به گزارش پایگاه خبری ربیع،  سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش امروز در حاشیه مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، اظهار داشت: با سه ساله شدن آموزش فنی و حرفه‌ای در دوره متوسطه دوم نیاز ما به نیروی انسانی در بخش هنرآموز و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای بیشتر خواهد شد.

وی ادامه داد: البته سعی می‌کنیم در کنار خروجی‌های نیروی انسانی که در ۴ سال آینده تعداد قابل توجهی از همکاران ما شرایط بازنشستگی پیدا می‌کنند، نیروها را تأمین کنیم.

بطحایی افزود: این مشکل بازنشستگی در کنار وجود نیاز به نیروی انسانی در طی یک برنامه جامع نیروی انسانی در دست تهیه است و اگر ظرفیت فعلی دانشگاه شهید رجایی توانایی تأمین این نیرو را نداشته باشد با تفاهم‌نامه این دانشگاه با دانشگاه‌هایی که در این خصوص امکانات دارند، همکاری می‌کنیم که در برنامه‌ها پیش‌بینی شده است.

وی یادآور شد: اگر این ظرفیت وجود نداشت دانشگاه شهید رجایی با سایر دانشگاه‌هایی که در حوزه‌های آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به ویژه دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی و دانشگاه فنی و حرفه‌ای قرارداد دارد، تفاهم‌نامه‌ای منعقد کنیم تا به صورت کوتاه مدت بتوانیم این کمبود نیرو را جبران کنیم.

وزیر آموزش و پرورش در خصوص کمبود نیرو با سه ساله شدن هنرستان‌ها، خاطرنشان کرد: این کمبود نیرو به تدریج یک شیب نسبتاً زیادی در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای پیدا خواهد کرد که به ویژه در بین دانش‌آموزان پسر این کمبود مورد توجه است اما امیدواریم با اجرای تفاهم‌نامه مذکور در استفاده از ظرفیت سایر دانشگاه‌هایی که در حوزه تربیت معلم فنی و حرفه‌ای دارای تجربه هستند از آن استفاده مطلوب را داشته باشیم.

وزیر آموزش و پرورش در خصوص برگزاری آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش بیان داشت: صحبت‌های مقدماتی انجام گرفته است و امیدواریم این ‌آزمون در اواخر دی ماه برگزار شود اما تاریخ دقیق آن منوط به تأیید سازمان امور استخدامی است که فکر می‌کنم تا دو هفته آینده مشخص شود.

بطحایی در خصوص تعداد جذب نیرو در این آزمون متذکر شد: مذاکراتی با سازمان امور استخدامی داشته‌ایم؛ اختلاف‌نظری بین آموزش و پرورش و امور استخدامی که این کمبود در ۴ سال آینده چه میزان است، وجود دارد که باید به توافق برسیم تا به یک عدد ثابت رسیده و بر اساس ‌آن آزمون برگزار شود.

وی در پاسخ به پرسش فارس در خصوص رتبه‌بندی معلمان، افزود: درباره رتبه‌بندی بر اساس تکلیف قانون برنامه ششم یک انطباق و همبستگی بین نظام پرداخت‌ها و رتبه‌بندی باید ایجاد شود که در قالب یک لایحه باید به تأیید مجلس برسد و در این خصوص در حال کار هستیم.

وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: در متن قانون یک اشاره‌ای شده است اما سقف بودجه‌های سنواتی دست مرا در این خصوص و انتظاراتی که از رتبه‌بندی داریم، بسته است.

بطحایی گفت: فکر می‌کنم برای امسال و آغاز اجرای طرح، مشکلات کمتری داشته باشد اما در آینده مشکلات ما جدی‌تر می‌شود و باید بتوانیم در لایحه بودجه سال آینده این پیش‌بینی را داشته باشیم.

وی در خصوص تبدیل وضعیت نیروهای پیمانی و قراردادی گفت: سیاست دولت برای آموزش و پرورش و سایر دستگاه‌ها یکسان است ضمن اینکه در حال حاضر حدود ۱۲ هزار نیروی قراردادی داریم که امیدواریم بتوانیم موافقت دولت را برای تبدیل وضعیت جذب کنیم و نیروهای پیمانی را رسمی، و قراردادی‌ها، پیمانی شوند و اما اینکه امروز پاسخ صریحی همکاران از من دریافت کنند، پاسخی نمی‌دهم و در حال پیگیری موضوع هستم.

* تکلیف به استفاده از کتب کمک درسی ممنوع است

به گزارش فارس، وزیر آموزش و پرورش در خصوص کتب کمک درسی و رواج تست‌زنی در بین دانش‌آموزان خاطرنشان کرد: این واقعیت تلخی است که در آموزش و پرورش وجود دارد و صادقانه می‌گویم که تاکنون نتوانستیم این مشکل را حل کنیم و متأسفانه آزمون‌های تستی و آماده کردن دانش‌آموزان برای کنکور که باید از متوسطه دوم شروع شود در برخی مواقع به دوره ابتدایی کشیده است.

بطحایی تصریح کرد: بخشی از این تقصیر مربوط به آموزش و پرورش است یعنی وقتی برای برخی مدارس آزمون ورودی برگزار می‌کنیم و ظرفیت آنها پاسخگوی متقاضیان نیست چنین مشکلاتی ایجاد می‌شود.

وی تأکید کرد: کتاب‌های کمک درسی اگر به عنوان شرط لازم قلمداد شود و از سوی همکاران تکلیف شود تا از کتاب‌های کمک درسی استفاده کنند، ممنوعیت وجود دارد و از همکاران درخواست دارم به این تکلیف قانونی مقید باشند و به هیچ عنوان هیچ دانش‌آموزی نباید مجبور به استفاده از کتاب‌های کمک درسی باشد و کتاب خاصی را تهیه کند.

وزیر آموزش و پرورش گفت: البته اگر دانش‌آموز و اولیا خود خواسته باشند کتاب کمک درسی که معلم به آنها پیشنهاد می‌دهد، استفاده کنند منعی وجود ندارد اما تکلیف به استفاده از کتب کمک درسی ممنوع است.

بطحایی در پاسخ به پرسش فارس در خصوص «طرح این موضوع از سوی یکی از مسئولان آموزش و پرورش مبنی بر وجود ده‌ها هزار نفر نیروی انسانی در این وزارتخانه که خارج از آموزش و پرورش هستند و حقوق می‌گیرند»، تأکید کرد: این موضوع را باید از خود این فرد بپرسید البته ممکن است در سازمان نیروی انسانی ما پرت نیرویی وجود داشته باشد اما اینکه در بخش‌های اداری ده‌ها هزار نفر باشند که حقوق بگیرند و کاری را انجام ندهند بنده شدیداً این موضوع را تکذیب کرده و ادعای این فرد را رد می‌کنم.

انتهای پیام/فارس