع انرژی سخت نیازمندیم. قطعاً اگرپخواهیم اشتغال و ایران قوی داشته باشیم باید در حوزه انرژی با سرعت بیشتر از آنچه قبلاً داشته‌ایم حرکت کنیم و عقب افتادگی‌ها جبران کنیم.

وی تصریح کرد: در مقاطع مختلف برق از حاصل از نیروگاه‌های خورشیدی تحویل شبکه می‌شود قرار است نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی در شرق اصفهان در مدت زمان ۳ سال احداث خواهد شود این نیروگاه سهم مهمی در کاهش مصرف گاز دارد به گونه‌ای که ۳۵۰ میلیون متر مکعب گاز در سال صرفه جویی می‌شود وسرمایه گذاری فولاد مبارکه برای این نیروگاه ۳۵۰ میلیون یورو است.

تمرکز فولاد مبارکه برای رونق نیروگاه‌های بادی در کشور

طیب نیا ادامه داد: یک بخش از حرکت فولاد مبارکه در جهت نیروگاه‌های تجدید پذیر تولید ۲۰۰ مگاوات برق ازمحل نیروگاهای بادی است که در تعهد فولاد مبارکه این موضوع نیزقرار دارد که از جمله مکان‌هایی که در آن مطالعات برای ایجاد نیورگاه های بادی در نظرگرفته شده است منطقه خاف در استان خراسان جنوبی و سیستان بلوجستان است که بهترین نقاط بادگیر را دارا هستند.

وی با اشاره به اینکه برای احداث نیروگاه‌های بادی نیزهدف داریم به خبرنگار کیمیای وطن پاسخ داد: سعی ما بر این است که احداث نیروگاه بادی در کمتر از سه سال انجام شود تا بتوانیم ۲۰۰ مگاوات برق تولیدی از این محل را به شبکه سراسری برق تزریق کنیم.

افتتاح فاز اول نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه تا خرداد ۱۴۰۲

 مدیر عامل فولاد مبارکه در مورد نیرو گاه‌های سیکل ترکیبی در این شرکت گفت: سال گذشته در بهمن ماه مذاکرات احداث نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه انجام شد که به لطف الهی بالغ بر ۶۷ درصد پیشرفت در فاز اول این نیروگاه را شاهد هستیم و امیدواریم تا خرداد ماه سال آینده قبل از شروع تابستان فاز اول آن را در مداروارد کنیم.

طیب نیا در پاسخ به این پرسش خبرنگار ربیع که سرمایه گذاری فولادمبارکه برای انرژی‌های تجدید پذیرتا افق ۱۴۰۵ به چه میزان است گفت: در دهه‌های گذشته تا کنون سرمایه گذاری فولاد مبارکه در حوزه‌های مرتبط با محیط زیست و کاهش مصارف انرژی بالغ بر ۴۰ هزار میلیارد تومان بوده است ولی هدف گذاری شرکت فولاد مبارکه برای آینده و به عنوان یک صنعت سبزو الگو به عنوان محافظت از محیط زیست و مسائل مرتبط با آن ۲.۳ دهم میلیارد دلارسرمایه گذاری جدید است که در حوزه مدیریت آب، کاهش پسماند، کاهش آلایندگی‌ها و کاهش مصارف انرژی طرح‌های متعددی تعریف شده است که طرح نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی انرژی تجدید پذیر در کوهپایه نیز یکی از این پروژه‌هاست.

زهرا نصیری