به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از روابط عمومی سازمان راهداری و حمل‌ونقل و جاده‌ای برنامه ها و ظرفیت‌های مرتبط با بخش حمل ونقل و راهداری در قانون برنامه کشور، برنامه ریزی برای اربعین حسینی، تشریح فرایندها و ظرفیت‌های لازم برای توسعه راههای روستایی، رویکردهای ارتقای ایمنی و توسعه ترانزیت وراهکارهای صرفه حویی و انضباط مالی بررسی و تبیین شد.

معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای:رشد ۱۰ درصدی سالانه بخش حمل و نقل در برنامه هفتم توسعه

معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای به بیان سیاست‌های رویکردهای این معاونت پرداخته و به سهم پیش‌بینی رشد ۱۰ درصدی سالانه تعیین شده در قانون برنامه هفتم توسعه در بخش حمل و نقل و انبارداری اشاره کرد.
به گفته محمد تیموری بر اساس برنامه‌ پیش‌بینی شده، در پایان برنامه هفتم توسعه باید حجم ترانزیت کالا در کشور به ۳۰ میلیون تُن برسد.
وی گفت: بر این اساس علاوه بر کاهش پنج درصدی تلفات جاده‌ای، در طول برنامه پنج ساله هفتم توسعه باید حدود ۱۱۰ هزار وسیله نقلیه جاده‌ای نوسازی شود.
در ادامه این نشست تخصصی، مدیران‌کل معاونت برنامه‌ریزی به طرح اولویت‌های کاری در سال جاری پرداختند که ضرورت افزایش سهمیه جذب اعتبارات استانی، تغییر و تعویض ۵۰۰ دستگاه دوربین قدیمی در محورهای مواصلاتی، استفاده از سامانه پایش و استقرار تجهیزات در ۸ پایانه مرزی انتقال زائران در ایام اربعین از آن جمله بودند.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای:۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی افزوده می‌شود

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در بیان اقدامات و برنامه‌های معاونت حمل و نقل از اضافه شدن ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی کشور خبر داد.
حمیدرضا شهرکی گفت: با تلاش‌های وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، مجوز واردات ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس از سوی هیأت دولت ابلاغ شده است.
وی بر ضرورت استفاده از ناوگان اتوبوس، مینی‌بوس و ون دولتی و ناوگان اتوبوسی بخش خصوصی برای خدمات‌دهی به زائران در ایام اربعین حسینی تاکید کرد.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای افزود: در کنار ارائه خدمات در حوزه‌های زیرساختی، اسکان و تغذیه، باید با مدیریت ظرفیت ناوگان از ایجاد ازدحام به واسطه نبود سرویس‌دهی در برخی مسیرها جلوگیری شود.
در ادامه ارائه گزارش‌ها، مدیران‌کل حوزه معاونت حمل و نقل به ارائه برنامه‌ها و اقدامات خود برای بهبود خدمات‌رسانی در ایام اربعین پرداختند که رایزنی برای تدارک ناوگان از کشورهای همجوار، استفاده از ظرفیت ناوگان اتوبوسی و مینی‌بوسی غیر پلاک عمومی در استان‌ها، شناسایی گلوگاه‌های ایمنی در راستای کاهش تصادفات، ایجاد امکانات رفاهی در پایانه‌های مرزی، راه‌اندازی سامانه‌های جامع حمل و نقل بین‌المللی و نوبت‌دهی از آن جمله بود.

معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای:افزایش تاب‌آوری زیرساخت‌ها و جاده‌ها؛ اولویت راهداری

معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در تشریح اقدامات معاونت راهداری، طراحی مبتنی بر تاب‌آوری در سطح زیرساخت‌ها و جاده‌ها را اولویتی مهم و جهانی برشمرد.
رضا اکبری به چالش‌های اعتبارات موجود و مورد نیاز اشاره کرد و گفت: منابع اعتباری لازم برای به حوزه‌های راهداری اعم از ایجاد و نگهداری زیرساخت‌ها، راه‌ها، پل‌ها، تونل‌ها، روزآمدی تجهیزات و ماشین‌آلات، آسفالت محورها، رفع نقاط حادثه‌خیز و … چندین برابر بودجه‌های اختصاصی سالانه است.
وی سپس به بیان ۱۰ محور تحولی درون سازمانی در حوزه راهداری پرداخت و افزود: این محورها شامل مواردی مانند اعمال راهداری یکپارچه به ویژه در آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها، راهداری زمستانی سیستماتیک، افزایش مشارکت بخش خصوصی در نگهداری راه‌ها، تامین ماشین‌آلات راهداری و نظام اولویت‌بندی است.
در ادامه نشست تخصصی این معاونت، مدیران‌کل معاونت راهداری به موضوعاتی مانند ضرورت تامین اعتبار برای تامین تجهیزات راهدارخانه‌ها، تامین قیر پروژه‌های راهداری با اولویت روکش راه‌های شریانی و کریدورها اصلاح نقاط پرحادثه‌ پرداختند.

معاون راه‌های فرعی و روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل:احداث ۵۰۰۰ کیلومتر راه روستایی در سه سال اخیر

معاون راه‌های فرعی و روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در تشریح اقدامات این معاونت، از احداث ۵۰۰۰ کیلومتر راه روستایی طی سه سال اخیر خبر داد.
به گفته خداداد مقبلی، با بهره‌گیری از ظرفیت خیرین در حوزه راهسازی، بیش از ۳۰۰ پروژه با اعتبار ۸۰۰ میلیارد تومان در سطح کشور در حال اجرا است.
وی همچنین بر ضرورت شناسایی، ایمن‌سازی و رفع نقاط پرحادثه‌ در حوزه راه‌های فرعی و روستایی تاکید کرد.
معاون راه‌های فرعی و روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای افزود: پیش از شروع فصل بارش‌ها باید نسبت به ترمیم ابنیه فنی، پاکسازی مسیل‌ها و بستر رودخانه‌ها در استان‌ها به منظور جلوگیری از وقوع سیل‌های احتمالی اقدام شود.

در ادامه نشست تخصصی این معاونت، مدیران‌کل معاونت راه‌های فرعی و روستایی به بیان اقدامات و اولویت‌های این حوزه پرداختند که افزایش عملکرد ۱۰۲ درصدی در حوزه راه‌های روستایی و همچنین ۷۰ درصدی در حوزه راه‌های فرعی بخش‌هایی از آن بود. صرف ۴۰ تا ۵۰ درصد اعتبارات استانی برای نگهداری راه‌های روستایی و شناسایی گلوگاه‌ها، معادن و راه‌های متاثر از آن‌ها از دیگر موارد اشاره شده بود.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان راهداری وحمل‌ونقل جاده‌ای:وجود ۹۹۵ مجتمع خدمات رفاهی در حال بهره‌برداری در کشور

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: ۹۹۵ مجتمع خدمات رفاهی در حال بهره‌برداری در کشور وجود دارد.
عباسعلی بنی‌اسدی در تشریح اقدامات و رویکردهای کاری معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، اظهار کرد: ۴۶ درصد مجتمع‌های خدماتی رفاهی در حال ساخت، پیشرفت بالایی دارند.
وی بیان کرد: از مجموع ۵۸۴ مجتمع خدمات رفاهی در حال ساخت، ۲۰ درصد از آن‌ها دارای پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی به بالا هستند.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای افزود: به این ترتیب به طور متوسط در هر ۸۳ کیلومترمربع در محورهای مواصلاتی یک مجتمع خدمات رفاهی به مسافران خدمات‌رسانی می‌کند.
در ادامه این نشست تخصصی، مدیران‌کل معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای به تشریح اقدامات و رویکردهای کاری پرداختند.
تاکید نسبت به شناسایی بسترها و تحقق درآمدهای ترانزیتی، صدور پروانه عبور ناوگان خارجی در پایانه‌های مرزی و توجه قراردادهای بیمه‌ای مسؤولیت از موضوعاتی بود که به آنها پرداخته شد.

مشاور رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در امور مطالعات راهبردی:شناسایی ۸۸۷ نقطه پرحادثه در محورهای مواصلاتی کشور

مشاور رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در امور مطالعات راهبردی گفت: ۸۸۷ نقطه پرحادثه‌ در محورهای مواصلاتی کشور رصد و شناسایی شده است.
مهران قربانی در گردهمایی مدیران‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور اظهار کرد: با توجه به درجه‌بندی و داده‌محور بودن محورهای شریانی کشورمان، باید با مطالعه شبکه‌ای در حوزه ایمنی و شناسایی مشکلات، نسبت به رفع آن‌ها اقدام کرد.

وی با اشاره به احصاء و رصد ۸۸۷ نقطه پرتصادف در کشور، وجود نیمی از نواقص در این مناطق را حاصل پروژه‌های راهسازی خواند و توجه به همه جوانب کار و رفع نواقص در عملیاتی کردن پروژه‌ها را بسیار مهم خواند.
مشاور رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در امور مطالعات راهبردی با مقایسه شاخص تصادفات منجر به فوت در جاده‌های کشورمان در مقایسه با برخی کشورهای دیگر، کافی نبودن حساسیت‌ها نسبت به خطرات موجود در راه، خودرو، رفتار رانندگان و قوانین و مقررات را از عوامل بالاتر بودن آمار وقوع تصادفات برشمرد.

قربانی در ادامه تاکید کرد: مدیران‌کل ادارات راهداری استان‌ها از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای حل مسئله در رفع نواقص و اجرای پروژه‌ها بهره‌مند شوند.

شایان ذکر است در همایش سراسری مدیران کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان راهداری وحمل‌ونقل جاده‌ای، از سایت و اپ جدید مرکز مدیریت راه‌ها و نخستین فراخوان تخصصی راه هوشمند رونمایی شد.