” افشین آذریان ” موفق به کسب مقام اول و جایزه هزار دلاری در جشنواره بین‌المللی عکس آربلای ترکیه شد. افشین آذریان از اعضای کانون عکس با عکس ” آش نذری ” مقام اول و جایزه هزار دلاری  جشنواره بین‌المللی عکس آربلای ترکیه را  کسب کرد. آذریان که در کارنامه خود سرپرستی کانون عکس عکاسان جوان اصفهان و دبیری جشنواره عکس خلاق را به عهده داشته، تاکنون موفق به کسب ۶ مدال طلای جهانی و یک مدال نقره از جشنواره‌های مختلف عکاسی در سرتاسر جهان شده است. وی همچنین در جشنواره‌های داخلی “روژان ” و” کار و تعاون ” عنوان عکاس برتر را به خود اختصاص داده است و در سال گذشته نیز با ارائه عکسی با عنوان ” آش نذری ” موفق به کسب مدال نقره در جشنواره عکاسی بین‌المللی مارماریس کشور ترکیه شد. آذریان امسال نیز با ارائه این عکس در جشنواره عکس آربلای ترکیه شرکت نموده است.

درخشش در بین ۶۰۰۰ عکس

این هنرمند در گفتگویی در این باره گفت: جشنواره آربلای ترکیه از جمله جشنواره های عکاسی معتبر در دنیا است که تحت نظارت فدراسیون جهانی عکاسی فعالیت می کند و امسال داوری خود را برای انتخاب برترین عکس از میان ۶۰۰۰ عکس ارسال شده انجام داد. آذریان افزود: این جشنواره در سه بخش آزاد، عشق مادر به فرزند و تقسیم غذای خود برگزار شد که من در دو بخش دوم و سوم آن شرکت کردم که در بخش سوم با ارائه عکس ” آش نذری ” موفق به کسب عنوان بهترین عکس شدم.

ستایش در بیرون ، بی مهری در داخل

وی با اشاره به اینکه عکس آش نذری تاکنون موفق به کسب عناوین برتر در چندین جشنواره خارجی شده اظهار داشت: متاسفانه علیرغم استقبال قابل توجهی که از این عکس در جشنواره های معتبر خارجی شده، در جشنواره عکس خیام حتی مورد پذیرش هم قرار نگرفت!

انتخاب درست هیئت داوران

وی ادامه داد: نحوه داوری در جشنواره های عکاسی در ایران چندان مورد وثوق نیست چراکه انتخاب هیئت داوران معمولا بر اساس معیارهای صحیح صورت نمی گیرد. اما در کشورهای دیگر برای انتخاب هیئت داوران حساسیت ویژه ای وجود دارد که داور باید بر اساس تخصص و سابقه هنری و علمی اش انتخاب شود تا بتواند قضاوتی فراتر از احساسات و سلایق شخصی اش داشته باشد.

شرایط موفقیت یک عکس

سرپرست کانون عکس عکاسان جوان اصفهان همچنین با اشاره به اینکه برای موفقیت عکس شرایط مختلفی باید وجود داشته باشد عنوان کرد: فضای عکاسی، انتخاب لنز مناسب و حال و هوای بخصوصی که عکاس دارد در موفقیت ودرخشش یک عکس نقش مهمی دارند و باید همه این عوامل را در این مسئله سهیم دانست. آذریان درباره شرایط کاری در اصفهان گفت :  من به عنوان عکاسی که در شهری همچون اصفهان زندگی می‌کنم، حال و هوای به خصوصی را در زمینه عکاسی از آثار تاریخی و میراث فرهنگی غنی این شهر تجربه می‌کنم. اصفهان پر است از اماکنی که می‌توانند ساعت‌ها هنرمند را به خود مشغول کرده و هوش و حواس از سر او بربایند. البته باید بگویم که در اغلب مواقع با موانعی در این زمینه مواجه شده‌ام که وقفه‌ای جدی در کار من به عنوان یک عکاس ایجاد کرد. امروزه تمامی کشورهای دنیا به دنبال این هستند که از آثار تاریخی و میراث فرهنگی خودشان در جهت جذب گردشگر استفاده کنند و برای رسیدن به این هدف حتی از پیش پا افتاده‌ترین آثار موجود در کشورشان هم بهره‌برداری‌های کلان انجام می‌دهند. اما در شهر اصفهان به عنوان یکی از بزرگترین و برجسته‌ترین شهرهای تاریخی در جهان این قابلیت در حد شایسته وجود ندارد و من به عنوان یک عکاس و کسی که می‌توانم از طریق عکس‌هایم گوشه گوشه این شهر را در مقابل نگاه تمامی مردم جهان قرار دهم در این راه با مشکلاتی مواجه هستم. گفتنی است؛ امیرحسین کمالی ، سید علی میرعمادی و مهدی خادم القرآن از دیگر عکاسان اصفهانی هستند که توانستند در این جشنواره به عنوان برگزیدگان بخش نمایشگاهی حضور داشته باشند.