به گزارش ربیع به نقل از کیمیای وطن، زندگی ماشینی و گسترش روزافزون فناوری، کم شدن تحرک جسمانی را برای انسانها به ارمغان آورده و این در حالی است که ۷۰ درصد از بیماریها در اثر بیتحرکی بوجود میآیند. آخرین آمارهای جهانی حاکی از آن است که سال گذشته، حدود ۲ میلیون نفر در جهان به علت انجام ندادن فعالیتهای فیزیکی جان خود را از دست دادهاند و بیش از ۶۰ درصد جمعیت جهان که اغلب آنان را زنان و دختران تشکیل میدهند، به میزان لازم از تحرک فیزیکی برای ارتقای سلامتی برخوردار نیستند. به گفته مدیرکل دفتر توسعه ورزشهای همگانی وزارت ورزش و جوانان ۸۰ درصد جمعیت کشور کم تحرک هستند. آماری بسیار تأمل برانگیز که میتواند مشکلات اساسی را برای کشور در آینده ایجاد کند. در چند سال اخیر، تحقیقات گستردهای برای سنجش میزان سلامت افراد تنپرور یا کارمندانی که بنابه دلایل کاری، ساعات زیادی را پشت میز مینشینند، صورت گرفته است. متاسفانه نتیجه عمومی این تحقیقات نشان میدهد افرادی که سبک زندگی کمتحرکی دارند، حتی با انجام فعالیتهای ورزشی نیز از خطرات مربوط به نشستن در امان نخواهند بود.
نشستن عمر را کم میکند
با کاستن از ساعات نشستن اضافی و رساندن آن به کمتر از سه ساعت در روز میتوانید امید به زندگی را تا دو سال افزایش دهید. این در حالی است که با کم کردن از زمان تماشای تلویزیون به کمتر از دو ساعت در روز نیز میتوانید امید به زندگی را تا ۴/۱ سال دیگر افزایش دهید. جالب است بدانید سیگار کشیدن در مردان و زنان به ترتیب به کم شدن ۵/۲ و ۸/۱ سال از عمر فرد منتج میشود.
ابتلا به بیماریهای کلیوی
نتایج تحقیقی که بهار امسال روی بیش از ۶۳۰۰ نفر از افراد میانسال چهل تا هفتاد و پنج ساله صورت گرفت، نشان میدهد حتی حرکات کنترل شده فیزیکی بخصوص در افرادی که مدت زمان کمتری را به صورت نشسته سپری میکردند، به کاهش احتمال ابتلای فرد به بیماریهای کلیوی منتج شد. نتایج به دست آمده بخصوص در زنان معنیدارتر بود؛ به این ترتیب زمانی که خانمها از ساعات نشستن خود در روز کاسته و آن را به کمتر از سه ساعت کاهش دادند، خطر ابتلای آنها به بیماریهای کلیوی تا ۳۰ درصد تقلیل یافت. این در حالی است که نتایج آزمایشهای مشابه روی مردان تنها ۱۵ درصد کاهش را نشان داد.
زنگ خطر برای کم تحرکها
در پایان باید گفت هدف از بیان این موارد، به صدا درآوردن زنگ خطر برای افرادی است که بیمحابا زندگی بیتحرک یا کمتحرک را پیشه کردهاند. شاید در ابتدا از خود بپرسید با توجه به مشغله و گرفتاریهای فراوان شغلی، معذورات مالی و سایر عوامل هماکنون نمیتوانید حتی دقیقهای به ورزش بپردازید، اما از یاد نبرید که پیادهروی، استفاده از اتوبوس و مترو به جای خودروی شخصی، ایستادن وتحرک به هر دلیل ممکن و سایر ترفندها میتواند هرچند اندک اما به طرز موثری به سلامت خودتان بینجامد. همیشه سالم و سلامت باشید و این گفته طلایی را از یاد نبرید که «سلامت همچون تاجی است بر سر انسانهای سالم، که فقط بیماران قادر به دیدنش هستند.»
هامون رشیدیان
انتهای پیام/