فرهنگ عمومی » فرهنگ و هنر
کد خبر : 527098
جمعه - 25 آبان 1397 - 17:30

جشنواره‌ ملی فرهنگ و هنر اقوام ایرانی در دانشگاه شریف

«جشنواره ملی فرهنگ و هنر اقوام ایرانی» به مدت پنج روز با فعالیت ۱۵۰ دانشجو در دانشگاه شریف برگزار می‌شود.

جشنواره‌ ملی فرهنگ و هنر اقوام ایرانی در دانشگاه شریف

به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از ایسنا به نقل از روابط عمومی ستاد جشنواره، «جشنواره ملی فرهنگ و هنر اقوام ایرانی» از ۲۶ تا۳۰ آبان ماه به مدت پنج روز توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی شریف و با پیام «ایران، در شریف» برگزار می‌شود.

هدف اصلی این همایش، ارتقای اهداف فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، کمک به نشاط و بالندگی دانشجویان و دانشگاهیان، تقویت وحدت ملی و انسجام اقوام از طریق ارتقاء تعلق روحی به فرهنگ بومی و حفظ میراث فرهنگی مناطق مختلف کشور است.

 ویژگی مهم و برجسته این جشنواره، پرهیز از نگاه محدود به ارزش‌ها و مولفه‌های فرهنگی هنری اقوام و دوری از اجرای جشنواره‌ی نمایش اقوام به معنای عامیانه است. این همایش با اهداف متعالی، محتوایی و با تاکید بر محورهای آموزشی، مطالعاتی، ترویجی و پژوهشی تالیف و طراحی شده و معرفی، ترویج فرهنگ و هنر تیره‌های مختلف اقوام و حفظ ارزش‌ها، دستاوردها و هویت اقوام در مسیر جهانی شدن، دغدغه اصلی معاونت فرهنگی است.

مسوولیت اجرایی این برنامه به عهده دانشجویان این دانشگاه بوده و قرار است نمایشگاه‌ها و غرفه‌های محلی از استان‌های مختلف در این جشنواره برپا، تا ضمن معرفی آثار هنری، تاریخی، ادبی و علمی هر استان، نمادهای مهم استان‌ها از موسیقی، لباس، غذاهای محلی، صنایع دستی، سوغات، آداب و سنن و تئاتر آیینی نیز نمایش داده شود. حدود ۱۵۰ دانشجوی فعال در مقاطع مختلف تحصیلی با ستاد جشنواره همکاری جدی و موثری دارند.

لادن سلطان پناه، مولف طرح و دبیرجشنواره ملی فرهنگ و هنر اقوام ایرانی گفت: ایران نمونه عینی کشوری است که با وجود تنوع و تکثر قومی، از انسجام و هویت و وحدت ملی برخوردار است لذا از پدیده اقوام در ایران به‌ عنوان اعضای یک خانواده بزرگ به نام «ایران اسلامی» نام می‌بریم.

او یادآور شد که حفظ انسجام و همبستگی ملی، در گرو پذیرش تنوع فرهنگی و به رسمیت شناختن هویت‌های فرهنگی متنوع (خرد) در ذیل هویت کلان ملی است.

دبیر این جشنواره بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران از طریق مشارکت‌ جویی و به رسمیت شناختن هویت‌های قومی به انسجام و هویت و همبستگی ملی، قوام و دوام بخشیده است. کردها، آذری‌ها، بلوچ‌ها و ترکمن‌ها و … به لحاظ باورهای عمیق تاریخی، فرهنگی و اعتقادی، پیوستگی و انسجام غیر قابل انکاری با فرهنگ و هویت ملی داشته و دارند. این تنوع در اندیشه امام(ره) هم به رسمیت شناخته شده و از آن به‌ عنوان یک فرصت یاد می‌شود.

سلطان پناه همچنین به اهداف متعالی جشنواره اشاره کرد و گفت: تلاش می‌کنیم تا دانشجویان علاوه بر ماموریت اصلی خود یعنی تحصیل و رشد علمی در زمینه‌های اجتماعی فرهنگی و فعالیت‌های هنری نیز فعال باشند و علاوه بر رشد علمی به نشاط روحی و بالندگی و رضایت از زندگی دانشگاهی دست پیدا کنند که قطعا این جشنواره فرصت ارزشمندی را در اختیار دانشجویان قرارخواهد داد.

او گفت: ۲۰ نشریه فرهنگی و ویژِه نامه جشنواره با هدف معرفی میراث تاریخی، فرهنگی وهنری استان‌ها توسط دانشجویان شریف در حال تولید محتوا و انتشار است. خروجی این جشنواره تدوین کتابی با عنوان «ایران در شریف» بعنوان  راهنمای گردشگری با نگاهی آکادمیک خواهد بود.

دبیر جشنواره ملی فرهنگ و هنر اقوام ایرانی همچنین درباره بخش‌های اصلی این جشنواره اظهار کرد: برگزاری همایش ایران در شریف با حضور اساتید صاحب نظر در حوزه اقوام، برگزاری سمینارها آموزشی توسط استادان برجسته شریف برای هنرمندان صنایع دستی کشوری، برگزاری نمایشگاه‌ها و غرفه‌ها معرفی استان، نمایشگاه آثار نفیس قرآنی، برگزاری بازارچه های محلی استان‌ها شامل صنایع دستی، سوغاتی، غذاهای محلی و لباس‌های منطقه‌ای، برگزاری جشنواره موسیقی اصیل و فاخر ایرانی ویژه هر استان، تولید نشریات و ویژه نامه فرهنگی مخصوص معرفی فعالیت‌ها و برنامه‌های استان‌های مختلف، نمایش تئاتر میدانی و صحنه با موضوع اقوام و هویت ایرانی، نمایش آثار باستانی، میراث فرهنگی، انتشارات، معرفی شهدا و مشاهیر هر استان، نمایشگاه جاذبه‌های توریستی، مناطق گردشگری، بناهای تاریخی، برگزاری کارگاه‌های آموزش هنرهای محلی استان‌ها (فرش، گلیم بافی، حصیر بافی، سفال گری…)، کارگاه آموزشی سیر تولید صنایع دستی کشور و نمایشگاه عکس و نقاشی شهدا و مشاهیر کشور همراه خواهد بود.

تقویت وحدت ملی و انسجام اقوام، ارتقا تعلق روحی به فرهنگ بومی و حفظ میراث فرهنگی مناطق مختلف کشور، قویت همدلی و وحدت در میان اقوام و اقلیت‌های زبانی مختلف، آشنایی دانشجویان با آداب و سنن و فرهنگ و هنر مفاخر و مشاهیر ملی مناطق مختلف کشور، افزایش روحیه خودباوری، حس خود کارآمدی و عزت نفس در دانشجویان، نشاط و بالندگی دانشگاهیان، ایجاد شبکه ارتباطات بین فردی و میان قومی، افزایش روحیه تعاون و همکاری و رشد فعالیت های گروهی، توجه به مطالعات فرهنگ اقوام و ایران شناسی در بین دانشگاهیان و ارایه کار مشترک فرهنگی جهت ارتقای فرهنگ دانشگاه و کشور از اهداف اصلی این جشنواره‌ی پنج روزه عنوان شده است.

انتهای پیام/