** استان اصفهان با واقعیت محدودیت منابع آبی مواجه شده است

به گزارش پایگاه خبری ربیع، سد اکبر بی طبا با بیان این که استان اصفهان با واقعیت محدودیت منابع آبی مواجه شده است؛ ادامه داد: ما سامانه دوم آبرسانی استان اصفهان را نداریم.؛ با توجه به اینکه افق این سامانه اول سال ۱۳۸۶ بوده و بنا بوده در سال ۱۳۸۷ سامانه دوم آبرسانی استان اصفهان وارد مدار بشود. البته متولی اجرایی سامانه دوم شرکت آب منطقه ای است و می بایست همکاران ما در شرکت آب منطقه‌ای تمهیدات لازم را اتخاذ کنند تا این پروژه وارد مدار شود.

وی با اشاره به اینکه اگر سامانه دوم آبرسانی استان اصفهان در زمان مقرر خودش وارد شده بود قطعاً با افت فشار و کمبود آب در استان اصفهان مواجه نمی‌شدیم؛ افزود: سامانه اول آبرسانی استان اصفهان با پوشش ۵۶ شهر و ۳۰۰ روستا در واقع ۸۵ درصد از مشترکان استان را تشکیل می‌دهد.

سخنگوی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان اظهار کرد: ما برای آنکه بتوانیم آسیب‌های ناشی از کمبود آب را  به حداقل ممکن کاهش دهیم طبیعتا در فصول پیک مصرف که با افزایش دما روبرو هستیم و با استفاده از منابع محلی تامین آب را در برنامه خودمان قرار بدهیم و بهره‌برداری از منابع محلی را هم مهم بدانیم.

بنی طبا تصریح کرد: با توجه به پیشرفت فیزیکی ۲۰ درصدی تصفیه خانه آب احتمال اینکه حداقل ۲ سال به طول بیانجامد هست؛ امیدواریم که همکاران ما در شرکت آب منطقه‌ای که متولی احداث سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ هستند تمهیدات لازم را اتخاذ کند از تمام ظرفیت های استانی و ملی استفاده کنند که در حداقل زمان ممکن سامانه وارد مدار بهره برداری شود.

** سامانه دوم آب رسانی، مطالبه جدی مردم و شرکت آبفا

وی خاطرنشان کرد: شاید در یک کلام باید این نکته را بگویم که مطالبه جدی مردم اصفهان حتی شرکت آب و فاضلاب به عنوان بخش مدیریتی تقاضای تامین آب این است که این مطالبه گری نسبت به سامانه دوم را زنده و جدی دنبال کند تا در سال های آینده آب وارد مدار قرار بگیرد و وضعیت خوب و مناسبی را برای شهر اصفهان و همینطور حاشیه شهر دنبال کنیم.

این مقام مسئول ادامه داد: اگر دما از ۳۳ درصد پایین‌تر باشد همین سامانه و همین منابع کافی است به خاطر اینکه مردم مصرف را رعایت می‌کنند و همین طور ما در بخش فنی بهره برداری شبکه با مدیریت هوشمند شبکه و در واقع هوشمند سازی شبکه توزیع آب سعی کردیم توزیع عادلانه آنها در سطح شهرهای استان دنبال بکنیم. از جمله خود اصفهان به خاطر شرایط جغرافیایی که نسبت به سایر مناطق دارد ما را ناچار به هوشمند سازی شبکه و سیستم های تله کنترل کرد تا توزیع عادلانه ای برای شهروندان داشته باشیم.

* سرانه مصرف آب کاهش پیدا کرد

بنی طبا اذعان داشت: اگر از سال ۱۳۸۶ که سرانه مصرف خانگی هر مشترک در استان اصفهان ۱۸۹ لیتر در سال ۱۳۹۷ میزان به ۱۴۹ لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز کاهش پیدا کرد و اگر فرهنگ سازی تحقق پیدا نکرده بود طبیعتا مشکلات ما به مراتب بیشتر بود ضمن اینکه شرکت آب و فاضلاب با سرمایه‌گذاری که در بهره برداری شرکت توزیع و خطوط تأسیسات آبی داشت هدر رفت را در همین مدت بسیار کاهش داد که این مقدار از ۳۱ درصد به ۱۶ درصد رسید. امیدواریم مردم با درک شرایط موجود و وضعیت منابع آبی اهتمام خودشان را نسبت به مدیریت مصرف و نهادینه کردن رفتار خودشان ادامه بدهند.

وی خاطر نشان کرد: از رسانه‌ها می‌خواهیم در همین راستا نسبت به اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مردم در راستای ارتقای دانش مردم در حوزه مدیریت مصرف آب که منجر به ارتقای سواد عمومی جامعه می‌شود تلاش و فعالیت خود را ادامه بدهند که حتی در فضای غیر پیک مانند پاییز و زمستان باید فرهنگ‌سازی استمرار پیدا کند تا بتوانیم به عنوان الگوی خوب در سطح کشور خودمان را نشان بدهیم و این موضوع که گریبانگیر اصفهان هست را مدیریت کنیم.

سخنگوی شرکت آبفا ادامه داد: یکی از موثرترین گروه ها و افرادی که می توانند در فرهنگ درست مصرف کردن آب موثر باشند و بستگی به ماهیت تخصص و فعالیت آنها میزان تاثیرگذاری آنها هم دارد، نخبگان جامعه هستند. رفتار این افراد فوق العاده موثر است برای مثال یک پزشک و استاد دانشگاه اگر در محل کار خود رفتار درستی در حوزه مدیریت مصرف آب داشته باشد قطعاً این رفتار برای دیگران هم الگو خواهد شد.

** استفاده از لوازم کاهنده مصرف آب، راهی مناسب برای مدیریت مصرف

وی گفت: یکی از بحث‌های جدی ما در حوزه مدیریت مصرف آب استفاده از لوازم کاهنده است که به این کمتر توجه می کنند البته در استان اصفهان وقتی که در فصول پیک مصرف با افت فشار مواجه هستیم طبیعتاً اقبال عمومی به استفاده از لوازم کاهنده مصرف آب به مراتب کاهش پیدا می‌کند چون که خود شبکه هم با کاهش فشار روبرو است و اگر می‌خواهند از لوازم استفاده کنند در واقع یک محدودیت برای خودشان ایجاد کرده اند اما در سایر فصول سال نقش لوازم کاهنده بین ۳۰ تا ۴۰ درصد می‌تواند مصرف یک انشعاب یا بهتر است بگوییم مصرف یک خانه را کاهش می دهد که از مردم استدعا داریم در حوزه مدیریت مصرف اهتمام بیشتری نسبت به استفاده از وسایل کاهنده داشته باشند.

بنی طبا معتقد بود: یکی از کارهای خوبی که در دستگاه‌های اجرایی شد و امسال هم دنبال می‌شود این است که دستگاه‌های اجرایی به خصوص دستگاه‌های دولتی را مکلف می‌کند که مصرف خودشان را به میزان ۲۰ درصد کاهش بدهند شرکت آب و فاضلاب اطلاعات لازم را در اختیار مسئولان قرار داد تا این روند کاهش مصرف دنبال شود ولی فکر می‌کنم نظارت جدی مدیریت استان می‌تواند نقش مطالبه گری و بازخواست را از دستگاه‌ها داشته باشند تا کسانی که نسبت به اجرای این بخشنامه ها در سطح استان و کاهش مصرف آب کوتاهی می‌کنند با آنها مقابله شود و اگر رعایت می‌کنند آن دستگاه تشویق شود که عموم جامعه متوجه این موضوع می شوند و ببینند که متولیان امر در دستگاه‌های اجرایی هم نسبت به مدیریت مصرف آب تلاش می‌کنند.

** مشارکت صنایع در مدیریت مصرف آب

این مسئول در بخش دیگری از گفتگوی خود با اشاره به صنایع پر مصرف گفت: از سوی دیگر بخش صنعت است که صنایع ایران که آب بر تلقی می شوند در آنها ورود جدی پیدا کردیم. شرکت هایی که از منابع آبی استان استفاده می‌کنند مانند پالایشگاه‌ اصفهان ارتباط آب برای آنها قطع شد یکی از مراکز بزرگ نیروگاه‌ اسلام‌آباد است که می‌خواهیم جدیت بیشتری داشته باشیم و وابستگی این نیروگاه نسبت به آب حوضه زاینده‌رود قطع می شود مانند سایر صنایع مانند فولاد مبارکه اصفهان که با قراردادی که با شرکت آب و فاضلاب دارد ۱۵۰ کیلومتر شبکه و تاسیسات فاضلاب در قالب ۲۴۰ میلیارد تومان قرارداد بست و بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت.

وی ادامه داد: ذوب آهن اصفهان هم قدم بسیار بزرگی را برداشته و در حال حاضر نزدیک به ۲۱۰ میلیارد تومان قرارداد با شرکت آب و فاضلاب دارد که بتواند پساب آب و فاضلاب شهر فولاد شهر و شهر ایمانشهر را انتقال دهد و برای سیستمهای خنک کنندگی خود استفاده بکند و یک قرارداد با رقم ۴۰۰ میلیارد تومانی برای انتقال پساب فاضلاب نجف آباد و برخی روستاهای فلاورجان هم دارد.

انتهای پیام/