مسأله حجاب به عنوان فریضهای دینی اهمیت زیادی دارد، اما تاکنون نه تنها برای این مهم حتی در شهرهای بزرگ کشور فرهنگسازی درستی صورت نگرفته بلکه فرهنگ نفوذی غرب تاثیر بیشتری بر جوانان داشته است.به گزارش ربیع به نقل از صاحب نیوز ، مسأله حجاب به عنوان فریضهای دینی اهمیت زیادی دارد، اما تاکنون نه تنها برای این مهم حتی در شهرهای بزرگ کشور فرهنگسازی درستی صورت نگرفته بلکه فرهنگ نفوذی غرب تاثیر بیشتری بر جوانان داشته است.
به همین دلیل که نیاز به وجود گشتهای ارشاد پوششی و برخورد قضایی با بدحجابی در کشور به جای فرهنگسازی توسط نهادهای فرهنگی احساس شده و سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان نیز در این بخش ورود کرده است.
از اوایل سال ۱۳۹۵ کمیته عفاف و پوشش سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان در راستای سبک زندگی و ارتقا فرهنگ شهروندی عفاف و حجاب تشکیل شد.
خودنمایی نبود طراحی تولید لباس اسلامی ایرانی در اصفهان
دبیر کمیته عفاف و پوشش سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان پیرامون این موضوع گفت: این کمیته در زمینه ایجاد بستر فرهنگی برای عفاف، پوشش و حیا در اصفهان فعالیت میکند.
حامد رحمانی در پاسخ به سئوالی پیرامون «دلیل تغییر سبک پوشش ایرانی اسلامی» اظهار کرد: علاوه بر نقش پررنگ رسانههای غربی و جریانهای مدساز قوی، نبود عنصر طراحی در تولید لباس اسلامی ایرانی خودنمایی میکند و در واقع تولید پوشاک اسلامی ایرانی به عنوان کالای فرهنگی بسیار مهم کشور نادیده گرفته شده است.
وی در پاسخ به سئوالی پیرامون اقدامات پیشروی این کمیته خاطرنشان کرد: این کمیته علاوه بر تولیدات گرافیکی، رسانهای و طرحهای فرهنگی فضای مجازی در زمینه ایجاد فضایی برای ورود طراحی در عرصه تولید لباس فعالیت داشته است.
رحمانی در ادامه ابراز کرد: برگزاری نمایشگاه، نشستهای تخصصی برای تولیدکنندگان، طراحان لباس و فروشندگان آن، برنامههای در دست اقدام این کمیته است.
احساس حقارت دلیل اصلی غربزدگی!
ابراهیم میثاق، استاد دانشگاه هم درباره تغییر ذائقه انسان در سبک پوشش گفت: این تغییر، متأثر از تحول زمان و شرایط مختلف است و تغییر پوشش ملیتها بستگی به محرکهای تغییر دارد، با این حال، ملتی این مسئله را بیشتر تغییر میکند که احساس خود باوری کمتری داشته باشد.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه «غرب زده کیست» عنوان کرد: کسی که خود را کمتر از غرب ببیند و احساس حقارت بیشتری در برابر آنها کند، مقلدتر میشود، پس سعی میکند خود را شبیه کسی کند که فکر میکند با ارزش تر است.
این روانشناس درباره «راه ماندن بر خط قرمزها و هویت اصلی اسلامی ایرانی» تصریح کرد: باید خودباوری افراد را در راستای مصون ماندن از تقلید کورکورانه با فرهنگسازی صحیح تقویت کرد.
میثاق در حالیکه پوشش را امری معقول و طبیعی دانست، راجع به چگونگی حد و نوع تبلیغ و تشویق آن ابراز کرد: کالای برتر در بسته بندی برتر است. به قول دکتر شریعتی؛«برای خراب کردن یک حقیقت به آن حمله نکن، بلکه از آن بد دفاع کن» یعنی وقتی از حقیقت حجاب بد دفاع شود، مورد تنفر مردم قرار میگیرد.
ضعف مدیریت فرهنگی کشور در زمینه پوشش…!
وی ادامه داد: قرآن میگوید؛ «قولو لناس حسنا» یعنی با مردم خوب سخن بگویید و مردم را با لحن خوب به خوبی دعوت کنید؛ پس باید چرایی عمل را آموخت، نه چگونگی آن، یعنی تا وقتی که مردم فلسفه حجاب و پوشش را ندانند، آن را نمیپذیرند.
این استاد دانشگاه در پاسخ به سوال «چرا ولنگاری فرهنگی در کشور رخ داد» اظهار کرد: متاسفانه مدیریت فرهنگی کشور ضعیف است. ارگانهایی که مبلغ ارزشهای فرهنگی هستند کمکاری می کنند در صورتیکه اگر چراهای حجاب تببین شود جوانان متفکر آن را میپذیرند.
میثاق در ادامه بیان کرد: اخیراً کمکاری ها، گردن نیروی انتظامی میافتد، در صورتیکه با بگیر و ببندها مشکل حل نمیشود، وقتی فرد دستگیر شده از درون برانگیخیته نشود و از ترس نیروی انتظامی حجابش را درست کند، فقط بازیگر خوبی تربیت میشود و وقتی شرایطش هست، مسائل را رعایت میکند و زمانی که آزاد است، هر کاری بخواهد انجام میدهد در صورتیکه باید در امر حجاب خود انگیخته بشود.
تجربه حضور چند ساله ناموفق در حوزه حجاب و عفاف، نه تنها به بهتر نشدن پوشش دختران وزنان جامعه کمک نکرده، بلکه نشان دهنده فرهنگسازی ناکافی برای امر به معروف و نهی از منکر است. اینکه گاهی اوقات خشک و تر با هم میسوزند و مصداق درستی از بدحجابی در کشور وجود ندارد، مشکل بزرگی است که اکثر مردم از آن شکایت دارند. اگر گشتهای ترویج حجاب و نهادهای فرهنگی سلیقهای عمل نکنند و فرهنگسازی پوشش و عفاف از مدارس و خانوادهها شروع شود، جامعه ایرانی به قهقرا نخواهد رفت.