رییس اتحادیه زنبورداران استان اصفهان گفت: گرمای زیاد عمر گلها را به نصف کاهش میدهد و زنبور را بیمار و ضعیف میکند و در نهایت باعث برداشت کمتر عسل خواهد شد.به گزارش ربیع به نقل از ایسنا ،گودرز میرزایی ، پیرامون برداشت عسل اظهار کرد: استان اصفهان از لحاظ تعداد کلونی در کشور پس از استان آذربایجان شرقی رتبه دوم را داراست و از نظر تولیدات نیز در کشور چهارم است.
وی افزود: متاسفانه زمانی که آب نباشد، گیاهانی مانند شوید و جعفری کاشته نمیشود و در نهایت عسلی تولید نخواهد شد. در گذشته در منطقه گرگاب شاهین شهر و برخورا و میمه، گل آفتابگردان کاشته میشد که در حال حاضر باز به دلیل مشکل کم آبی، چیزی کاشته نمیشود. در استان اصفهان تنها در داران، فریدن و فریدونشهر محصول گون وجود دارد که برداشت عسل را انجام دادهاند.
رییس اتحادیه زنبورداران استان اصفهان با بیان اینکه گرمای شدید و گرد و غبار بر میزان برداشت عسل تاثیر گذاشته است، ادامه داد: گرمای زیاد عمر گلها را به نصف کاهش میدهد و زنبور را بیمار و ضعیف میکند و در نهایت باعث برداشت کمتر عسل خواهد شد. به همین دلیل در شهر اصفهان نمیتوان انتظار برداشت عسل داشت.
میرزایی اضافه کرد: در مناطقی مانند داران و فریدن که مناطق سردسیری هستند، گون گز و گون گزانگبین هم تمام شده و برداشت عسل در آن مناطق انجام شده است.
وی اضافه کرد: در استان اصفهان میزان برداشت عسل حدود دو کیلوگرم بوده است، اما با توجه به اینکه ۸۵ تا ۹۰ درصد زنبورداران کوچرو هستند، امسال حدود چهار تا پنج کیلوگرم به ازای هر کلونی برداشت عسل انجام شده است.
رییس اتحادیه زنبورداران استان اصفهان گفت: با توجه به گرمای شدید که وجود دارد، این میزان برداشت بسیار اندک است و حتی جوابگوی هزینههای زنبورداران نیز نخواهد بود. معمولا به طور میانگین در سال ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم است، اما چندین سال است که این میزان برداشت عسل وجود نداشته است.
میرزایی به قیمت عسل اشاره و خاطرنشان کرد: عسلهای برداشت شده به صورت تناژ از تولیدکننده با قیمت هر کیلو ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان خریداری میشود. اختلاف پنج هزار تومانی که وجود دارد نیز به عدد ساکاروز عسل بستگی دارد.
وی با بیان اینکه در استان اصفهان ۸۰۰ هزار کلونی زنبور وجود دارد، اظهار کرد: با توجه به برداشت حدود دو کیلوگرم عسل از هر کلونی، در مجموع حدود ۱۶۰۰ تن عسل از استان اصفهان، عسل برداشت خواهد شد که عدد بسیار پایینی است، چراکه حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان هزینه هر کلونی است اما درآمد حاصل از فروش عسل برای هر کلونی حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان است به این معنی که همچنان ۱۰۰ هزار تومان کمبود وجود دارد. به همین دلیل بسیاری از زنبورداران قدیمی در حال رها کردن این شغل هستند و به شغلهای کاذب دیگر مانند دلالی عسل روی میآورند.
رییس اتحادیه زنبورداران استان اصفهان ادامه داد: در سالهای قبل دارو، شکر و نهادههای زنبورعسل به صورت یارانه به زنبورداران داده میشد، اما در حال حاضر قیمت شکر بسیار گران شده و هیچ گونه سهمیهای برای شکر به زنبوردار تخصیص پیدا نمیکند.
میرزایی خاطرنشان کرد: همچنین هزینه حمل و نقل بالا است و به همین دلیل زنبوردار کمتر به مناطق دیگر کوچ میکند، هزینه دستمزد، دارو نیز بالا است و علاوه بر همه این مسایل، آب و هوا نیز وضعیت مناسبی ندارد. ابتدای سال سرما و بارشهای بی موقع و پس از آن نیز گرمای شدید وجود داشته و اینها باعث کاهش شدید تولید عسل شده است.
وی افزود: متاسفانه از ۱۰ سال پیش و قبل از آن، نهادههای یارانهای به زنبورداران ارایه میشد و یکی دو سال نیز به صورت بلاعوض تسهیلاتی برای آن دسته از کشاورزان و زنبورداران که دچار خسارت شده بودند، داده میشد. از پنج سال قبل، این خسارتها پرداخت نشد و زمانی که دلیل آن پرسیده میشد، جواب میدادند که استان اصفهان شامل این پرداخت خسارتها نمیشود.