استاندار اصفهان گفت: پنجمین همایش منطقه‌ای «فرهنگ و هنر روستا و عشایر» به میزبانی اصفهان و با حضور فعالان فرهنگی هنری مساجد روستایی جنوب و جنوب شرق کشور در آستانه ۱۵ مهر، روز «روستا و عشایر» از دوم تا پنجم مهرماه برگزار می‌شود.

به گزارش ربیع به نقل از فارس ، رسول زرگرپور در دوازدهمین جلسه هیأت هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان با اشاره به ایجاد بانک اطلاعاتی مساجد و حسینیه‌ها، اظهار داشت: اطلاعات کانون‌ها در قالب یک بانک تخصصی با کمک سازمان برنامه‌ریزی استان در سایت ساترا در حال تکمیل شدن است.

وی با بیان اینکه با این اقدام می‌توان یک سامانه تخصصی راه‌اندازی کرد، افزود: اداره اوقاف و امور خیریه نیز در این خصوص قدم‌های خوبی را برداشته است، سازمان مدیریت باید اطلاعات احصا شده را همزمان بهنگام سازی کرده و با کمک اداره اوقاف طی ۳ ماه آینده اطلاعات را وارد و طراحی لازم را انجام دهد.

استاندار اصفهان با تأکید بر نیاز به داشتن پایگاه اطلاعاتی فراگیر در این خصوص، بیان کرد: ۵ هزار و ۳۶۰ مسجد و یک هزار و ۱۶ حسینیه در استان وجود دارد که اطلاعات این مراکز باید در پایگاه اطلاعاتی جمع‌آوری شود.

زرگرپور به آموزش ائمه جماعات اشاره کرد و اذعان داشت: در مرحله اول ۲۰۰ نفر تحت آموزش قرار می‌گیرند و در این راستا تأمین منابع آن مهم‌ترین اقدام خواهد بود.

وی با بیان اینکه سرفصل‌ها، متون و اساتید دوره آموزشی ائمه جماعات توسط مرکز رسیدگی به امور مساجد تهیه شده است، گفت: باید در مکاتبه‌ای تأمین اعتبار لازم نیز صورت گیرد و همچنین سیستم نظارتی برای نظارت بر حُسن انجام کار پیش‌بینی شود.

استاندار اصفهان با اشاره به برگزاری پنجمین همایش منطقه‌ای «فرهنگ و هنر روستا و عشایر» خاطر نشان کرد: این جشنواره به میزبانی اصفهان و با حضور فعالان فرهنگی هنری مساجد روستایی جنوب و جنوب شرق کشور در آستانه ۱۵ مهر ماه، روز «روستا و عشایر» برگزار می‌شود.

زرگرپور یادآور شد: دفتر فرهنگ روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری دفتر امور روستایی استانداری، ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور، دبیرخانه هیأت هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان این کنگره را برگزار خواهند کرد.

وی در پایان بر انجام فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی، برگزاری اردوهای فرهنگی و اعزام مبلغ خواهر و بردار در بین عشایر تأکید کرد.

حجت‌الاسلام رمضانعلی معتمدی همچنین در این جلسه اظهار کرد: جلسات هیأت هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان  هر ۶ ماه یک بار به صورت منظم برگزار می‌شود و ذیل این هیأت کارگروهی تشکیل شده که به صورت ماهیانه جلسات آن برگزار شده و اعضا پیگیر مصوبات و برنامه‌ها هستند.

وی به برگزاری دهمین دوره مسابقات قرآنی «مدها متان» در سال گذشته به میزبانی اصفهان اشاره کرد و افزود: این مسابقات به صورت ملی اما در حد و اندازه جشنواره‌ای بین‌المللی برگزار شد و زبان زد محافل قرآنی کشور شد، این مهم از نتایج برگزاری جلسات مستمر هیأت هماهنگی و نظارت است.

مسؤول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان در ادامه به  تهیه شناسنامه مساجد در استان اصفهان اشاره کرد و بیان داشت: مرحله جمع‌آوری اطلاعات برای تهیه شناسنامه مساجد با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل اوقاف و امور خیریه، مرکز رسیدگی به امور مساجد و سازمان برنامه و بودجه انجام شده است.

حجت‌الاسلام معتمدی اضافه کرد: در مرحله بعد باید اطلاعات جمع‌آوری شده در پایگاه الکترونیکی بارگذاری شده و توسط مساجد به روز نگه داشته شود.

وی در ادامه گفت: یکی دیگر از مصوبات این جلسه برگزاری دوره‌های آموزشی ائمه جماعات توسط مرکز رسیدگی به امور مساجد است که برنامه‌ریزی‌های لازم نیز برای آن صورت گرفته است، در فاز اول ٢٠٠ روحانی در طول ۴ هفته و هفته‌ای یک روز از صبح تا عصر آموزش‌های لازم را پشت سر می‌گذارند.

مسؤول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان اضافه کرد: پنجمین همایش ملی «فرهنگ و هنر روستا و عشایر» از دوم تا پنجم مهر ماه سال جاری به مدت ۳ شبانه روز در اردوگاه کشوری شهید بهشتی شهر ابریشم برگزار خواهد شد.

دبیر همایش منطقه‌ای پنجمین همایش ملی «فرهنگ و هنر روستا و عشایر» ویژه جنوب و جنوب شرق کشور، اظهار داشت: این کنگره با حضور ٢٠٠ نفر شرکت کننده از استان‌های اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، یزد، فارس، هرمزگان، کرمان و منطقه آزاد قشم و جنوب کرمان برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام معتمدی با بیان اینکه روستاییان با تولید محصولات ملی و با اتکا بر فرهنگ خاص بومی، غنای فرهنگی و اقتصادی را به ارمغان می‌آورند، افزود: روستاییان به منظور تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در زمینه ترغیب و ترویج روستانشینی بجای شهرنشینی، تشویق به امر کشاورزی و به روز رسانی ابزار آلات کشاورزی نقش مهمی در تولیدات داخلی خواهند داشت.

وی به احیای هویت بومی و محلی روستاییان و حفظ لهجه و لباس‌های محلی اشاره کرد و گفت: ائمه جماعات و مدیران کانون‌ها با بهره‌گیری از پشتوانه مردمی و آشناسازی مردم با ابعاد هویت روستایی و با حمایت از فرهنگ بومی نقش قابل ملاحظه‌ای در احیای هویت روستایی و فرهنگ بومی مناطق مختلف دارند.

مسؤول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان اضافه کرد: هر چند از این پتانسیل غفلت شده، اما با این حال نشانه‌هایی از توجه به آن در سال‌های اخیر قابل ملاحظه است.

معتمدی در پایان گفت: این میزان توجه کافی نیست و این امر نیازمند دغدغه مند کردن و تبیین ضرورت است.