پایگاه خبری ربیع/
مشکلات، همه راهحل دارد و بارها در جلسات متعدد این نکات را تذکر داده و راهحلهای مورد نظر کارشناسان را به مسئولان گفتهایم.مقام معظم رهبری
با مرور مجموعهی بیانات و اقدامات رهبرمعظم انقلاب اسلامی طی سالیان اخیر این گزاره بهروشنی اثبات میشود که ایشان هم در مقام نظر و گفتار و هم در مرحلهی عمل و اقدام برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم و پیشرفتِ اقتصاد کشور گامهای مشخص و موثری برداشتهاند. البته این اقدامات رهبر انقلاب در چارچوب اختیارات و وظایف قانونی ایشان بوده است. با اینحال فضایِ جنگ اقتصادی تحمیل شده توسط دشمنان مستکبر، تشدید مشکلات و برخی ناکارآمدیها و اقدامات غلط مسئولینِ امر باعث شده ایشان در چارچوب انجام وظایف رهبری برای برداشتن باری از دوش مردم و گرهگشایی از مشکلاتشان حتی در برخی موارد بهصورت جزئیتر و مصداقیتر نیز در مسائل اقتصادی ورود کردهاند؛ بسیاری از این موارد از دیدهها پنهان است و بصورت خصوصی انجام شده و برخی نیز به نحوی رسانهای شده، از جمله «دستور تشکیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران قوا»، «اقدامات گفتمانی و فرهنگی برای حمایت از تولید ملی و کارگر ایرانی»، «موافقت با درخواست قوه قضائیه برای تشکیل دادگاههای ویژه برخورد با اخلالگران اقتصادی»، «توصیه و تذکر به وزارت اطلاعات برای عدم مماشات در مبارزه با مفسدان اقتصادی»، «رایزنی مشاوران سیاستخارجی رهبر انقلاب برای کمک به دیپلماسی اقتصادی دولت»، «برگزاری جلسات ویژه برای پیگیری امور اقتصادی کشور» و روز جمعه تذکر و گلایه از مسئولان در رابطه با گرانی و مشکلات معیشتی مردم که البته فرمودند ایم مشکلات راه حل دارد… و البته که نسبت آنچه از اقدامات مستقیم رهبر انقلاب به اطلاع مردم رسیده با آنچه در واقع و مناسبات رهبری روی داده، بسیار اندک است.
مهم این است که رهبر انقلاب نه تنها وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی در کشور را میپذیرند بلکه صراحتا به وجود این مشکلات اشاره کردهاند: «ما امروز دچار مشکلیم، نمیشود مشکلات مردم و گلایههای مردم را نادیده گرفت… مسئلهی بیکاری مهم است، مسئلهی رکود مهم است، مسئلهی گرانی مهم است؛ اینها مسائلی است که وجود دارد.» (۱۳۹۵/۱۱/۲۷)مشکلات، همه راهحل دارد و بارها در جلسات متعدد این نکات را تذکر داده و راهحلهای مورد نظر کارشناسان را به مسئولان گفتهایم.۱۵/۱۲/۱۳۹۹اما مرور بر بیانات و رهنمودهای رهبری فرزانه امان نشان می دهد راهکارهای زیادی برای حل مشکلات اقتصادی ارائه نموده اند که البته کمتر در عمل توسط مسئولان به عمل پیوسته است که مهمترین راهکار اقتصاد مقاومتی و نامگذاری سالهای زیادی به نامهای مختلف اقتصادی است. مسئله تولید داخلی و تاکید بر تکیه مسئولان بر آن و تشویق و ترغیب مردم بر خرید کالای ایرانی از آنجمله است.
از طرفی تعیین فرماندهی واحد اقتصاد کشوریک راهکار ارزشمند دیگر است که البته از این راهکار هم درست استفاده نگردید.
با اینکه تاکید داشتند که چه داخل دولت چه خارج از دولت همه باید با این تیم هماهنگ باشند؛ علیالخصوص برنامههای تبلیغاتی صداوسیما باید با این تیم هماهنگ باشد. و حتی باید توجه شود که از دولت حرف متناقض بیرون نیاید اما متاسفانه بارها شاهد تناقض گویی دولتی ها بوده ایم. استفاده ازظرفیتهای فکری و کارشناسی متخصّصان کشور و شناخت نقطه ضعفهای اقتصادی مورد نفوذ دشمن و برطرف کردن آن در مسیر خنثی سازی تحریم ها و کارجهادی، قوی، پرحجم و باکیفیت و شبانهروزی راهکارهای موثر است که بارها مورد تاکید بوده است.همچنین توجه به دو رکن در مدیریت اقتصادی،شامل بازکردن میدان برای فعالیت سالم اقتصادی و جلوگیری از فعالیت مضر اقتصادی بسیار پر اهمیت است.
یک نکته بر زمین مانده هر چند بر روی کاغذ آمده باشد تهیه نقشه راه اقتصاد است که بتواند یک ثباتی را در کشور بوجود بیاورد و مردم و سرمایه گذاران بتوانند طبق آن برنامه ریزی کنند.نیز ایجاد ثبات و آرامش برای فعالان اقتصادی و مدیرت بر نقدینگی از ضروریات است که عملی نگردیده است.و راهکارهایی همچون:
۱-جلوگیری ازبنگاهداری بانکها
۲- تقویت بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت آن
۳-اعمال درست اصل ۴۴ قانون اساسی
۴-برخورد قاطع با متخلف، چه فرد باشد چه دستگاه
۵-سلب اعتبار بانکی که نتوانسته خودش را اداره کند.
۶-اشراف و اعمال قدرت در مبادلات مالی برای جلوگیری از عملیات مخرب
۷-مقابله با قاچاق و پولشویی و مقابله با تسلط مالی بر این مبادلات مالی
۸-مقابله با واردات بیرویه که خیلی بد به آن پرداخته شده و بعضی مواقع عکسش عمل شده است؟
۹-مقابله با مشکل ارز ۴۲۰۰ تومانی که چه کسی گرفته و چه کالاهایی وارد شده، که هنوز اقدام کاملی صورت نگرفته است.
۱۰-کارخانهها را به کسانی بفروشید که تولید کنند نه اینکه تبدیل به پاساژ شود
۱۱-استقرار و فعالیت مجاهدانه ستاد مبارزه با تحریم
۱۲-اقدام بهنگام و علاج واقعه قبل از وقوع، چنانچه در مسئله تخصیص ارز باید مراقبت صورت میگرفت تا باعث سوء استفاده نشود.
۱۳-مبارزه واقعی با فساد، که فرمودند: چشم بازِ مدیران در مبارزه با مفسد و بستن منافذ فساد مورد نیاز است
۱۴-حرف زدن با مردم به صورت رودررو که همچنان بر زمین است!
۱۵-عمل به سیاستهای اقتصاد مقاومتی که زمین مانده است؟ لب کلام سیاستهای اقتصاد مقاومتی، تکیه بر تولید داخلی است که مرتبط است با حل مشکل معیشت مردم.
۱۶-استفاده کردن از ظرفیتها و جلوگیری از بداستفاده کردن از این ظرفیتها
۱۷-ضرورت تحرک عملیاتی و هدفمند در دیپلماسی، دیپلماسی قوی برای مسائل اقتصادی کشور خوب است.اما چشم دوختن به دست خارجی ها و برجام کار را مشکل کرد.
اینها مواردی است که رهبری عزیزمان در سالهای اخیر بر آن تاکید داشته و اگر مسئولان وقت بر آن توجه درست و عملی داشتند شرایط اقتصادی و معیشتی مردم به اینجا نمی رسید.