به گزارش پایگاه خبری ربیع، بسیج سازندگی استان صفهان در قالب ۴ مدیریت: جهادی، فنی و عمرانی، اقتصاد مقاومتی و آموزش و اشتغال در حال فعالیت محرومیت زدائی می باشد.
در بخش مدیریت جهادی بسیج سازندگی استان اصفهان با هدف محرومیت زدائی و کمک به پیشرفت عدالت اجتماعی در جامعه در قالب بیش از ۲۵۷۰ گروه جهادی ثبت شده، در سطح استان اصفهان و ۱۲ استان دیگر در حال فعالیت جهادی و محرومیت زدایی می باشد.
این گروه های جهادی در راستای فرمان امام انقلاب برای همگانی شدن گفتمان جهادی در عرصههای: عمرانی و زیربنائی، فرهنگی و اجتماعی، اقتصاد و اشتغال زائی، علمی و آموزشی، کشاورزی و بهداشت و درمان و سلامت فعالیت می نمایند.
۶۰۰ روستا در استان اصفهان و استان های لرستان، خوزستان، کردستان، مازندران، چهارمحال بختیاری، کهکیلویه وبویراحمر، کرمان، سیستان، بوشهر، کرمانشاه، ایلام و خراسانی جنوبی مورد هدف اقدامات گروه های جهادی استان اصفهان هستند.
همچنین با فرارسدن ایام سال نو اردوهای جهادی امسال بسیج سازندگی با توجه به همزمان شدن تعطیلات نوروز و شروع ماه مبارک رمضان از اول اسفندماه آغاز و تا ۱۳ فروزردین ادامه خواهد داشت. در این ایام تعداد ۱۸۵ گروه جهادی در قالب ۳۲ قرارگاه عملیات جهادی منطقهای در هر شهرستان و ۳ قرارگاه جهادی پهنهای در سطح استان با اعزام گروه های جهادی تخصصی خدمت رسانی می نمایند. همچنین قابل ذکر است که این فعالیتها در قالب بیش از ۵۸۰۰۰ نفر روز ارائه خواهد شد.
گروه های جهادی علاوه بر فعالیت فرهنگی و آموزشی مختلف در عرصه عمرانی موارد زیر را انجام می دهند:
۱- مرمت ۲۵ منزل محروم
۲- تکمیل مراحل ساخت ۲۰ منزل محروم
۳- لایروبی ۲۰ رشته قنات
۴- ساخت و تکمیل ۵ استخر ذخیره آب
۵- سیمان کاری نهرهای روستایی
با وقوع زلزله در شهر خوی قرارگاه موضوعی خوی تشکیل و در قالب این قرارگاه کمک هایی برای زلزله زدگان این شهر ارسال گردید:
۱- تهیه و توزیع بیش از ۱۰۰۰ بسته معیشتی
۲- طبخ بیش از ۲۵۸۰۰۰ پرس غذای گرم
۳- توزیع اقسام پوشاک و خصوصا ۱۰۰۰ کاپشن (باتوجه به سرد بودن منطقه در ایام زلزله)
۴- جمع آوری ۲۵۰ میلیون وجه نقد توسط گروه های جهادی و ارسال به خوی جهت تهیه نیازمندیها
۵- ارزش ریالی کل کمک ها: حدود ۱۲ میلیارد تومان
*اقدامات گروه های جهادی در دوسال اخیر
انجام بیش از ۱۵۰۰ پروژه محرومیت زدائی شامل:
۱- ساخت و مرمت بیش از ۳۸۷ منزل محرومین در نقاط هدف یاد شده
۲- انجام بیش از ۱۰ پروژه انتقال آب در قالب احداث کانال های انتقال آب یا لوله گذاری آب شرب و کشاورزی
۳- احداث بیش از ۲۰ استخر بتنی ذخیره آب
۴- احیاء و لایروبی بیش از ۲۴ رشته از قنوات
۵- ساخت، مرمت و احیاء بیش از ۱۸ پروژه گلزار شهداء، مسجد، حسینیه، مجموعه فرهنگی و سالن ورزشی
در بخش مدیریت فنی و عمرانی علاوه بر نظارت بر پروژه های مذکور در بالا دو پروژه بزرگ بسیج آبرسانی به روستاهای محروم شهرستان های نائین، سمیرم و فریدون شهر و همچنین پروژه آسفالت جاده های روستایی و جاده های بین مزارع و همچنین آسفالت محوطههای پاسگاه ها و پایگاهها و دیگر نقاط شهرستان ها را از ابتدای امسال در دستور کار خود قرار داده است که در پروژه آبرسانی به بیش از ۸۰ روستای بدون آب شرب ۳ شهرستان مذکور آبرسانی می شود. لازم به ذکر است فاز اول این طرح بسیج آبرسانی همزمان با میلاد امام زمان (عج) در منطقه لای سیاه نایین که مجموعا ۳۴ روستا را آبرسانی کرده است توسط سردار زهرائی مسئول بسیج سازندگی کشور به بهره برداری رسید.
در بخش آسفالت در منطقه کشاورزی دشت پرزان بیش از ۱۲ کیلومتر جاده بین مزارع با هدف بهبود در روند صادرات داخلی و خارجی محصولات کشاورزی منطقه در دستور کار قرار گرفته است که ۶ کیلومتر از این پروژه به بهره برداری رسیده است. همچنین در شهرستان های آران و بیدگل و اردستان پروژه آسفالت راههای روستائی و بین مزارع به مناسبت ایام دهه فجر امسال به بهره برداری رسید.
همچنین در بخش فنی در ۲ سال اخیر احداث صفر تا صد ۱۱ منزل زلزله زدگان سی سخت در دستور کار گروه های جهادی تخصصی استان قرار گرفته که پیشرفت خوبی داشته است.
اقدامات انجام شده توسط بسیج سازندگی در بخش اقتصاد مقاومتی و اشتغال
دربخش اشتغال و اقتصاد مقاومتی بیش از ۱۶۰۰ صندوق قرض الحسنه مردم یار تشکیل وبیش از ۵۰ تعاونی اشتغال زا در سطح استان با هدف گسترش فرهنگ سنت حسنه قرض الحسنه و همچنین حمایت از مشاغل خرد و خانگی و اشتغال زائی راه اندازی شده است که در قالب این صندوق ها تاکنون بیش از ۶۸ میلیارد تومان وام قرض الحسنه در قالب ۲۴۰۰۰ فقره وام پرداخت شده است.
همچنین برپائی نمایشگاه های اقتصاد مقاومتی در فصول مختلف سال در سطح ناحیه و حوزه و پایگاه بسیج به جهت افزایش عرصههای فروش و عرضه محصولات تولید شده در مشاغل خرد و خانگی
(بیش از ۱۰۰ نمایشگاه کوچک و بزرگ از ایام هفته بسیج تا کنون برپا شده است)
سوما: ارائه وام های اشتغال قرض الحسنه به کارگاه های کوچک و زود بازده برای حمایت از مشاغل خرد و کمک به اشتغال زائی برای محرومین و بسیجیان
چهارما: احداث نیروگاه های خورشیدی ۵ کیلو واتی خانگی بر بام منازل محرومین با هدف افزایش تولید برق در کشور و ایجاد درآمد پایدار برای محرومین با فروش برق تولیدی به شرکت توزیع برق استان و همچنین برای افزایش پدافند غیرعامل در کشور در سطح استان اصفهان
در این زمینه استان اصفهان در سال ۱۴۰۰ با احداث ۵۱۰ نیروگاه خورشیدی خانگی بر بام منازل محرومین با کمک شرکت توزیع برق به عنوان برترین استان در اجرای این پروژه کشوری انتخاب و مورد تقدیر قرار گر فت.
همچنین در سال جدید از روز ۲۹ آبان ماه مصادف با ایام هفته بسیج ۵۰۰۰ نیروگاه خورشیدی خانگی در استان با همکاری شرکت توزیع برق و بانکهای سپه، صادرات، تجارت و ملت و همچنین کمیته امداد و بهزیستی و امورروستائی استانداری کلید خورد. در این طرح با اعطای وام ۱۰۰ میلیون تومانی قرض الحسنه با بازپرداخت ۸۰ ماهه و بازپرداخت اقساط از درآمد تولید برق نیروگاه کمک شایانی می شود در ارستای اهداف ذکر شده در بالا.
در بخش آموزش و اشتغال:
در بخش آموزش و اشتغال نیز بسیج سازندگی با هدف حمایت از مشاغل خرد و راه اندازی و حمایت از کارگاه های کوچک و زودبازده با اقدامات زیر مشغول فعالیت می باشد:
۱- ارائه بیش از ۵۰ جلسه مشاوره رایگان اشتغال
۲- بررسی کارشناسی بیش از ۹۰۰ طرح اشتغال ارائه شده به بسیج سازندگی در راستای اهداف حمایتی از مشاغل
۳- برگزاری بیش از ۱۰ جلسه کارگروه اشتغال زائی با اقشار بسیج و ادارات مرتبط با اشتغال
۴- برگزاری جلسات اندیشه ورزی اقتصاد مقاومتی و اشتغال زائی
۵- برگزاری آموزش ها و دورههای توانمندسازی بسیجیان جهت گسترش و بهبود چرخه کسب و کارهای نوپا و دانش بنیان
۶- انعقاد تفاهم نامه با ادارات و سازمان ها جهت بهبود روند کسب و کار ها و ایجاد اشتغال و رشد چرخه کارآفرینی
۷- تدوین مدل طرح ارتقاء فرهنگ کارآفرینی بسیج
۸- نشست با نمایندگان مجلس در حوزه اشتغال
دست خیران در دستان جهادگران سازندگی برای رفع محرومیت از استان
فعالیت های دیگر بسیج سازندگی در سال جاری شامل توزیع ۴۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان در دی ماه در آستانه ماه مبارک رجب با مشارکت قرارگاه محرومیت زدائی کوثر سپاه، توزیع ۱۹۰ سری یخچال با مشارکت بسیج ادارات، توزیع ۱۵۰۰۰ بسته معیشتی به مناسبت میلاد امام زمان (عج) به همت خیر خمینی شهری در خمینی شهر و شرق استان اصفهان و آماده سازی ۱۸۰۰۰ بسته کمک مونانه به مناسبت سال نو و آغاز ماه مبارک رمضان از دیگر فعالیت های انجام شده در راستای خدمت رسانی و محرومیت زدایی بوده است.