مواد لازم برای تهیه مجبوس مرغ عربی

  • سینه مرغ یا ران مرغ ۲ عدد
  • برنج ۳ پیمانه
  • پیاز ۱ عدد
  • سیب زمینی ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۲ ق غذا خوری
  • لپه ۱ پیمانه
  • کشمش پلویی ۱/۲ پیمانه
  • تخم گشنیز ۱/۴ ق چای خوری
  • زیره سبز ۱ ق چای خوری
  • نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، دارچین، پودر سیر، پودر هل، برگ بو به مقدار لازم

طرز تهیه مجبوس با مرغ

مرحله اول: پخت مرغ

ابتدا مرغ را داخل قابلمه ریخته و برگ بو و نمک و فلفل سیاه و چوب دارچین را اضافه کنید و مقداری آب روی مرغ بریزید و روی حرارت قرار دهید تا مرغ به مدت ۴۰ الی ۴۵ دقیقه پخته شوند سپس از آب مرغ آنها را خارج کنید و به دلخواه می توانید کمی سرخ کنید.

مرحله دوم: پخت لپه

لپه ها را از قبل خیس کنید و داخل قابلمه ریخته و بگذارید تا پخته شوند و کف روی آن را جدا کنید و آبکش کنید.

مرحله سوم: تهیه مواد مجبوس

داخل یک تابه مقداری روغن ریخته تا داغ شود سپس پیاز را خلالی کنید و به همراه کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک و طلایی شود در ادامه لپه و کشمش را به همراه مرغ و همه ادویه ها اضافه کنید و هم بزنید تا عطر و بوی ادویه ها فضای خانه را در بربگیرد در ادامه رب را نیز افزوده و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود.

مرحله چهارم: تهیه مجبوس

برنج را که از قبل با مقداری نمک خیس کردید روی حرارت قرار دهید و می توانید مقداری از آب مرغ را داخل برنج ریخته و صبر کنید تا بجوش بیاد سپس آبکش کنید و کف قابلمه را ته دیگ مناسب قرار داده و یک لایه برنج بریزید و سپس مواد مرغی را ریخته و هم بزنید و این کار را تکرار کنید تا مواد و برنج تمام شود سپس برای ۵۰ دقیقه برنج را دم بگذارید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه مجبوس مرغ

  1. در بعضی از رسپی ها عدس یا نخود یا سیب زمینی نیز اضافه می کنند.
  2. می تواتید برنج را داخل آب مرغ صاف شده ریخته و با آن بگذارید به جوش بیاد.
  3. می توایند از سینه مرغ تکه شده و فیله شده استفاده کنید.
  4. می توایند به جای رب از گوجه فرنگی استفاده کنید.