استانها » تولیدی » قم » محمد توکلی
کد خبر : 855666
دوشنبه - 22 مهر 1398 - 00:49

شناسایی ۳۰۰ گاراژ غیر مجاز ذخیره سازی و فروش پسماند خشک

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم با اشاره به شناسایی۳۰۰ گاراژ غیر مجاز ذخیره سازی و فروش پسماند خشک در سطح شهر قم، گفت: بیشترین آمار در مناطق دو و ۶ و پس از آن مناطق سه و یک وجود دارد.

شناسایی ۳۰۰ گاراژ غیر مجاز ذخیره سازی و فروش پسماند خشک

به گزارش پایگاه خبری ربیع،سید عبد الله میر ابراهیمی در نهمین کارگروه مشاغل مزاحم شهرستان قم، در زمینه جمع‌آوری مراکز دپوی زباله خشک در سطح شهر قم، گفت: طبق قانون مدیریت پسماند که سال ۸۳ تصویب شده، جمع‌آوری، مدیریت، پردازش و دفن پسماند در شهر به عهده شهرداری است و دیگران نمی‌توانند در این امر دخالت کنند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم با اشاره به شناسایی ۳۰۰ گاراژ غیر مجاز ذخیره سازی و فروش پسماند خشک در سطح شهر قم، گفت: بیشترین آمار در مناطق دو و ۶  و پس از آن مناطق سه و یک وجود دارد.

میرابراهیمی با اشاره به وجود برخی از این گاراژها در بافت شهری، ادامه داد: حتی در یک سری معابر شهر می‌بینید که واحد مسکونی اقدام به جمع آوری پسماند می‌کند و جالب این است که شهروندان و همسایگان به این موضوع اعتراض نمی‌کنند درحالیکه این مسئله از نظر سلامتی و ایمنی بسیار مشکل‌زا است.

وی افزود: ضریب حریق در این اماکن بسیار بالاست، اطفاء هم به سختی صورت می‌گیرد و حتی واحدهای مجاز هم از خطر حریق دور نیستند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم با اشاره به حساسیت دستگاه‌های انتظامی به فعالیت مراکز دپوی زباله خشک، گفت: در این مراکز اتفاقات چندان مناسبی نمی‌افتد و حتی شاهد جا به جایی اقلام دزدی در برخی از این گاراژها بوده‌ایم.

میرابرهیمی افزود: برنامه این است که به سمت حذف این مراکز برویم و در مرحله اول افرادی که در سطح شهر به سمت جمع آوری غیر مجاز می‌روند شناسایی می‌کنیم و اخطار و آموزش می‌دهیم که در این زمینه هزار و ۶۱۵ نفر را شناسایی کردیم و تعهد گرفتیم که این کار را تکرار نکنند.

وی ادامه داد: البته برخوردها در این زمینه بیشتر با وانتی‌ها و چرخ دستی‌ها صورت گرفته و کولبرها که تعدادشان هم کم نیست هنوز مورد برخورد قرار نگرفته‌اند و در مجموع به نظر می‌رسد تاکنون با ۵۰ درصد این آمار برخورد شده است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم افزود: برخی از این افراد شناسایی شده در دوره‌های آموزشی شرکت کرده و در قالب شرکت‌های مجاز در این زمینه مشغول به کار شده‌اند.

میرابراهیمی با تاکید بر اینکه گاراژهای دپوی زباله باید به حریم شهر رفته و بر اساس ضوابط و دستور العمل‌ها کار کنند، اضافه کرد: حتی گاهی از شهرهای مجاور پسماند خشک وارد قم شده و پردازش می‌شود.

وی افزود: این پردازش به صورت کاملا غیر حرفه‌ای صورت می‌گیرد و اقلامی که جمع آوری می‌شود گندزدایی و شست و شو نمی‌شود و در نهایت یک محصول غیر ایمن در دست ما است که مدتی پیش گاراژی را شناسایی کردیم که پسماند پزشکی را خریداری می‌کرد، به این دلیل که مواد به کار رفته در پسماند پزشکی مرغوب هست ظرفیت تبدیل حتی به اسباب بازی هم دارد و می‌توانید تصور کنید که چنین کاری چه آسیبی می‌تواند به کودکان وارد کند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم بیان داشت: در گام بعدی نیاز هست تا مرکز بهداشت و محیط زیست و دستگاه قضایی پای کار بیایند و حمایت کنند تا حذف این مراکز زودتر صورت بگیرد.