به گزارش پایگاه خبری ربیع، جالب است بدانیم درآمد ایران از صنعت عظیم گردشگری تنها چیزی حدود ۱۰ میلیارد دلار است که با توجه به وسعت و داشتن ظرفیت های فراوان کشورمان مبلغی بسیار ناچیز است.
این روزها که تب شیوع کرونا پایین آمده است بسیاری از کشورها با برنامه ریزی های صورت گرفته به استقبال دوباره از این صنعت رفته اند و بار دیگر قطار صنعت گردشگری به حرکت افتاده است.مهمان ناخوانده کرونا طی دو سال اخیر زخم عمیقی بر پیکر این صنعت در جهان گذاشت و آن را به کما برد و بسیاری از کشورها گردشگر پذیر صدمات فراوانی دیدند.
ولی در ایران به نظر می رسد برنامه ریزی و اقدامات جدی صورت نگرفته است و برنامه مشخصی از سوی وزیر گردشگری و مدیران و متولیان این حوزه بیان نشده است.
صنعت گردشگری با توجه به ارز آوری و درآمد زایی بستری مناسب برای رونق اقتصادی در کشور است که ایران با توجه به ظرفیت های تاریخی و مذهبی فراوان در موقعیت مناسبی برای استفاده هر چه بیشتر از این صنعت برخوردار است.
با وجود تحریم های ظالمانه اگر به صورت جدی به این صنعت پرداخته شود می تواند تحریم ها را کم اثر کند و ارز بیشتری به کشور وارد شود.
گفتنی است،طبق آماری که معاون گردشگری این وزارتخانه در آخرین روزهای سال قبل اعلام کرد: از ابتدای آبان تا ۲۰ اسفند، نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار مسافر و گردشگر خارجی به ایران سفر کردند. که بیشترین ورودی از کشورهای همسایه بوده است.
ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هم در رابطه با توجه به این صنعت می گوید:همه را باید به سرمایهگذاری در صنعت گردشگری تشویق کنیم. اگر قرار است گردشگری به عنوان بخش مهم اقتصادی فرهنگی درآمدزا و اشتغالزا ارتقا یابد همه باید کمک کنند و هر چه لازم است باید مهیا شود و مسائل و تعارضها حل شود. حوزه گردشگری عاقبت و آینده دارد باید همه از دولت و وزارتخانه تا اصناف این حوزه بهگونهای عمل کنند که پنج سال آینده شرایط متفاوتتر و بهتر از امروز باشد.
حال باتوجه به مسائل مطرح شده ،در رابطه با اقدامات دولت در این حوزه بایستی گفت: دولت با حمایت از سرمایهگذارانِ بخش خصوصی به این صنعت توجه کند تا هم موجب ایجاد اشتغال شود و هم درآمد کشور را در صنعت گردشگری به طور چشمگیری افزایش دهد.
و پس از دوسال موتور صنعت گردشگری به حرکت بیفتد و عرصه برای ورود گردشگران خارجی به کشور مهیا شود.
امید است مسئولان با پرداختن جدی به این صنعت در دوران پسا کرونا سودمندی لازم را کسب کنند.
نجمه کریمیان