به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از ایرنا، کالین در مصاحبه با خبرنگاران تاکید کرد: انتظار داریم که همه طرف ها و کشورهای درگیر در مساله سوریه طی روزهای آینده در چارچوب روندی سازنده همه محدودیت ها نسبت به ادلب را برطرف کرده و در مورد راه حل سیاسی توافق کنند.
وی از افکارعمومی جهان، دولت‌های غربی، آمریکا و کشورهای منطقه نیز خواست تا با همکاری و هماهنگی از حمله احتمالی به ادلب جلوگیری کنند.
همچنین خبرگزاری آناتولی به نقل از فریدون سینیرلی‌اوغلو نماینده دائم ترکیه در سازمان ملل اعلام کرد که ترکیه در نشست شورای امنیت خواهان توقف هرگونه عملیات نظامی در ادلب و اجرای آتش بس در این استان شده است.
بنا به این گزارش، نماینده دائم ترکیه در سازمان ملل با تاکید بر این که مذاکرات آستانه جهت کاهش درگیری در سوریه و تسریع در روند سیاسی انجام شد، اظهار کرد: ‘در تهران مساله ادلب بررسی و رجب طیب اردوغان رئیس ‌جمهوری ترکیه خواهان آتش بس در ادلب شد.
بنا به این گزارش، سینیرلی اوغلو در این نشست شورای امنیت که به درخواست روسیه تشکیل شد، اظهار کرد: عملیات‌ نظامی در ادلب بدون شک باعث فاجعه انسانی و موج جدید مهاجرت می شود.
آناتولی همچنین به نقل از نماینده دائمی ترکیه در سازمان ملل نوشت: ‘فراخوان ترکیه جهت اجرای آتش بس در ادلب شامل هرگونه عملیات‌ نظامی در این استان می شود و ترکیه در این راستا تلاش خواهد کرد و آنکارا جامعه بین‌المللی را نیز برای حمایت از تلاش‌های خود دعوت می ‌کند.’
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز روز سه شنبه از ترکیه، روسیه و ایران خواست برای جلوگیری از جنگ در ادلب، محافظت از غیرنظامیان و انجام هرگونه تلاشی در این زمینه اقدام کنند.
به دنبال پیش رو‌‌ی ارتش سوریه طی یک سال اخیر، شمار زیادی از تروریست ها به همراه خانواده‌های خود به این منطقه منتقل شده‌اند و تخمین زده می‌شود که در اطراف و داخل شهر ادلب بیش از سه میلیون نفر ساکن هستند.
آمادگی ارتش سوریه و نیروهای هم پیمان دمشق برای پاکسازی استان ادلب در شمال غرب سوریه به عنوان آخرین پایگاه تروریست های تکفیری، موجب نگرانی شدید مقامات غربی و ترکیه شده و همه آنها به دنبال نجات تروریست ها هستند.
تکفیری های حاضر در این استان اکثرا از عناصری هستند که پیش از این با قبول شکست در دیگر مناطق سوریه با تحویل سلاح های سنگین و نیمه سنگین خود به استان ادلب رفته اند و به هیچ وجه حاضر به صلح و مذاکره با دولت دمشق نیستند.
ترکیه به ظاهر نگران است که با حمله ارتش سوریه و روسیه علیه مواضع تروریست های ساکن ادلب، موج جدید پناهجویان به سمت ترکیه به راه بیفتد که این امر به علت مسلح بودن گروه های تروریستی ساکن آنجا، علاوه بر تبعات اجتماعی، ممکن است تبعات امنیتی نیز برای ترکیه در پی داشته باشد.
ترکیه همچنین نگران است که با آزادسازی ادلب از دست تروریست ها، باید علاوه بر تخلیه ۱۲ پایگاه دیده بانی تشکیل شده در اطراف حلب و ادلب، مجبور خواهد بود از مناطق اشغال شده دیگر در شمال خاک سوریه از جمله عفرین و الباب و اعزاز و جرابلس نیز خارج شود.