به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از اطلاعات، ممکن است حتی با این که ته مانده غذا یا میوهها را در یخچال نگه داری کرده اید، باز هم هنگام استفاده روی آنها کپک ببینید.
در این موارد چه میکنید؟ مواد غذایی را کامل دور میریزید یا برای صرفه جویی بیشتر، بخش کپ زده را جدا میکنید و بقیه را میخورید؟ واقعیت این است که غذای کپک زده به هیچوجه قابل مصرف نیست؛ حتی اگر فقط بخشی از آن کپک زده باشد.
مصرف هر ماده غذایی کپکزده حتی پس از جدا کردن قسمتهای کپکزده کار نادرستی است و باید هر محصول و ماده غذایی را پس از کپکزدن دور ریخت. معمولا کپکها پس از مدتی سمی از خود تولید میکنند که میتواند تمام ماده غذایی را آلوده کند.
همچنین برخی از بخشهای کپک و ریشههای آن به سختی قابل مشاهده هستند زیرا به عمق ماده خوراکی نفوذ میکنند.
بنابراین حتی اگر خود کپکها را بردارید باز هم سم موجود در ماده غذایی همچنان باقی خواهد ماند. برخی کپکها حاوی «مایکوتوکسین» یا همان ماده سمی هستند که موجب بروز واکنشهای آلرژیک شدید و مشکلات تنفسی میشود و همچنین یک نوع از آن موسوم به «آفلاتوکسین»، سرطان زا است.
مایکوتوکسین در کپکهای رشد کرده روی غلات و خشکبار پیدا میشود اما ممکن است در سیب، آب انگور و دیگر محصولات هم مشاهده شود. همچنین «آفلاتوکسین» بیشتر در ذرت و بادام زمینی ظاهر میشود.
دانستنیهای مهم درباره غذای کپکزده

ممکن است حتی با این که ته مانده غذا یا میوهها را در یخچال نگه داری کرده اید، باز هم هنگام استفاده روی آنها کپک ببینید.