مواد لازم برای تهیه ته دیگ مرغ زعفرانی

  • ران مرغ ۲ عدد
  • برنج ۳ پیمانه
  • ماست ۲ ق غذا خوری
  • پیاز ۱ عدد
  • آبلیمو ترش ۱ ق غذا خوری
  • زعفران غلیظ دم کرده به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه ته دیگ مرغ زعفرانی با ماست

مرحله اول: مرینت کردن مرغ

پیاز را خلالی خرد کنید به همراه ماست داخل یک کاسه ریخته و مرغ ها را اضافه کنید و به آن زعفران و فلفل و نمک و آبلیمو اضافه کنید سپس مواد را با مرغ خوب ماساژ دهید و برای ۴ ساعت و یا بهتر است از شب قبل تهیه کنید و داخل یخچال بگذارید تا مزه دار شود. برنج را نیز خوب شسته و مقداری نمک اضافه کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم: جوشاندن برنج

برنج را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا به جوش بیاد سپس کف روی برنج را بگیرید و کمی برنج را دون تر بردارید زیرا مرغ خودش آب انداخته و باعث نرم شدن برنج می شود برنج را آبکش کنید و آب سرد روی برنج بگیرید.

مرحله سوم: تهیه ته دیگ مرغ زعفرانی

کف قابلمه را روغن ریخته تا داغ شود سپس کمی زعفران دم کرده غلیظ نیز کف قابلمه بریزید و مرغ را از سس و پیاز ها جدا کنید زیرا سس باعث شل شدن برنج می شود و پیازها در حین پخت می سوزند سپس مرغ ها را از سمت پوست کف قابلمه قرار دهید و برنج را روی مرغ بریزید و با کفگیر خوب سطح برنج را صاف کنید و قابلمه را روی شعله پخش کن قرار دهید و بمدت ۱.۵ الی ۲ ساعت بگذارید تا با حرارت ملایم پخته شود سپس با زرشک تزئین کنید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه ته دیگ مرغ زعفرانی

  1. به دلخواه می توانید در کنار مرغ ها پیاز یا سیب زمینی حلقه شده نیز قرار دهید.
  2. حرارت باید در حدی ملایم باشد که بخار داخل قابلمه جمع شود.
  3. بسته به اندازه مرغی که کف قابلمه قرار می دهید باید زمان بیشتری دهید تا همزمان مرغ ها نیز پخته شوند.
  4. می توانید در کنار ته دیگ مرغ یک سس با عصاره یا آب مرغ نیز تهیه کنید.
  5. می توانید کل برنج را زعفرانی کنید.