به گزارش پایگاه خبری ربیع، حملات میگرنی می‌تواند باعث درد شدیدی در سر شده و ممکن است برای ساعت‌ها یا روزها باقی بماند و آنقدر شدید بوده که فرد بخواهد فقط در جایی ساکت و تاریک دراز بکشد و بخوابد.
وسط حمله میگرنی، افراد مبتلا به میگرن به جاهای تاریک و ساکت پناه می‌برند، نورهای خیره‌کننده و صداهای بلند موجب شروع میگرن آنها شده یا درد آنها را تشدید می‌کند.
میگرن به سردردهای ضربان داری گفته می‌شود که در یک طرف سر حس می‌شود، فعالیت جسمانی این درد را بدتر می‌کند و نشانه‌های ظهور آن در اشخاص مختلف و از هر حمله به حمله‌ای دیگر متفاوت است.
حملات میگرن
بیشتر حملات میگرن با سردرد همراه است. سردرد میگرنی معمولا در یک شقیقه همراه با درد شدید و ضربان‌دار است. برخی اوقات درد در پیشانی، اطراف چشم یا در پشت سر قرار دارد؛ ولی معمولا درد در یک طرف سر قرار دارد، گرچه در یک سوم موارد، درد در هر دو طرف سر قرار دارد.
به طور کلی هنگامی که از بی‌خوابی رنج می‌برید، سردرد میگرنی شروع می‌شود، معمولا سردرد میگرنی در اثر فعالیت‌های روزانه مانند بالا رفتن از پله، تشدید می‌شود. تهوع و استفراغ، اسهال، رنگ پریدگی صورت، سرد شدن دست و پا و حساسیت به نور و صدا در میگرن وجود دارد.
بیمار میگرنی معمولا ترجیح می‌دهد در طی حملات در یک اتاق تاریک و ساکت دراز بکشد. حملات میگرن بین ۴ تا ۷۲ ساعت طول می‌کشد.
علائم میگرن
خواب‌آلودگی، زودرنجی، خستگی، افسردگی یا خوشحالی زیاد، تشنگی بیش از حد و افزایش حجم ادرار، یبوست یا اسهال، کمبود انرژی بدن و خمیازه کشیدن، میل زیاد به خوردن غذاهای شیرین یا شور از مهم‌ترین علائم میگرن است که با آغاز درد شروع می‌شود.
تشدیدکننده‌های میگرن
اگر در معرض یک عامل تشدیدکننده میگرن قرار بگیرید، ممکن است ساعت‌ها یا دو روز بعد به سردرد میگرنی دچار شوید.
البته باید گفت که قرار گرفتن در معرض این تشدیدکننده‌ها همیشه موجب سردرد نمی‌شود، همچنین اجتناب از عوامل تشدیدکننده میگرن نیز باعث جلوگیری کامل از سردرد نمی‌شود.
استرس، اختلالات خواب مانند کم خوابیدن، زیاد خوابیدن، کیفیت پایین خواب و بیدار شدن مکرر در طول خواب شب از عوامل تشدیدکننده میگرن است. افرادی که میگرن دارند اکثرا خسته از خواب بیدار می‌شوند یا به راحتی خوابشان نمی‌برد. مطالعات نشان داده‌اند که بین کمبود خواب و تعداد و شدت میگرن‌ها رابطه‌ای وجود دارد. وقتی سردردهای میگرنی آغاز می‌شوند، نمی‌توان خواب شبانه راحتی داشت.
بسیاری از بیماران به خاطر میگرن دچار بی‌خوابی می‌شوند. این بی‌خوابی می‌تواند شروع چرخه‌ای طاقت‌فرسا برای بیمار باشد.
گرسنگی بیش از حد که موجب آزاد شدن هورمون‌های وابسته به استرس و افت قند خون می‌شود، افرادی که یکی از وعده‌های غذایی مثل صبحانه یا ناهار را به بهانه مشغله کاری حذف می کنند یا دو وعده را یکی می‌کنند و فواصل طولانی مدت گرسنه می‌مانند و نظم غذایی ندارند، بیشتر در معرض حمله‌های میگرنی قرار می‌گیرند. نور زیاد و نور چشمک زن، بوهای مختلف، دود سیگار از جمله تشدیدکننده‌های میگرن هستند که باید مراقب آن‌ها باشید.
پیشگیری از میگرن
ابتدایی‌ترین راه این است که از عوامل تشدیدکننده میگرن که در بالا ذکر شدند، دوری کنید، سیگار نکشید، هیچ وعده غذایی اصلی را ترک نکنید، از گرسنگی بیش از حد خودداری کنید، به مقدار کافی مایعات بنوشید، به مقدار کافی بخوابید، به طور مرتب ورزش کنید و با استفاده از ورزش منظم و تکنیک‌های تمدد اعصاب، استرس را از خودتان دور کنید.
در روز کمتر از دو لیوان نوشیدنی‌های کافئین‌دار مصرف کنید. همچنین از نور زیاد و درخشان دوری کنید و در روزهای آفتابی حتما از عینک آفتابی استفاده کنید.
وقتی سردرد میگرنی به پایان خود نزدیک می‌شود، فرد حس می‌کند که بدنش کوفته شده است. در تحقیقات جدید مشخص شده این بیماران اغلب نشانه‌هایی مانند خستگی، مشکل در تمرکز، ضعف، سرگیجه، منگی و کمبود انرژی را پس از گذشتن سردرد میگرنی تجربه می‌کنند.