مواد مورد نیاز برای تهیه توتک

  • خمیر مایه ۱/۵ قاشق چایخوری
  • ماست ۹ قاشق غذا خوری
  • روغن جامد ۳ قاشق غذا خوری
  • خامه ۶ قاشق غذا خوری
  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • آرد ۶ پیمانه
  • شیر ۱ پیمانه
  • شکر ۱/۵ پیمانه

مواد میانی توتک

  • دارچین ۱ قاشق غذا خوری
  • زنجبیل ۱ قاشق غذا خوری
  • پودر گردو ۲۰۰ گرم

طرز تهیه توتک قندی

مرحله اول آماده سازی خمیر

ابتدا خمیر مایه را  به همراه ۱ قاشق غذا خوری شکر داخل شیر ولرم ریخته و درب آن را بگذارید و اجازه دهید تا پف کرده و به عمل بیاید. حالا آرد و شکر را با هم مخلوط کرده و مایه خمیر عمل آمده، ماست و روغن را هم به مواد افزوده خوب مخلوط کنید تا خمیری یک دست و لطیف به دست آید حالا خمیر را به مدت ۱ ساعت در یخچال استراحت دهید.

مرحله دوم آماده سازی مواد میانی

گردوی آسیاب شده یا ریز خرد شده را با دارچین و زنجبیل مخلوط کرده و آماده می گذاریم.

مرحله سوم آماده سازی مواد رومال

تخم مرغ را داخل کاسه ای ریخته و کمی مخلوط می کنیم تا از حالت لختگی خارج شود حالا خامه را افزوده و مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.

مرحله چهارم پیچیدن توتک ها

خمیر استراحت کرده را از یخچال خارج کرده روی میز کار را آرد پاشی کرده و خمیر را با وردنه باز می کنیم و با کاتر دلخواه خمیر را قالب می زنیم و از مواد میانی وسط خمیر گذاشته دو سمت خمیر را به هم رسانده و مانند قطاب و یا پیراشکی دور تا دور آن را محکم می کنیم. حال از مواد رومال روی توتک ها زده و روی آنها کنجد می پاشیم.

مرحله پنجم پخت توتک

حالا توتک های آماده شده را داخل سینی فر چیده و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در فر گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد بپزید. زمانی که مغز پخت و طلایی شد از فر خارج کرده اجازه دهید تا خنک شود و بعد نوش جان کنید.

نکات و فوت و فن تهیه توتک

  1. اگر کاتر در دسترس ندارید از لیوان و یا کاسه برای برش زدن استفاده کنید.
  2. می توانید کره را جایگزین روغن کنید.
  3. در صورتی که شیر در دسترس نداشتید آب را جایگزین کنید.
  4. از کمی وانیل در مواد رومال می توانید استفاده کنید.