به گزارش پایگاه خبری ربیع، مهندس هاشم امینی با بیان اینکه واژه سازگاری با کم آبی به خصوص در اقلیم های خشک و نیمه خشک در وزارت نیرو مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: خوشبختانه ما در اصفهان با همکاری رسانه ها برای تحقق این امر فرهنگ سازی خوبی انجام داده ایم.

وی با بیان اینکه در سال ۹۷ در بخش خانگی ۶.۸ درصد نسبت به سال ۹۶ مدیریت مصرف داشتیم، افزود: دربخش غیرخانگی ۷.۱ درصد کاهش مصرف داشتیم و در مجموع در حوزه شرب در بخش خانگی و غیرخانگی ۶.۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش مصرف داشته ایم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با اشاره به شرایط سخت آبی در تابستان سال گذشته، گفت: خوشبختانه به دنبال بارش های امسال، وضعیت ذخیره سد زاینده رود خوب است و مطابق آخرین آمار سد زاینده رود بیش از ۸۰۰ میلیون مترمکعب آبگیری شده این درحالیست که  هنوز در برخی از نقاط  شهر افت فشار آب داریم.

رفع افت فشار آب با اتمام سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ

وی به دلیل افت فشار و بعضا قطعی آب در برخی طبقات اشاره کرد و افزود: این موضوع به دلیل عدم اتمام  پروژه سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ است، در حالی که اجرای این سامانه باید در سال ۸۶ تکمیل و تحویل شرکت آب و فاضلاب اصفهان می شد، اما به دلایل اداری و صدور برخی مجوزها ،این پروژه مهم هنوز به اتمام نرسیده. همچنین باید توجه داشت که این طرح به عنوان طرح پدافند غیرعامل ، موجب حل مشکل تامین آب شرب  جمعیت بیش از ۴ میلیونی استان اصفهان می شود.

مهندس امینی در خصوص روند اجرای این طرح، گفت: شرکت آب منطقه ای اصفهان اکنون در حال احداث تصفیه خانه و خطوط آبرسانی این طرح است، تاکید مدیریت استان هم  بر اتمام هر چه سریع تر سامانه دوم آبرسانی اصفهان است تا در ایام پیک تابستان بتوانیم از ظرفیت این سامانه استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه افق سامانه اول آبرسانی اصفهان بزرگ در سال ۸۶ تمام شد و بعد از آن بایدسامانه دیگری وارد مدار می شد، افزود: از سال ۸۶ تاکنون توانستیم  با اعمال مدیریت مصرف آب را عادلانه میان مشترکین توزیع کنیم بطوریکه سرانه مصرف آب در اصفهان از ۱۸۹ لیتر در شبانه روز  در سال ۸۶  به ۱۴۹ لیتر  در سال ۹۷ کاهش یافته است.

تجهیز تمام نقاط شهر به ایستگاه آنلاین مدیریت فشار

وی با اشاره به اقدامات فنی پیرامون توزیع عادلانه آب ، گفت: در این راستا شهر اصفهان برای عبور از شرایط سخت به ۲۳ بخش تقسیم شد، همچنین ۵۶ شهر و ۳۰۰ روستا  که تحت پوشش طرح آبرسانی اصفهان بزرگ هستند مجهز به سامانه هوشمند تله متری شدند که این امر موجب توزیع میلیمتری آب شد ونیز تمام نقاط شهر مجهز به ایستگاه آنلاین مدیریت فشار شد.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۱۱ هزار لیتر بر ثانیه آب مورد نیاز مردم  از طریق تصفیه خانه آب باباشیخعلی تامین می شود  و مابقی نیاز آبی در بخش شرب از طریق چاهای متفرقه باید کیفیت لازم را داشته و مورد تایید مرکز بهداشت استان باشد تامین می شود این در حالیست که  خط قرمز ما در استفاده از آب های زیرزمینی ،کیفیت است.

اصلا جیره بندی آب نداریم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تصریح کرد: با وجود کمبود آب ، اصلا  امکان جیره بندی آب در استان اصفهان وجود ندارد و با مدیریت مصرف و توزیع تابستان را با خیال راحت پشت سر می گذاریم.

مهندس امینی در خصوص آبدهی  چاه های فلمن، گفت: در سالهایی که بارش نرمال بوده است آبدهی چاه های فلمن به بیش از ۳ هزار لیتر بر ثانیه رسیده بود  که متاسفانه طی یک دهه گذشته به دلیل وقوع  خشکسالی ،اکنون آبدهی  این چاه ها حدود  ۳۰۰ لیتر بر ثانیه است.

وی در ادامه در خصوص کاهش  میزان پرت آب و یا آب بدون درآمد در شبکه های شهری، اظهار کرد: طی چند سال گذشته با اقدامات فنی  شرکت آبفا اصفهان، میزان آب بدون به ۱۶.۱ درصد رسیده که پایین ترین رقم در کشور است.