نشست هم اندیشی صاحبان صنایع و بازرگانان استان اصفهان با هیات رئیسه و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد برگزار شد.
هیاتی مرکب از صاحبان صنایع استان اصفهان از جمله کانون مدیران ماشین ساز، صنایع فلزی، صنعتگران عضو خانه صنعت و معدن ایران و بازرگانان و فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی استان اصفهان، از دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد بازدید کردند، و با شرکت در یک نشست هم اندیشی به بحث و گفتگو در مورد موانع رشد و توسعه صنعتی از دو منظر دانشگاه و صنعت پرداختند.
در این برنامه مدیران عامل و روسای کارخانجات صنعتی استان اصفهان ضمن بازدید از کارگاهها و آزمایشگاههای دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد از نزدیک با توانمندی های این دانشگاه آشنا و با کارشناسان فنی دانشگاه در زمینه بهسازی و نوسازی خطوط تولید در مراکز صنعتی تبادل نظر کردند.پس از انجام این بازدید چند ساعته نشست صنعتگران با هیات رئیسه دانشگاه و اعضای هیات علمی دانشکده های فنی و مهندسی، مهندسی برق، مهندسی مواد و مرکز تحقیقات مواد پیشرفته دانشگاه برگزار شد.
در این نشست ابتدا سید محمد امیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد ضمن خیر مقدم به میهمانان و ابراز خرسندی از حضور صاحبان صنعت و تجارت در دانشگاه گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی مصداق واقعی اصل ۴۴ قانون اساسی است. دولت مردان ما در طی این دوره سی و چهار ساله انقلاب در همه ادوار به این باور که اگر کارها به مردم واگذار شود، نتیجه بهتری بدست می آید نرسیده اند. این موضوع اختصاص به هیچ دولتی خاصی هم ندارد، دستگاههای اجرایی و تقنینی ما هنوز به این شناخت نرسیده اند که بهترین کارگزار برای انجام امور کشور خود مردم هستند.»
سید محمدامیری ادامه داد: «این دانشگاهی که شما امروز مشاهده کردید با این همه امکانات و تجهیزات که یکی از مجموعه های بزرگ آموزش عالی کشور است، بدون یک ریال اعتبار دولتی، فقط از محل مشارکت و سرمایه گذاری مردم در قالب پرداخت شهریه فراهم شده است، نهادهای دولتی یک ریال هم به دانشگاه آزاد اسلامی کمک نکرده اند، نه اینکه دانشگاه نیاز نداشته است و درخواست کمک نکرده باشد، بلکه دولت ها به دلیل عدم باور به کارهای مردمی رغبت و علاقه ای برای کمک به چنین مجموعه هایی را نداشته اند.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد با بیان اینکه تا کنون حدود ۹۰ هزار نفردر رشته های مختلف تحصیلی از جمله فنی مهندسی ، علوم انسانی و پزشکی از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند گفت: « در حالیکه در سالهای اولیه انقلاب در بسیاری از نقاط شهری و روستایی کشور به دلیل کمبود نیروی انسانی متخصص دولت به ناچار از پزشکان هندی و پاکستانی برای پاسخگویی به نیاز های بهداشتی و درمانی کشور استفاده می کرد، امروزه در جای جای کشور دانش آموختگان رشته های پزشکی، پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی جایگزین خارجی ها شده اند، و دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد با تربیت بیش از ۱۵۰۰ پزشک در این زمینه یکی از مهمترین مراکز تربیت نیروی متخصص برای بخش بهداشت و درمان کشور محسوب می شود.»
امیری با اشاره به امکانات و پتانسیل های گوناگون علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد گفت : « اکنون در این دانشگاه حدود ۲۸ هزار دانشجو در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی مشغول به تحصیل هستند، و حدود ۱۱۰۰ نفر به عنوان استاد با دانشگاه همکاری می کنند. دانشجویان تحصیلات تکمیلی می توانند بهترین کمک و حلقه واسط بین دانشگاه و مراکز صنعتی و تجاری باشند. دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد امادگی دارد تا دانشجویان دوره دکترای تخصصی را برای گذراندن درس رساله و پایان نامه دکتری در اختیار بخش صنعت قرار دهد، تا مشکلات و نیاز های مراکز صنعتی و تجاری در قالب پایان نامه های دکتری مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد.»
وی با اشاره به رفع تحریم های بین المللی و تسهیل ارتباط بین دانشگاهها و مراکز علمی ایران با دنیا افزود: « رفع تحریم ها هم گشایش برای دانشگاهها خواهد بود و هم برای بخش صنعت و تولید و مراکز صنعتی ما باید با هوشمندی این فرصت را دریابند. در مقابل دانشگاههای ما هم باید با عبور از دانشگاههای آموزشی وارد مر حله کار آفرینی و پاسخگویی به نیاز های واقعی جامعه شوند. دانشگاههای ما باید دانشجویانی را تربیت کنند که بعد از دوران فراغت از تحصیل نه تنها دغدغه شغل نداشته باشند، بلکه بتواننند با راه اندازی یک کسب و کار فرصت های اشتغال برای دیگر اقشار جامعه را هم فراهم کنند.»
عضو شورای دانشگاه آزاد اسلامی با طرح این پرسش که چرا با وجود این همه دانشگاه در سطح کشور و این همه دانش آموخته فنی مهندسی و مدیریتی هنوز هم بخش های گوناگون صنعت و خدمات کشور از ناهماهنگی و کمبود های مدیریتی و فنی رنج می برند؟ بیان کرد: «بی اعتمادی صاحبان صنایع به دانشگاه و عدم خودباوری دانشگاهها به توانمند بودن برای رفع نیازهای بخش صنعت و خدمات کشور باعث شده است که هر کدام از این دو بخش بدون آگاهی از توان، امکانات و نیازهای بخش دیگر راه خود را بروند. در حالیکه سالانه چند صد پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی در دانشگاههای کشور با عنوان های گوناگون تدوین می شود. این پایان نامه ها هیچگاه به طور واقعی از سوی صاحبان صنایع جدی گرفته نشده اند و فقط در قفسه های کتابخانه های دانشگاها چیده شده اند. در مقابل هم صنعتگران و بازرگانان و تجار ما برای رفع مشکلات خود کمتر به سوی دانشگاهها آمده اند و در مواردی محدود با انعقاد قرارداد های مقطعی با دانشگاهها ارتباط داشته اند. مراکز صنعتی باید به این نکته واقف شوند که مسیر حل مشکلات آنان از دانشگاه می گذرد. همکاران ما در دانشگاه نجف آباد این آمادگی را پیدا کرده اند که به کمک بخش تولید و صنایع کشور بیایند و در یک فرایند تعاملی و اشتراک تجارب با بخش های صنعتی راه حل مشکلات صنعت را در اختیار صاحبان صنایع بگذارند.
در ادامه این نشست مرتضی امین جواهری رئیس کانون مدیران ماشین ساز و صنایع فلزی استان اصفهان ضمن تشکر از برنامه ریزی دانشگاه برای توسعه و گسترش ارتباط بین مراکز صنعتی با دانشگاه گفت: « با بازدیدی که به همراه همکارانم از این دانشگاه داشتم، دریافتیم که امکانات بسیار ارزشمندی در این دانشگاه وجود دارد و استادان با تجربه و کار آزموده ای دانشجویان را آموزش می دهند. مجموعه امکانات سخت افزاری و نرم افزاری این دانشگاه می تواند خدمات خوبی به صنعت استان و کشور ارائه داده و رابطه بین دانشگاه و صنعت را عملیاتی و کاربردی کند. انجام این مهم مستلزم یک ارتباط مستمر دو طرفه می باشد. همانگونه که با اجرای این برنامه های بازدید صنعتگران از دانشگاه صاحبان صنایع با امکانات و توانمندی های دانشگاه آشنا شدند. پیشنهاد می کنم بستر و شرایط حضور استادان و دانشجویان دانشگاه در طول دوران تحصیل در مراکز صنعتی و خدماتی کشور فراهم شود تا دانشجویان در کنار آموزه های علمی از نزدیک با واقعیت های صنعتی و تجاری نیز آشنا شوند.