به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، معاون وزیر راه و شهرسازی با حضور در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه در سومین نمایشگاه حمل و نقل و صنایع وابسته، بر ادامه تلاشها و پیگیریهای سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در رسیدگی به مطالبات و شکایات رانندگان و صاحبان کالا، تصریح کرد.
به گزارش روابطعمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، عبدالهاشم حسننیا معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس این سازمان در نشست خبری نمایشگاه حمل و نقل و صنایع وابسته ضمن تبریک هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداری به پرسشهای خبرنگاران در زمینه سیاستها و برنامههای سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای پاسخ داد.
وی درخصوص اقدامات انجام شده در زمینه رسیدگی به مطالبات رانندگان اظهار داشت:
طی ۶ ماه گذشته، در راستای رسیدگی به خواستههای اصلی رانندگان، کارگروهی تشکیل شد و طی جلسات مستمر موضوع رسیدگی به اخذ کمیسیون اضافی از سوی شرکتها، بیمه تکمیلی رانندگان، تدوین شاخص کرایه حمل براساس تن – کیلومتر، سیستم توزیع عادلانه بار در کشور، مورد رسیدگی و بحثهای کارشناسی قرار گرفت.
معاون وزیر راه و شهرسازی نتیجه اقدامات انجام شده را مثبت ارزیابی کرد و افزود:
در نتیجه رسیدگی به شکایات اخذ کمیسیون اضافی، با یک هزار و ۱۲۴ شرکت برخورد قانونی صورت گرفت و آرای صادره منجر به لغو پروانه فعالیت شرکت، تذکر و توبیخ کتبی گردید. همچنین در سامانه دریافت شکایات ۱۴۱ بالغ بر ۲۲ هزار شکایت ثبت گردید که ۸۹ درصد آنها بررسی شد و ۱۱ درصد باقیمانده در دست اقدام و پیگیری است.
حسننیا با بیان این که بیش از ۷۰۰ هزار نفر راننده و همسرانشان، تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفتهاند، اظهار داشت:
تاکنون ۴۸ میلیارد تومان هزینه خسارت بیمه تکمیلی به مشمولین پرداخت شده است.
وی در زمینه اجرای طرح تن – کیلومتر در کرایه حمل و نقل کالا اظهار داشت: براساس مطالعات کارشناسی صورت گرفته، ماتریس تعیین قیمت براساس پارامترهای مختلف، تدوین و به استانها ارایه شد تا پس از بررسی نهایی با توجه به شرایط هر منطقه و استان و براساس ضریب تعدیل مسافت قابلیت اجرا پیدا کند.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، از توزیع ۳۵۰ هزار حلقه لاستیک در بخش ناوگان حمل و نقل جادهای عمومی از تیرماه سالجاری تاکنون خبر داد و افزود: حدود ۱۰۰ هزار حلقه لاستیک دیگر در حال حاضر در شبکه بازار موجود و در میان متقاضیان توزیع میشود. باتوجه به نیاز ماهانه ۱۳۰ هزار لاستیک در کشور، با وزارت صمت هماهنگیهای لازم صورت گرفته است و ضمن اعلام نیاز پیشبینی شده است تا پایان سالجاری ۳۰۰ هزار حلقه لاستیک تأمین و توزیع شود.
حسننیا، توسعه مجتمعهای خدماتی – رفاهی بینراهی را یکی دیگر از سیاستهای این سازمان اعلام کرد و افزود:
در حال حاضر ۸۳۶ مجتمع خدماتی – رفاهی بینراهی در مرحله اخذ موافقت اصولی هستند که با توجه به توجیه اقتصادی پروژه مذکور و در راستای خدماترسانی بیشتر به هموطنان، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در زمینه اختصاص راههای دسترسی و تسهیلات وام به سرمایهگذاران همکاریهای لازم را انجام میدهد.
وی درخصوص اجرای طرح راهداری زمستانی اظهار داشت:
در اقدامات راهداری زمستانی سه فرایند قبل از بارش، حین بارش و پس از بارش در دستور کار قرار دارد که چنانچه اقدامات در مرحله قبل از بارش و آمادگی به خوبی و درستی انجام نشود، در زمان بارشها ممکن است مشکلات متعددی ایجاد شود.
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به اینکه در طرح زمستانی امسال، با اعمال منطقهبندی استانهای سراسر کشور، استانهای سردسیر و دارای بارش با اولویت اقدامات راهداری زمستانی قرار دارند گفت:
با ارتباط تنگاتنگی که بین ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استانها با سازمان هواشناسی برقرار شده است و باتوجه به هشدار ها و اطلاعیههای جوی ، اقدامات لازم صورت میگیرد و تمام تلاش راهداران تلاشگر ما بر این است که امسال که زمستانی پربارش پیشبینی شده است ،سفرها توأم با آرامش و امنیت انجام شود.
در ادامه این نشست مهران قربانی عضو هیأت عامل و نماینده ریاست سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در امور ایمنی حمل و نقل در پاسخ به خبرنگاران رسانههای جمعی درخصوص اقدامات این سازمان در ارتباط با کاهش تصادفات جادهای و تلفات ناشی از آن و ارتقای ایمنی راهها و جادههای برون شهری گفت:
درخصوص ایمنسازی راههای برون شهری باتوجه به منابع اعتباری مورد نیاز با دو رویکرد شامل حفظ وضعیت ایمنی موجود جادهها و نگهداری از وضعیت موجود آن نظیر خطکشی، تعمیر حفاظها ، علایم فرسوده و رویکرد دیگر شامل انجام اقدامات ایمنی جاری است که تلاش میشود علیرغم محدودیتهای اعتباری، اقدامات لازم در این موارد به صورت مستمر صورت گیرد.
قربانی با اشاره به اینکه رشد وسائطنقلیه همه ساله با سرعت زیادی همراه است خاطرنشان کرد:
تقریباً هر سال با ۱۰ درصد رشد وسائطنقلیه مواجه هستیم که اقدامات و راهکارهای کاهش تصادفات برون شهری باید باتوجه به این امر اجرایی شود.
وی گفت: رابطه مستقیم بین حجم ترافیک و احتمال وقوع تصادفات و تلفات ناشی از آن وجود دارد که در این راستا اقدامات لازم باید از سوی سازمانها و نهادهای دستاندرکار شامل ایمنسازی خودروها، ایمنسازی راهها، تغییر نگرش افراد در زمینه رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی و همچنین افزایش ایمنی ادارکی افراد و کاربران جادهها انجام شود.
قربانی همچنین به انجام اقدامات کمهزینه ایمنی نظیر اصلاح شیب شیروانی راهها و ایمنسازی حفاظهای راهها و نظایر آن اشاره کرد و آن را در کاهش اشتباهات رانندگی و تأمین و ارتقای ایمنی سفر مؤثر دانست.
در ادامه نشست خبری با اصحاب رسانه ، رضا اکبری مدیرکل دفتر نگهداری راههای سازمان درخصوص آشکارسازی و اصلاح نقاط پرحادثه گفت:
براساس فرایندی که توسط کمیسیون ایمنی تصویب شده است، ۱۵۰۰ نقطه پرحادثه اولویتبندی شده است و با احتساب ۲۰۰ نقطه پرحادثه که از پروژههای باقیمانده از سنوات قبل در دستور کار ما قرار داشته است، جمعاً ۱۷۰۰ نقطه پرحادثه آشکارسازی شده و جهت ایمنسازی در دستور کار سازمان راهداری قرار گرفته است.
اکبری افزود: با نوجه به بررسی میدانی مهندسین مشاوردر خصوص تمامی این نقاط و براساس برآوردی که صورت گرفته است، ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای رفع این نقاط مورد نیاز است که در حال حاضر کمتر از ۱۰ درصد آن را در اختیار داریم.
وی خاطرنشان کرد:
همچنین درخصوص تأمین اعتبار جهت مورد نیاز ایمنسازی نقاط پرحادثه راههای کشور، رایزنیهای لازم با استانداریها انجام شده است و در نتیجه آن تفاهمنامه اجرایی با حدوداً نیمی از استانداریها امضا شده است که براساس آن ۵۰ درصد اعتبار مورد نیاز ایمنسازی نقاط پرحادثه درون استان تأمین شود و پیشبینی میشود باتوجه به اعتبارات سازمان و اعتبارات استانی، ظرف ۳ سال آینده، ۱۷۰۰ نقطه پرحادثه ایمنسازی شود.