به گزارش پایگاه خبری ربیع، سامانه توانبخشی مبتنی بر واقعیت مجازی در دانشگاه آزاد خمینی شهر طراحی و ساخته شده است.
استاد راهنمای طرح سامانه توانبخشی مبتنی بر واقعیت مجازی دردانشگاه آزاد خمینی شهر گفت: این سامانه دارای قابلیت فرآیند توانبخشی بیماران سکته مغزی وآسیب های نخاعی با استفاده از محیط مجازی است.
علی مختاریان افزود: با بهکارگیری این طرح، درد ناشی از انجام فرآیند توانبخشی در بیماران مبتلا به عارضه سکته مغزی، آسیبهای نخاعی، آتروفی و گرفتگیهای عضلانی به میزان قابل توجهی کم و نشانههای بهبود در بیماری سریعتر آشکار میشود.
وی این نوع بیماریها را دارای فرایند دوره درمان همراه با درد فراوان دانست و گفت: در طراحی و ساخت این سامانه، سعی شده با بهرهگیری از محیط واقعیت مجازی در انجام توانبخشی علاوه بر تسریع در روند بهبود اینگونه بیماران کاهش قابل ملاحظهای در درد و رنج ناشی از درمان از طریق بیماران تجربه شود.
این استاد راهنما افزود: طرح پژوهشی سامانه توانبخشی مبتنی بر واقعیت مجازی در قالب پایاننامه دکتری مهندسی مکانیک و با نظارت متخصصان حوزه پزشکی و علوم توانبخشی با موفقیت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر مورد ارزیابی علمی و عملی قرار گرفته و پس از دریافت مجوز، آماده ارائه به کلینیکهای تخصصی است.
طراح و سازنده این سامانه هم هدف از اجرای این طرح، کمک به بیماران نیازمند به توانبخشی عضلانی ـ اسکلتی برای اندام بالاتنه با استفاده از محیط واقعیت مجازی بیان وتاکید کرد طراحی و ساخت این سامانه دارای دو بخش اصلی نرمافزاری شامل کدنویسیهای مربوط به طراحی محیط واقعیت مجازی، ایجاد ارتباط بین حرکت دست بیمار با محیط مجازی همچنین فرامین مربوطه از محیط مجازی به رایانه است.
مجید اسلامی افزود: طراحی و ساخت مدارهای الکترونیکی و دستکش مخصوص بیمار و مدارهای فرمان و کنترل از ویژگیهای سختافزاری سامانه توانبخشی مبتنی بر واقعیت مجازی است.