به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، سازمان تأمین اجتماعی بزرگترین نهاد غیردولتی در کشور و بزرگترین خدمات‌رسان عمومی محسوب می‌شود.
جمعیت زیرپوشش تأمین اجتماعی استان قم نیز برابر با ۷۶۸ هزار و ۵۸۵ نفر است که ۵۹ درصد از این جمعیت یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفری استان را تشکیل می‌دهد.
از مهم‌ترین شاخص‌های چرخه منابع و مصارف نسبت جامعه پرداخت کننده (بیمه شده اصلی) به جامعه دریافت کنندگان (مستمری بگیران زیرپوشش) یا همان ضریب پشتیبانی است، این روند در حال حاضر در استان قم ۶  است. به عبارت دیگر ۶  نفر بیمه شده اصلی پشتیبان یک پرونده مستمری هستند.
مدیرکل تأمین اجتماعی قم در بازدید از دفتر روزنامه ۱۹ دی قم به مناسبت هفته تأمین اجتماعی افزود: در حال حاضر اداره کل تأمین اجتماعی این استان با ۴ شعبه اصلی، ۲ شعبه اقماری در شهرهای کهک و پردیسان و ۵ کارگزاری رسمی در مناطق مختلف شهری قم و با ۲۵۰ نفر کادر شاغل در شعبه‌های اصلی و اقماری مشغول ارائه خدمت به مردم است.
علی اصغر دادخواه ادامه داد: این سازمان در سال‌های اخیر در استان قم در راستای بهبود نظام اداری با استفاده از ظرفیت‌های فناوری اطلاعات و فضای کسب و کار با هدف استقرار کامل دولت الکترونیک و به موازات ارتقا سلامت اداری حرکت کرده و یکی از برنامه‌های مهم آن گسترش دامنه خدمات غیرحضوری در قالب طرح‌ها و ایجاد سامانه‌های مختلف است.
وی با اشاره به اجرای طرح خدمات غیرحضوری، اظهار امیدواری کرد که در سال جاری بتوان بخش گسترده ای از جمعیت زیر پوشش تامین اجتماعی در استان قم را با خدمات غیرحضوری آشنا کرده و روند فرایند ثبت نام تمام مخاطبان در سامانه خدمات غیرحضوری تکمیل شود.

مدیرکل تأمین اجتماعی قم مزیت این کار را حذف تدریجی مراجعه مردم به شعب و و احدهای اجرایی و همچنین کاهش تردد بین شهری و کمک به پاکیزگی هوا عنوان کرد.
دادخواه از دیگر مزیت‌های ارائه خدمات غیرحضوری به صرفه‌جویی در هزینه‌ها، اصلاح فرآیندها، افزایش رضایت مراجعه کنندگان، سرعت‌بخشی در کار بیمه شدگان و انجام تعهدها به صورت غیرحضوری اشاره کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: امسال تعداد بیمه شدگان اصلی و تبعی تأمین اجتماعی در قم نسبت به سال گذشته ۳ درصد افزایش داشته و تعداد بیمه شدگان اصلی به ۲۳۲ هزار و ۲۵۸ نفر و بیمه شدگان تبعی به ۴۴۶ هزار و ۳۱۱ نفر رسیده است.
به گفته دادخواه، همچنین ۳۸ هزار و ۵۲۱ پرونده مستمری بگیر اصلی و ۳۸ هزار و ۸۳۱ نفر مستمری بگیر تبعی هستند که این آمار نشان دهنده رشد ۸ درصدی مستمری بگیران است.
مدیرکل تأمین اجتماعی قم اظهار داشت: ۷۶۸ هزار و ۵۸۵ نفر از جمعیت یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفری قم زیرپوشش تأمین اجتماعی هستند.
دادخواه با اشاره به این جمله که تأمین اجتماعی خانه امید مردم است تصریح کرد: آموزش و اطلاع رسانی شفاف و به موقع از مهم‌ترین درخواست‌های این اداره کل از رسانه‌ها از جمله روزنامه ۱۹ دی عنوان کرد.
حرکت تامین اجتماعی به سمت دولت الکترونیک جای تقدیر دارد
مدیرمسئول روزنامه سراسری ۱۹ دی نیز در جریان این بازدید گزارشی از فعالیت‌های این رسانه در استان ارائه داد.
مرتضی داستانی با اشاره به نقش تاثیرگذار رسانه ها در اجرایی کردن دغدغه‌های خبری مردم و اثرگذاری آن در قالب‌های مختلف خبری از جمله اخبار ویژه گفت: مشارکت در تقویت و ترویج امید در سطح جامعه، اخلاق حرفه‌ای، صداقت و جدیت در کار از ارکان مهم فعالیت در روزنامه ۱۹ دی است.

وی آگاهی در تمامی حوزه‌ها از جمله تأمین اجتماعی و خدمات آن به جامعه را حق مردم دانست و بیان داشت: خبرنگاران این مجموعه برای انجام وظیفه محدود به ساعت مشخصی نبوده و همیشه برای حضور در صحنه اطلاع رسانی آماده هستند.
رییس خانه مطبوعات استان قم خواستار بازنگری سازمان تامین اجتماعی در راستای کیفی سازی بازرسی از کارگاهها به ویژه دفاتر رسانه ها شد و تصریح کرد: نگاه بازرسان تامین اجتماعی به شاغلان در رسانه ها باید در شان اهالی رسانه باشد و درک متقابل و ارتباط فی مابین می تواند هم اهالی رسانه ها را از حقوق بیمه ای و قانونی شان بهره مند سازد و هم کیفیت بازرسی بازرسان منطبق بر واقعیت و عینی شود.
داستانی ادامه داد:خبرنگاران استان نیاز به حمایت واقعی دارند و وظیفه مدیران استان اعم از ارشاد، اداره کار و سازمان تامین اجتماعی است که با برگزاری جلسات مشترک نسبت به حل دغدغه های اهالی رسانه همت بگمارند.