به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از خراسان/پوست نوزاد بسیار حساس است و اگرچه اقدامات مختلفی برای محافظت از آن انجام می شود اما متأسفانه باز هم پوست نوزادان دچار آفتاب سوختگی می شود. در بسیاری از موارد تشخیص دقیق و به موقع آفتاب سوختگی کار دشواری است. در واقع فتاب سوختگی ساعت ها قبل از آن که شما پوست نوزاد را ملتهب یا برافروخته ببینید، آغاز شده است.
اگر متوجه شدید پوست نوزاد برافروخته و ملتهب است، اقدامات زیر را انجام دهید:
* دستمال تمیزی را در آب خیس کنید و برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی ناحیه آفتاب سوخته قرار دهید. این کار را چندین بار انجام دهید.
* نوزاد را در آب نیمه ولرم حمام کنید. این کار به خنک شدن نوزاد و کاهش قرمزی پوست کمک می کند.
* کرم مرطوب کننده مناسبی را روی نواحی آفتاب سوخته بمالید.

* در چنین شرایطی نوزاد قطعا دچار کم آبی نیز شده است از این رو شیر زیادی به او بدهید و در صورت امکان وی را با مایعات سبک و مناسب سیراب کنید.
توصیه جدی می شود که تا حد امکان نوزاد را در کنار خود و در زیر سایه درخت، چتر یا چادر مسافرتی به دور از تابش مستقیم آفتاب نگه دارید. اگر نوزادتان هنوز آن میزان از توانایی را به دست نیاورده است که شروع به حرکت کند، با خیال راحت او را در سایه و مکان مناسبی قرار دهید و همواره مراقب حرکاتش باشید. اما اگر به مرحله ای رسیده است که می تواند چهار دست و پا حرکت کند، تشویقش کنید که در سایه بماند و در همان جا بازی کند. مراقبت از نوزاد در میانه روز یعنی زمانی که تابش آفتاب به شدیدترین زمان خود رسیده، از اهمیت زیادی برخوردار است. همواره از لبا س های نخی نازک برای پوشاندن سراسر بدن نوزاد در برابر تابش آفتاب استفاده کنید. لباس های تیره با جذب گرمای بیشتر، سریع تر گرم می شود و نوزاد را آزار می دهد. کلاهی بر سر نوزاد بگذارید که در زیر چانه قفل پلاستیکی مخصوصی داشته باشد. بدین ترتیب خیالتان راحت است که کلاه از سر نوزاد نمی افتد. اگر نوزاد را روی صندلی قرار می دهید، در صورت امکان چتر کوچکی را به دسته آن متصل کنید تا نوزاد دچار آفتاب سوختگی و گرمازدگی نشود.